felipe.avant Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Witam,mam problem z pokazywaniem temperatury silnika/gdy jezdziłem licznik wskakiwal na 90 i nagle spadał,poniej znowu sie podnosił,wymieniłem termostat ale problem wraca, co dalej czyzby czujnik czy coś innego..??prosze o porady. * nazywaj wątki zgodnie z regulaminem forum (ten zmieniłem) - [lukaszr]
mcm Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 mam ten sam problem tylko, że u mnie zegar działa sporadycznie W serwisie STER w Radmiu powiedzieli że nie da sie tego namierzyć komputerem i że trzeba pobawić sie z elektryką. Powiedzieli mi że może to być zarówno czujnik temperatury, zegar wewnętrzny lub przerwa w obwodzie gdzieś pomiędzy
lukaszr Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 Może to być czujnik temperatury G2/G62. Trzeba sprawdzić VAGiem i wszystko będzie jasne. Więcej na temat jak to sprawdzić jest tutaj: http://www.a4-klub.pl/smf/index.php/topic,18478.0.html
mcm Opublikowano 10 Listopada 2007 Opublikowano 10 Listopada 2007 na klimatroniku mi dobrze pokazuje a zegar raz zaskoczy raz nie może to być G2 Jutro z rana biore sie za diagnostyke podłącze VAG-a i zobacze co pokaze
Gajzer Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 miałem ten sam problem i był to czujnik temperatury
lukaszr Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 Warto wyjąć ten czujnik i go dobrze przeczyścić najpierw i włożyć z powrotem. Sprawdź także połączenia do tego czujnika. Możliwe, że pomoże, a jak nie to niestety trzeba będzie go wymienić.
mcm Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 i tak mi wychodzi chyba że to czujniki G2 lub G62
lukaszr Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 i tak mi wychodzi chyba że to czujniki G2 lub G62 Właśnie o tym piszę
Reggi Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 To ja sie podczepie do tematu bo mi wywala takie cudo na Fisie : Jakiś czas temu popiszczało to troche a później kontrolka gasła. Teraz non stop sie pali Jeden "czarodziej"stwierdził na VAG-u ze to czujnik temperatury . Zdjęta osłona silnika zaczepiony nowy czujnik 2 -pinowy . No i ... kontrolka cały czas sie świeci ? Moze być to wina czujnika cieczy ? Czy inna magia ?
Reggi Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 tu trzeba jednak dobrych magików Kurde czyli co ? Co sugerujesz bo ja z takiej odpowiedzi nic nie wnioskuje
mcm Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 sugeruje że trzeba poszukać dobrego mechaniora najlepiej takiego co sie w audi specjalizuje
Reggi Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 sugeruje że trzeba poszukać dobrego mechaniora najlepiej takiego co sie w audi specjalizuje Nie wydaje mi sie zeby to było az tak poważne , ale ok czekam , moze ktos miał ten sam ból .
grabalaba Opublikowano 11 Listopada 2007 Opublikowano 11 Listopada 2007 raggaman sprawdź zbiorniczek wyrównawczy, tj czujnik + poziom płynu
lukaszr Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 raggaman sprawdź zbiorniczek wyrównawczy, tj czujnik + poziom płynu Też bym to sprawdził, a poza tym zapraszamy na spota warszawskiego - podłączy się pod VAGa i będzie wiadomo co i jak.
OLO_GDA Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 ta kontrolka to na 90% za niski poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczym chlodnicy...
Reggi Opublikowano 12 Listopada 2007 Opublikowano 12 Listopada 2007 Też bym to sprawdził, a poza tym zapraszamy na spota warszawskiego - podłączy się pod VAGa i będzie wiadomo co i jak. Z miłą chęcią a, ale nie mam teraz samochodu w Warszawie .. A spoty Lubelskie milczą Sprawdze to .. [br]Dopisany: Listopad 12, 2007, 10:02:27 _________________________________________________ ta kontrolka to na 90% za niski poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczym chlodnicy... Wszystko mam uzupełnione .
felipe.avant Opublikowano 12 Listopada 2007 Autor Opublikowano 12 Listopada 2007 Panowie klimatronik wskazuje 90stopni a na liczniku 60stopni czy to napewno czujnik??? zaznaczam że termostat już nowy orginał... ps Meeting bydgoski już w tą niedziele w podziemiach TESCO godz. 14
lukaszr Opublikowano 13 Listopada 2007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Panowie klimatronik wskazuje 90stopni a na liczniku 60stopni czy to napewno czujnik??? zaznaczam że termostat już nowy orginał... ps Meeting bydgoski już w tą niedziele w podziemiach TESCO godz. 14 Tak, na pewno G2/G62 - ale sprawdź jeszcze VAGiem żeby mieć 100% pewność. P.S. W Tesco przy rondzie Toruńskim ???
Kozi Opublikowano 3 Lipca 2008 Opublikowano 3 Lipca 2008 A czy ktoś może mi powiedzieć gdzie jest ten czujnik w AFN? Mam albo nie stykajace przewody albo brudny czujnik. U mechanika, przez 1.5 tygodnia działał OKI. Wczoraj odebrałem autko i jak odjechałem 1 km od zakładu - to wysiadł ale teraz najlepsze... jak sie cofnąłem i znow byłem w okolicy Rogalowni to zadziałał. Normalnie łajza boi sie ze go wymienią i jak sie zbliza do mechanika to zaczyna działać
Rekomendowane odpowiedzi