Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Czyszczenie wtryskiwaczy - pompowtryskiwaczy Diesla

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzam zalać DIESEL SPÜLUNG LM2666 , robił ktoś pomiar Vagiem przed zalaniem i po.

Jakieś różnice było widać ?

Opublikowano

Z perspektywy czasu mogę stwierdzić, że lepiej opłaca się dodawać do TDI bez DPF oleju 2T - który zarówno czyści jak i przesmaruje cały układ :P te wszystkie Spulungi to bujda na resorach...

Opublikowano

W jakiej proporcji ten 2T dodajesz?

Opublikowano

Raz na 70tys można wydać te 40zl, kupię i dam znać czy jakiś efekt był.

Zrobię bloki pomiarowe przed i po.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Mam pytanie do tych którzy stosowali środek Liqui Moly Diesel Spulung - jakie są odczucia po zastosowaniu ? poprawiła się praca silnika wtryskiwaczy ? auto chętniej zapala ? niektórzy piszą że po zastosowaniu tego środka zamiast poprawy nastąpiło pogorszenie pracy silnika wzrost spalania itp dlatego jestem ciekaw opinii przed zastosowaniem.

Opublikowano

http://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/forte/forte-diesel-injector-treatment,p742518497. Ja używam tego co 10 tyś. Teraz piąty raz i wtryski są niemal idealne na vagu. Mam teraz 310tys przebiegu w caga.

Opublikowano
http://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/forte/forte-diesel-injector-treatment,p742518497. Ja używam tego co 10 tyś. Teraz piąty raz i wtryski są niemal idealne na vagu. Mam teraz 310tys przebiegu w caga.

Mozesz jeszcze raz podeslac link? Bo tu bld wyskakuje na stronce :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opublikowano
Godzinę temu, muunv napisał:

Mozesz jeszcze raz podeslac link? Bo tu bld wyskakuje na stronce :)

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

http://www.petrostar.pl/chemia/dodatki-do-paliwa/forte/forte-diesel-injector-treatment,p742518497.      U mnie działa jest to forte diesel injector treatment

Edytowane przez Kodzak33

Opublikowano

Na jaki 2T sie zdecydowałeś ?? 

• 1 rok później...
Opublikowano

Dzisiaj nie udało mi się odpalić auta z podłączeniem liqui moly z pominięciem filtra. Układ wygląda troche inaczej niż tutaj opisywany. A4 B8 polift 2,0tdi. 

Zrobiłem tak:

1. Zasilanie - wąż z pojemnika z preparatem.

2. Powrót z pompy wysokiego ciśnienia - wąż z założonym filtrem do pojemnika z preparatem.

3. Powrót z commona raila - wąż bez filtra do pojemnika z preparatem.

4. Pompa paliwa - wyciągnięty bezpiecznik. 

W pierwszym strzale próbowałem zaślepić powrót z common raila - też bez rezultatu. Po podłączeniu wszystkiego z powrotem tak jak było auto zapalilo od strzała.

Schemacik na załączonym obrazku. Co zrobiłem nieprawidłowo? 

lm.jpg

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
On 8/5/2019 at 4:32 PM, qmek said:

Dzisiaj nie udało mi się odpalić auta z podłączeniem liqui moly z pominięciem filtra. Układ wygląda troche inaczej niż tutaj opisywany. A4 B8 polift 2,0tdi. 

Zrobiłem tak:

1. Zasilanie - wąż z pojemnika z preparatem.

2. Powrót z pompy wysokiego ciśnienia - wąż z założonym filtrem do pojemnika z preparatem.

3. Powrót z commona raila - wąż bez filtra do pojemnika z preparatem.

4. Pompa paliwa - wyciągnięty bezpiecznik. 

W pierwszym strzale próbowałem zaślepić powrót z common raila - też bez rezultatu. Po podłączeniu wszystkiego z powrotem tak jak było auto zapalilo od strzała.

Schemacik na załączonym obrazku. Co zrobiłem nieprawidłowo? 

lm.jpg

Żartujesz prawda? Pompa WC potrzebuje wstępnego ciśnienia ok. 3bar które wytwarza właśnie pompa w baku. Twoim sposobem można bardzo łatwo zapewnić sobie opiłki w układzie bo założę się też, że trochę paliwa z wężyków wyleciało przy takim zabiegu i zapewne zaciągnęła powietrze...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie podpowie ktoś łopatologicznie ? jak podpiąć wężyki i gdzie wpiąć filterek w 2.0TDI 170km BRD?? 

Z góry dzięki za pomoc! 

Wstawiam foto to może ktoś od razu zaznaczyć co i jak ?

IMG_20200418_114110.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Zamierzam u siebie wyczyścić pompki i teraz pytanie bo tu są zdjęcia niby ale dopytam czy zasilanie to ten przewód wychodzący z filtra po lewej stojąc przodem do auta a powrót z prawej? czy odwrotnie? AVB jak coś.

Edytowane przez Pieterb

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano

O9