jedrekx Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 mam u siebie to samo.. drogie te poliuretany? co do skrzypienia to mamy to samo w Q7.. niestety wyszło, że wahacze są do wymiany
Carlos* Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Skoro już piszemy to może ktoś mi podpowie...... Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie / pusty stuk z przodu w zawieszeniu. Zmieniłem górne mocowanie amortyzatora, byłem na szarpakach i nigdzie nie ma żadnego luzu, a stuk nadal czasem jest. Chciałem zmienić gumy na stabilizatorach (przód i tył), ale w ASO kupić można tylko całe stabilizatory.... a to mi się nie uśmiecha, szukałem samych gum i nigdzie nie występują. Może ktoś wie czy pasują od B7 np. ? albo ktoś miał podobnie i wie co to może być? Orzeł ,przyjrzyj się bardzo dokladnie łącznikom stabilizatora u mnie wlaśnie to one wydawały stuki, na początku minimalne i nie za każdym razem , ale z biegiem czasu to się nasiliło ,a też szukałem i szukałem , powymieniałem nawet sworznie wahaczy bo miały minimalny luz ale to nie to pukało. U mnie właśnie łączniki ,dolne mocowanie, co prawda ciężko je dojrzeć , a szarpiąc ręką nie maja luzu ,ale to wałśnie one powodowały stuki.
H4mm3R Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Pisz gdzie można dostać taki poliuretan do B7, bo czeka mnie wymiana dolnych wahaczy
Flyer Opublikowano 23 Lipca 2013 Opublikowano 23 Lipca 2013 Wy serio z tymi poliuretanami? Przecież to się nie nadaje do zwykłego auta... twarde jak ch&@*
Orzeł Opublikowano 24 Lipca 2013 Autor Opublikowano 24 Lipca 2013 ja w leonie miałem wszystko na poliuretanie i byłem mega zadowolony , teraz tylko te tuleje na bananie i wg mnie są same + Skoro już piszemy to może ktoś mi podpowie...... Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie / pusty stuk z przodu w zawieszeniu. Zmieniłem górne mocowanie amortyzatora, byłem na szarpakach i nigdzie nie ma żadnego luzu, a stuk nadal czasem jest. Chciałem zmienić gumy na stabilizatorach (przód i tył), ale w ASO kupić można tylko całe stabilizatory.... a to mi się nie uśmiecha, szukałem samych gum i nigdzie nie występują. Może ktoś wie czy pasują od B7 np. ? albo ktoś miał podobnie i wie co to może być? Orzeł ,przyjrzyj się bardzo dokladnie łącznikom stabilizatora u mnie wlaśnie to one wydawały stuki, na początku minimalne i nie za każdym razem , ale z biegiem czasu to się nasiliło ,a też szukałem i szukałem , powymieniałem nawet sworznie wahaczy bo miały minimalny luz ale to nie to pukało. U mnie właśnie łączniki ,dolne mocowanie, co prawda ciężko je dojrzeć , a szarpiąc ręką nie maja luzu ,ale to wałśnie one powodowały stuki. Dzięki za info, zaraz wjeżdżam na warsztat sprawdzić
gregski Opublikowano 25 Lipca 2013 Opublikowano 25 Lipca 2013 Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie u mnie to samo 130 tys km, ostatnio slyszalem lekkie skrzypienie.. daj pls znak co to. i jak? udalo sie namierzyc skrzypienie? gdyby ktos mial numer lacznikow - bede wdzieczny..
Orzeł Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 8K0 411 317D - przód 8K0 505 465G - tył takie mi wg VINu ASO zamówiło, dzisiaj albo w poniedziałek wymianka
gregski Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 tyl tez ma luzy czy zmieniasz 'profilaktycznie' ? LEMFOERDER kosztuje 64 pln, tyl 37, obydwa z plastiku.. ciekawe czy oryginal tez od nich w czarnym plastiku. sa zammienniki z aluminium. dzieki za numery!
Staszek20VT Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 A już myślałem, że nic więcej u siebie do grzebania nie znajdziesz
wrclaguna Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 8K0 411 317D - przód8K0 505 465G - tył takie mi wg VINu ASO zamówiło, dzisiaj albo w poniedziałek wymianka Te same łaczniki są w RS5 RS4 RS6
_Gabriel_ Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 ...i dlatego stabilizatory pasuja P&P
Orzeł Opublikowano 26 Lipca 2013 Autor Opublikowano 26 Lipca 2013 plastik , ale wytrzymały jak widać Wymieniam przód i tył za jednym razem - koszt niewielki i mam nadzieje, że będzie spokój
gregski Opublikowano 26 Lipca 2013 Opublikowano 26 Lipca 2013 ciekawe czy to samo co na focie - to by potwierdzilo, ze to LEMFÖRDER
Orzeł Opublikowano 28 Lipca 2013 Autor Opublikowano 28 Lipca 2013 "na oko" wyglądają tak samo jak ori
Orzeł Opublikowano 29 Lipca 2013 Autor Opublikowano 29 Lipca 2013 właśnie się wymieniają....... dam znać jak trochę pośmigam. Co Ciekawe w aucie mam łączniki z przodu aluminiowe a teraz po VINie dali mi plastikowe.
gregski Opublikowano 29 Lipca 2013 Opublikowano 29 Lipca 2013 ... a za chwile beda robione z kompostu... Przeraza mnie to coraz bardziej.
Orzeł Opublikowano 30 Lipca 2013 Autor Opublikowano 30 Lipca 2013 niestety wymiana łączników gó%no dała, stare nie są w ogóle zużyte :/. Brak pomysłów na to co może wydawać ten dźwięk - mocowanie amora zmienione, łączniki zmienione, gumy stabilizatora zmienione, auto było 2 razy na szarpakach - brak jakichkolwiek luzów........ Może po prostu amortyzator tak pracuje??
Rekomendowane odpowiedzi