krzysztof198919891989 Opublikowano 24 Września 2011 Opublikowano 24 Września 2011 kolega pawelwor dał super rozpiske właśnie dziś według niej podłączyłem lampke. a jeśli chodzi o te diody 2 czerwone t o jak podłączyłem podświetlanie przycisków z pinu 2 pod regulacje świateł szary kabelek odpowiedzialny za ich podswietlanie to i diody zaczeły sie swiecic. niestety passegner air bag nie moge podłączyc. musze pokombinowa.
pawelwor Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Coś mi się pomieszało wcześniej, bo diody czerwone się świecą i dopiero wczoraj ustawiając usterko w nocy to zauważyłem Od czego więc są piny nr 4 i 7 z mojej rozpiski?
vauxhall95 Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Witam.Panow po przerwie mam pytanko mam lampke jak ARDIAN-bez szyberdachu.I mam pytanko Na dzien dzisiejszy Otwieram drzwi zapala sie wszystko,mozna wylaczyc lampki,ale zamykam drzwi to wtedy pala sie te 2 male lampki,podswietlenie przyciskow jest,na 0 nie pali sie nic I tutaj mam problem na ,,1'' zapala mi sie podswietlenie nog,nie pali sie wogole zadna zarowka w tej lampce.
pawelwor Opublikowano 25 Września 2011 Opublikowano 25 Września 2011 Patryk, może trzeba u Ciebie zamienić miejscami plus po otwarciu z plusem stałym? Rozumiem, że próbowałeś tego drugiego podłączenia z mojego schematu?
pawelwor Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 No tak.. Sprawdziłem w "Sam naprawiam Audi A4" schemat elektryczny (str. 380) i jest tylko do lampki takiej jak moja. Skąd w takim razie wasze są, z a4 b5 na pewno?[br]Dopisany: 26 Wrzesień 2011, 00:23_________________________________________________Głowię się nad tymi pinami 4 i 7, wiem już że są od lampki airbag, jest ori instalacja do tego, ale w lampce nie widzę takiej lampki. Czy fabryka daje instalację mimo braku lampki airbag off?
vauxhall95 Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 No ja Ci powiem na odwrot twoja jest jakas taka dziwna.Ja wyciagalem z polifta 1.8 2000 sedan.A4 b5 rzecz jasna.Moze poprostu dwie szly. Pawel a moze do mojej masz schemat
pawelwor Opublikowano 26 Września 2011 Opublikowano 26 Września 2011 To moja lampka, wiem tylko że 99rok, numer sprawdzę w przeciągu tygodnia jak nie zapomnę http://postimage.org/image/24u63uhus/ Przejrzałem jeszcze raz te schematy i tylko jest ten jeden do mojej:
krzysztof198919891989 Opublikowano 3 Października 2011 Opublikowano 3 Października 2011 u mnie to wyszło tak [br]Dopisany: 03 Październik 2011, 21:23_________________________________________________http://imageshack.us/photo/my-images/59/dsc0877hj.jpg/
beemek88 Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 koledzy a który kable lub pin w polficie odpowiada za przygaśniecie lampki po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon??miałem ostatnio zware i teraz nie działa mi to jak trzeba;/
vauxhall95 Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 ja doszedlem,mialem zamienione 2 piny.Wszystko juz Ok.Pozdrawiam
pawelwor Opublikowano 16 Listopada 2011 Opublikowano 16 Listopada 2011 koledzy a który kable lub pin w polficie odpowiada za przygaśniecie lampki po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon??miałem ostatnio zware i teraz nie działa mi to jak trzeba;/ nie ma czegoś takiego w lampce [TABLE=class: grid, width: 600] [TD=align: center]Pin we wtyczce lampki[/TD] [TD=align: left] Funkcja [/TD] Ori kolor przewodu [TD=align: center]1[/TD] lusterko wewnętrzne z funk. fotochrom (pod pin 6 we wtyczce lusterka) [TD=align: center]2[/TD] czerwone podświetlenie przycisków szary z niebieskim [TD=align: center]3[/TD] stały plus czerwony z żółtym [TD=align: center]4[/TD] airbag zielony z żółtym [TD=align: center]5[/TD] plus po otwarciu drzwi brązowy z białym [TD=align: center]6[/TD] masa brązowy [TD=align: center]7[/TD] air bag czarny [/TABLE]
beemek88 Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 to jakim cudem lampka wie że po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon ma przygasnąć??? musi mieć chyba jakiś plus po stacyjce albo coś w tym stylu.
pastaldo Opublikowano 24 Listopada 2011 Opublikowano 24 Listopada 2011 to jakim cudem lampka wie że po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon ma przygasnąć??? musi mieć chyba jakiś plus po stacyjce albo coś w tym stylu. lampka dostaje prąd na odpowiedni pin i tyle. Reszta jest realizowana gdzieś indziej.
beemek88 Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 lampka wie że po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon ma przygasnąć??? musi mieć chyba jakiś plus po stacyjce albo coś w tym stylu. lampka dostaje prąd na odpowiedni pin i tyle nic z tego nie rozumiem...na jaki pin??widać musi dostać jakiś sygnał.pytam bo od czasu przypadkowej zwary nie działa mi ta funkcja tzn. lampka nie przygasa po przekręceniu kluczyka w pozycje zapłon.
pastaldo Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 lampka wie że po przekręceniu kluczyka w pozycję zapłon ma przygasnąć??? musi mieć chyba jakiś plus po stacyjce albo coś w tym stylu. lampka dostaje prąd na odpowiedni pin i tyle nic z tego nie rozumiem...na jaki pin??widać musi dostać jakiś sygnał no w kostce do której podłączasz lampke masz kilka przewodów. Jesli jest tam na odpowiednim przewodzie (pinie) prąd to świeci i jak spada tam napięcie to przygasa stopniowo. Ale sama lampka niema tej opcji w sobie tylko jest to realizowane gdzieś indziej panimajesz?
beemek88 Opublikowano 25 Listopada 2011 Opublikowano 25 Listopada 2011 no teraz to kumam :> wiec gdzie mam szukać??? :>
pawelwor Opublikowano 26 Listopada 2011 Opublikowano 26 Listopada 2011 Podłącz sobie VAGa i sprawdź błędy. Jak jakiś moduł padł to powinno wywalić błędy
oktawiusz5 Opublikowano 8 Lutego 2012 Opublikowano 8 Lutego 2012 witam ja nic z tego nie rozumiem nie mam funkcji pasanger airbag off ani szyber dachu natomiast mam temperature wnętrza + diody oto kabelki 1 -pusty 2- szary z niebieskim paskiem 3- czerwony z żółtym paskiem 4-zielony z zółtym paskiem 5-brązowy z białym paskiem 6-brązowy 7-czarny 8-szary z zielonym paskiem 9-czerwony z piałym paskiem 10- brazowy z fioletowym paskiem 11-brazowy z czerwonym paskiem 12- brazowy z niebieskim paskiem też tak samo mam tylko nie mam tem. wnętrza[br]Dopisany: 02 Luty 2012, 17:30_________________________________________________ tak. tylko że każdy ma swoją wizje podłączenia .ja dzisiaj zaczołem przeróbke tej lampki powiem że dopasować ja idealnie nie jest łatwo i zamiast gąbek zastosowałem listewki które wsadziłem miedzy dachem a podsufitka efekt lepszy lecz musze popracować nad ustabilizowaniem tej lampki by na np. dziurach nie ruszała sie bądz wyskoczyła jak bede robił to wstawię w te miejsce styropian tak jak robiłem to w feli kiedy montowałem lampkę dla pasażerów ;D [br]Dopisany: 02 Luty 2012, 17:38_________________________________________________ witam umnie tez nic sie nie zgadza pin 1 jest pusty oto moja lampka http://cjoint.com/?1duqQqaiKNe [br]Dopisany: 20 Marzec 2011, 16:43_________________________________________________mam orginalna kostke i to by wygladalo tak ale nie jestem pewien numery na kostce zaczynaja sie od lewej strony od 1 ( pusty ) do 12 pin 3 = zielono-czarny + pin 9 = białoczarny + pin 5,10,12 = czarny - tak ładnie wyrezałeś u siebie czy to fotka z polifta?
ardian6 Opublikowano 8 Lutego 2012 Autor Opublikowano 8 Lutego 2012 Chłopy ja postaram się zrobić jakiś szablon żeby podłożyć miedzy lampkę i podsufitkę.Dlaczego?Mimo, że mi nawet jakościowo wyszło to i tak jak komuś pokazuje to mówi, że coś nie spasowane-drażni mnie to.Trzeba więc to zrobić porządnie Jeżeli ktoś ma pomysły na to spasowanie to śmiało :>
Rekomendowane odpowiedzi