graba83 Opublikowano 22 Lutego 2011 Opublikowano 22 Lutego 2011 Witam Poruszam bo część z nas ma z tym problem i nie wie od której mańki się zabrać. W tym wypadku jest to fotel kierowcy ale nie ma to zadnego znaczenia. Pytania typu ja mam auto z 1996, a mam na oku stołek/ki przedni/e z 1998 i czy podejdzie jest bezzasadne B5 to B5 i lift czy polift w tym wypadku nie robi różnicy, problem pojawia się tylko z mocowaniem tylnej kanapy bo trzeba delikatnie pokombinowac, ale było na forum poruszone i wystarczy Potrzebne śrubokręt krzyżak srubokręt płaski do podwadzenia wykładziny- tak było w moim przypadku kombinerki, ale niekoniecznie 30 min max browarek lampka ODŁĄCZ AKUMULATOR ORAZ KOŚCI POD FOTELEM JAK MASZ GRZANE STOŁKI I AIRBAGI thx bendzji za przypomnienie o kościach:) Krzyżak w rękę i odkręcamy śryby od zaslepek na prowadnicach z tyłu fotela i delikatnie je wysuwamy Idziemy do przodu fotela i wyciągamy ten zaznaczony ogranicznik <zasada wsówki> naciskamy z jednej strony i wyciągamy druga, następnie odsuwamy fotel do końca i powinien nam wyskoczyć z prowadnic jeśli nie chce to pewnie blokuje go wykładzina i trzeba ja podgąć troszke siły i stołek jest na zewnątrz Wkładajac fotel pamietaj żeby lekko odsunac ten bolec ze sprezyna i dopasowac pod ramię przesuwania poziomego to nam blokuje fotel jak go przesuwamy do przodu i do tyłu (nr 1). a szyna fotela musi wejsc w tą wąską szczelinkę (2), wkładamy tylne łapy fotela i wszystko sprawdzamy czy jest gitara, możemy sobie przesmarowac jak nie ma smaru i skręcamy w odwrotnej kolejności. GOOD LUCK
slimaczek89rz Opublikowano 19 Maja 2011 Opublikowano 19 Maja 2011 a ja się mordowałem dobry opis, przerabiałem to, gdy pękło mi mocowanie fotela
Nerru-A4 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Opublikowano 2 Czerwca 2011 Dobra,dobra ; ]] a jak zamontować to -- > Nie mogę znaleźć tematu z tymi fotelami , więc może ktoś z was mi podpowie .. jak to złapać ? W belce nie ma gwintu .. miałem te same fotele , które kolega rozbiera na zdjęciach ... W ruch szły już kotwy,podkładki itp. wykluczyłem cięcie i spawanie belki ...
graba83 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Autor Opublikowano 3 Czerwca 2011 A mógłbyś wstawic foto ogólne? Nie bardzo kumam, gdzie to pod fotelem jest
Nerru-A4 Opublikowano 3 Czerwca 2011 Opublikowano 3 Czerwca 2011 kolego,na pierwszym zdjęciu widać prowadnice środkową fotela .. a te dziurki są w belce pod tapicerką , są wycięcia w tapicerce , jak je podniesiesz masz widoczne dziury w belce ) u Ciebie to 3 i 4 fotka. ; )
Arek956 Opublikowano 5 Czerwca 2011 Opublikowano 5 Czerwca 2011 No temat jest Chyba pójdę odkręcić te fotele, przyniosę do domu i wypiorę je
Banan Opublikowano 4 Września 2011 Opublikowano 4 Września 2011 Ja bym dodał że trzeba pamiętać o wtyczkach od poduszki bocznej i podgrzewania foteli ( jeśli są ). Dobrze też jest założyć dwie stare skarpetki na końcówki mocowania fotela z tyłu - zwłaszcza jak się ma jasną tapicerkę i nie chcę się uszkodzić plastików wewnątrz przy wyciąganiu fotela jak się to robi samemu :gwizdanie:
marko367 Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 I tu moje pytanie odnośnie poduszek bocznych czy odłączenie kostki na czas wyjęcia fotela do prania mogę mieć problemy z poduchami po podłączeniu
majkel_majki Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 I tu moje pytanie odnośnie poduszek bocznych czy odłączenie kostki na czas wyjęcia fotela do prania mogę mieć problemy z poduchami po podłączeniu Jeżeli przy odpiętych poduszkach nie włączysz zapłonu nic sie nie stanie.
marko367 Opublikowano 7 Października 2011 Opublikowano 7 Października 2011 Dzięki za pomoc .Pozdrawiam
cacek89 Opublikowano 18 Października 2011 Opublikowano 18 Października 2011 w pierwszym poscie podkreslone jest na czerwono by odlaczyc akumulator po co wlasciwie? chcialem wymontowac fotele celem wyprania
graba83 Opublikowano 18 Października 2011 Autor Opublikowano 18 Października 2011 Właśnie dlatego - to tylko elektronika
soku11 Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 Mam B5, po lifcie. U mnie z przodu nie ma jednego mocowania tylko jakby dwie dodatkowe szyny na których opiera się fotel. Jak wymontować coś takiego?
Banan Opublikowano 16 Listopada 2012 Opublikowano 16 Listopada 2012 pewno masz elektrycznie regulowane fotele - z przodu po zaślepką powinna być śruba z tyłu pod zaślepkami dwie śruby
Fintosz Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 A ja mam takie pytanie: pod fotelem w miejscu gdzie jest zabezpieczenie przed wysunięciem z przodu( ten bolec mały), jest taka guma, która trzyma fotel żeby nie gonił góra/dół, idzie ją gdzieś dokupić? bo zagubiła się przy demontażu fotela:facepalm:.
soku11 Opublikowano 17 Listopada 2012 Opublikowano 17 Listopada 2012 Właśnie są elektryczne Ta zaślepka jest przy fotelu czy przy tych szynach z przodu? @Fintosz: Ta guma to pewnie ten suwak wewnętrzny. W aso za komplet na fotel dałem niecałe 40zł. Jedno chyba 13zł - odbiór dzień po zamówieniu.
grippen Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 na allegro po 3 zł ta guma chodzi
Banan Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 przepraszam poprawka dwie śruby z tyłu tak wynika z Elsy , przesuwasz fotel na max do tyłu i do góry , odłącz akumulator , wtyczki od elektryki , zdjąć osłony , odkręcic śruby i wyjąć fotel
soku11 Opublikowano 18 Listopada 2012 Opublikowano 18 Listopada 2012 Dzięki wielkie. Udało się wyciągnąć Rzeczywiście prosto jak się wie co odkręcić. Niemniej po wymianie suwaków bocznych (na środku nie znalazłem) fotel buja się tylko przód tył. Widać wyrobione są całe suwnice :/ Wie ktoś czy są one wymienialne?
franek668 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Opublikowano 26 Stycznia 2018 Siemka, moglibyście odświeżyć te zdjęcia bo chciałbym u siebie wymienić ślizgi bo pod ciężarem nie blokują mi się fotele w tym problem. Byłym wdzięczny
Rekomendowane odpowiedzi