Gość skorpion80 Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Witam Mam problem z ubywającym płynem ze zbiorniczka Parę dni temu zapalała mi sie lampka hamulca (!) i zauważyłem brak płynu,tzn było minimum więc dolałem do Max.Dzisiaj wsiadając do i naciskając pedał hamulca stwierdziłem że jest on podejrzanie twardy.Okazało się że znów płyn jest na stanie minimum Przy zbiorniczku wszystko jest suche,nic nie cieknie,niema żadnych wycieków więc gdzie ten płyn??? Podpowiedzcie mi coś bo boje się że za którymś razem mogą wogóle nie zadziałać
cayenne Opublikowano 22 Listopada 2007 Opublikowano 22 Listopada 2007 Zobacz,czy przy zaciągniętym ręcznym nie ma wycieków z tylu.
adadur Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 Sprawdz wszystkie zaciski prawdopodobnie przy którymś pojawiła sie nieszczelność. Najlepiej zdemontuj koła.
szogun0 Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 Może być jeszcze wyciek z siłownika sprzęgła.
Gość skorpion80 Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 Póki co dziękuję za podpowiedzi Jutro jade do znajomego na warsztat pozdejmować koła i przejrzeć zaciski,tłoczki i przewody doprowadzające płyn,tymbardziej że dzisiaj znów to samo,brak płynu w zbiorniczku Jeżeli nic nie wypatrzę to się znów odezwę Pozdrawiam
radzio Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 sprawdz silownik sprzegla przy pedale sprzegla oraz czy ne ma wycieku pod spodem na laczeniu skrzyni z silnikiem
Mad_MAX Opublikowano 23 Listopada 2007 Opublikowano 23 Listopada 2007 W moim ADR mialem to samo przyczyna byly wezyki przy kole
Gość skorpion80 Opublikowano 24 Listopada 2007 Opublikowano 24 Listopada 2007 Byłem dzisiaj na warsztacie,niestety podnośnik był zajęty... Podniosłem na lewarku i na tylnim zacisku gdzie jest śruba która trzyma sprężynę od ręcznego,tam zobaczyłem mały wyciek... Niewiem czy to dokładnie to,bo nie miałem czasu ściągnąć zacisku i jeszcze nie sprawdziłem siłownika sprzęgła... Myślę że w poniedziałek powinienem coś wiedzieć więcej to sie podzielę uwagami i spostrzeżeniami na ten temat... Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi