Hezen Opublikowano 11 Marca 2016 Opublikowano 11 Marca 2016 (edytowane) Czyli przekaźnik od przeciwmgłowych mam walnięty. Ehh, czytałem dwa dni temu posty tak ze 2 strony wcześniej, wczoraj czytałem na tapatalku jeszcze raz poprzednią stronę nawet też post nero84 o jego problemie z projektorem q7 ale jakoś mi do głowy nie weszło i zapomniałem A tu się okazuje że wystarczyło rolka troche wyżej przejechać i rozwiązanie na tacy, człowiek nie dość że głupi to jeszcze ślepy EDIT: wyciągłem różowy przekaźnik. Już wszstko banga. Edytowane 12 Marca 2016 przez Hezen
KoJ@K Opublikowano 13 Marca 2016 Opublikowano 13 Marca 2016 lamy b6 zrobione na bix z wstawionymi modułami drl i kierunkami. po włączeniu kierunku drl w lampie wyłącza się . zostaje włączony dopiero 2-3 sekundy po ostatnim mignięciu kierunkowskazu. Zajebiaszczo Ci to wyszlo, bardzo mi sie podoba. masz gdzies zdjecie, albo filmik jak juz jest zamontowane na aucie?
Hezen Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) Przed chwilą wróciłem z przeglądu którego moja audiczka nie przeszła przez - lampy doj**ali się do bixów, że dołożone (mimo że poliftowe lampy owe ksenony mają) dodatkowo zamalowane odbłyśniki "długich"... i jeden z pracowników palnął "panie jak to ma świecić" to na głupie pytanie odpowiedziałem głupią odpowiedzą, że żarówki halogenowe nie sa nawet podłączone Ogólnie nie przeszło, bo do ksenonów muszą być spryski. Jutro jadę na inną stacje ze znajomym w której kiedyś pracował, tam nie są jakoś wybredni a przegląd przjedzie bo właściciel tej stacji sam ma porobione mody w swojej audi 80 i jest dość wyrozumiały, do tego dojdzie bajer ze strony znajomego Edytowane 15 Marca 2016 przez Hezen
Radekst Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 Ogólnie nie przeszło, bo do ksenonów muszą być spryski. ameryki kolego nie odkryles
Hezen Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) No to kolega mi napisze dlaczego nie każdy polift ma spryski reflektorów a każda lampa poliftowa ma ksenon? Teraz sa takie przepisy że muszą byś spryski do ksenonów (od drugiej połowy 2002, samopoziom był wymagany od zawsze) , kiedyś tego nie było... czy z tego wychodzi że wychodzi na to że każdy właściciel B5 po lifcie bez sprysków musi je założyć? Idą tym samym tokiem myslenia to, każde auto bez airbaga musi mieć je dołożone... bo przecież teraz auto bez poduch nie przejdzie przeglądu? Edytowane 15 Marca 2016 przez Hezen
Radekst Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 kto Ci powiedzial ze kazdy polift ma xenon? gdzie takie bajki wyczytales? spryski i samopoziom jest wtedy gdy masz fabryczny xenon, a mozesz miec lampy poliftowe na zarowki H7 i wtedy nie ma spryskow i samopoziomu.
Hezen Opublikowano 15 Marca 2016 Opublikowano 15 Marca 2016 (edytowane) To zwracam honor, byłem przekonany że polifty miały tylko xenon :> Edytowane 15 Marca 2016 przez Hezen
Arturoo Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 kto Ci powiedzial ze kazdy polift ma xenon? gdzie takie bajki wyczytales? spryski i samopoziom jest wtedy gdy masz fabryczny xenon, a mozesz miec lampy poliftowe na zarowki H7 i wtedy nie ma spryskow i samopoziomu. Spryski szły też pod zwykłe lampy.....np. na Skandynawię
Gwerty Opublikowano 22 Marca 2016 Autor Opublikowano 22 Marca 2016 są wersję lamp ori xenon bez samopoziomu. w lamie nie ma silniczka i wiązki do niego. jest tak w lampach usa i często spotykałem takie w autach z Danii.
Hezen Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 No i Gwerty, dziękuję że rozwiałeś wszystkie wątpliwości Mimo wszystko mamy takie prawo a nie inne i samopoziom + spryski wymagane. Ja już jestem dawno po przeglądzie, przyjechałem na diagnostyke ze znajomym i diagnosta tylko się pytał ile dałem za lampy i czy robiłem je sam. Poleciłem mu żeby tutaj zajrzał jak będzie zainteresowany Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
zgredek27 Opublikowano 22 Marca 2016 Opublikowano 22 Marca 2016 Bodajże S4 C4 wychodziło na xenonie bez poziomowanie, jeszcze wtedy nie było wymagane
Chadury89 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Komunikat o klockach mnie meczy, da się go wyłączyć czy tylko zmasowanie? przy jednym kole zwarlem juz czerwona wtyczkę zostalo mi drugie
Mauros88 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Komunikat o klockach mnie meczy, da się go wyłączyć czy tylko zmasowanie? przy jednym kole zwarlem juz czerwona wtyczkę zostalo mi drugie Napisz temat w odpowiednim dziale i temacie. Zmostkuj przy liczniku i bedziesz miec spokój
Chadury89 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Dzieki ale dzial jest ok? bo chodzi mi o to czy da się wykodowac ta funkcje
prezesik18 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 Dzieki ale dzial jest ok bo chodzi mi o to czy da się wykodowac ta funkcje Wątek o bixenonie raczej niewiele ma wspólnego z kodowaniem licznika
Chadury89 Opublikowano 23 Marca 2016 Opublikowano 23 Marca 2016 O kuzwa sorry, z telefonu z ranca mi się zle napisalo, zwracam honor?
Rafał Mazur Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Opublikowano 1 Kwietnia 2016 lamy b6 zrobione na bix z wstawionymi modułami drl i kierunkami. po włączeniu kierunku drl w lampie wyłącza się . zostaje włączony dopiero 2-3 sekundy po ostatnim mignięciu kierunkowskazu. Zajebiaszczo Ci to wyszlo, bardzo mi sie podoba. masz gdzies zdjecie, albo filmik jak juz jest zamontowane na auc Gwerty jak wyglada sprawa z policja przy takich kierunkach, i ile taki mod u ciebie?
Gwerty Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 3 Kwietnia 2016 praktycznie jest nielegalne. tak samo jak montaż żarówek led do postojówek.
pioteros Opublikowano 18 Kwietnia 2016 Opublikowano 18 Kwietnia 2016 moze ma ktos jakies ciekawe soczewki do opchniecia za dobra kase ? bix oczywiscie, najlepiej na H1
Rekomendowane odpowiedzi