Gwerty Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 Rezanie bixenonów w a4 b5 na oryginalnym valeoZaczynamy od wyjęcia lamp z auta z lamp jest na 2 śrubach z góry, i jednej za lampa. Po ich wykręceniu trzeba lampę wyciągać w stronę kierunku, żeby wyskoczyła z zatrzasku.Jak mamy już lampki na stole. To bierzemy się za ich rozklejanie.Potrzebne do tego :OpalarkaPłaski śrubokręt.Podgrzewany opalarka odcinki spoiny po około 15-20cm i śrubokrętem podważąmy żeby puścił klej. Nie polecam piekarnika do lamp valeo.Po rozebraniu zabieramy się za oczyszczanie resztek kleju z rozłożonych lamp.Następnie matowimy srebrne wnętrze lampy i malujemy podkładem, oraz powiększamy otwór pod soczewkę bixenonową oklejamy odbłyśnik od długich taśmą maskującą i tez malujemy podkłademJak wyschnie podkładDorabiamy mocowanie soczewki.Kolejny krok malowanie w czarny matI z zamontowana soczewkaPo wyschnięciu farby, składamy lampę.Do klejenia polecam szczeliwo z klejem firmy KurthTrzyma mocno i nie ma mowy o parowaniu lampSklejone obie:Ja schną lampyBierzemy się za robienie instalacji do świateł dziennych :W dekielku lampy mamy wolne miejsce na jeden pin:Wkładamy tam pin męskiA we wtyczce w to samo miejsce dokładamy żeński, całość podłączamy przez przekaźnik rozwierny, żeby dzienne gasły po zapaleniu pozycyjnych.Bixy założone na auto;Dal porównania bixenon ze zwykłą żarówka h7 w lampie:Dzienne w miejscach żarówek od długichopis robiony na szybko, w razie pytań pomogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba1-2 Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 to samo przerabiałem jak moje robiłem bixsy, tylko bez dziennych ale tobie to spoko wyszło czyli dzienne działają od razu po odpaleniu auta czy masz wyłącznik?? i jak włączysz pozycje to gasną tak?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 23 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 po odpaleniu auta od razu sie zapalaja i gasna po wąłczeniu świateł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skeeber Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 pełen szacun , dla mnie bomba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antonio Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 super robota, gratuluję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milczar Opublikowano 23 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2011 qwerty a ogarniasz może jak wygląda sprawa z soczewką w dzielonych lampach od eSki ? Czy to jest ta sama soczewka co w poliftach i operacja wygląda dokładnie tak samo czy soczewa jest inna ? Założyłem wczoraj ori xenon z eSki ale może być pomyślał nad bixem jak się cieplej zrobi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 GWERTY jak już w dzielonych operacja wyglada bardzo podobnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dzieki gwerty za ten opis Jeszcze rzuć okiem na tą fotke czy dobrze sobie to zrozumiałem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 dokładnie tak trzeba to podłączyć. żeby wsunąć pin w puste miejsce w dekielku to trzeba ten różowy plastik odsunąć w gnieździe i pin wejdzie bez problemu na swoje miejsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek26 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Fajnie wyglada robota a powiedz jak zarobiłes światła do jazdy dziennej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 24 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 żarówka diodowa h7 w miejscu długich i masz dzienne w lampach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrogal Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 Dorabiamy mocowanie soczewki. opis robiony na szybko, w razie pytań pomogę ja robisz ze soczewka jest idealnie rownolegle do podloza jak ori? chodzi mi o wiazke swiatla? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN607 Opublikowano 24 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Lutego 2011 gwerty rezaczu brawo :oklaski: :oklaski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 25 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 Dorabiamy mocowanie soczewki. opis robiony na szybko, w razie pytań pomogę ja robisz ze soczewka jest idealnie rownolegle do podloza jak ori? chodzi mi o wiazke swiatla? jest idealnie prostopadał do odbłyśnika, tak samo jak orginalnie zamontowana soczewka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arturoo Opublikowano 25 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2011 wielkie graty :oklaski: :oklaski: :oklaski: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kowi87 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Taki graficzny schemacik co z czym Soczewka na elektromagnes Uploaded with ImageShack.us tak wygladają żarówki do dziennych Uploaded with ImageShack.us Instalacja Dziennych Pod przekaźnikami jest 8 zacisków śrubowych. Zasilanie po kluczyku trzeba wziaść z przekaznika 75 1. 30 - stały plus 2. 30 - stały plus 3. 58a - ? 4. 75X <-- TU. Napięcie po kluczyku z wyłaczeniem pracy rozrusznika. 5. 15a - 15 wskazuje na napiecie po kluczyku - nie sprawdzałem 6. |75a| - ? 7. 15 - 15 wskazuje na napiecie po kluczyku - nie sprawdzałem 8. 87F/Diesel - w benzynie napięcie pompy paliwa, w dieslu zapewne świec żarowych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grand10 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 A jak zrobiłeś ze dzienne światła Gasza się jak zapałają się Xeony bp juz od dawna chce to zrobić w b6 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gwerty Opublikowano 27 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 Kowi dzięki za uzupełnienie tak dzienne gasną jak włączę ksenony, do tej operacji w b5 wystarczy rozwierny przekaźnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grand10 Opublikowano 27 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2011 a mógł byś napisać jaki przekaźnik zamontowałeś chciałem spróbować u siebie w aucie czy będzie działać i jak go podłączyć :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mech15 Opublikowano 3 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 co było dawcą soczewek bixenonów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi