Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[All B8] A4 3.0 Tdi By Orzeł, 381Ps/726Nm By Dynosoft, Gwint -Black B*tch-

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam u siebie to samo.. drogie te poliuretany? co do skrzypienia to mamy to samo w Q7.. niestety wyszło, że wahacze są do wymiany :kwasny:

Opublikowano

Skoro już piszemy to może ktoś mi podpowie......

Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie / pusty stuk z przodu w zawieszeniu. Zmieniłem górne mocowanie amortyzatora, byłem na szarpakach i nigdzie nie ma żadnego luzu, a stuk nadal czasem jest. Chciałem zmienić gumy na stabilizatorach (przód i tył), ale w ASO kupić można tylko całe stabilizatory.... a to mi się nie uśmiecha, szukałem samych gum i nigdzie nie występują. Może ktoś wie czy pasują od B7 np. ? albo ktoś miał podobnie i wie co to może być?

Orzeł ,przyjrzyj się bardzo dokladnie łącznikom stabilizatora u mnie wlaśnie to one wydawały stuki, na początku minimalne i nie za każdym razem , ale z biegiem czasu to się nasiliło ,a też szukałem i szukałem , powymieniałem nawet sworznie wahaczy bo miały minimalny luz ale to nie to pukało. U mnie właśnie łączniki ,dolne mocowanie, co prawda ciężko je dojrzeć , a szarpiąc ręką nie maja luzu ,ale to wałśnie one powodowały stuki.

Opublikowano

Pisz gdzie można dostać taki poliuretan do B7, bo czeka mnie wymiana dolnych wahaczy :naughty:

Opublikowano

Wy serio z tymi poliuretanami? Przecież to się nie nadaje do zwykłego auta... twarde jak ch&@*

Opublikowano

ja w leonie miałem wszystko na poliuretanie i byłem mega zadowolony :), teraz tylko te tuleje na bananie i wg mnie są same +

Skoro już piszemy to może ktoś mi podpowie......

Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie / pusty stuk z przodu w zawieszeniu. Zmieniłem górne mocowanie amortyzatora, byłem na szarpakach i nigdzie nie ma żadnego luzu, a stuk nadal czasem jest. Chciałem zmienić gumy na stabilizatorach (przód i tył), ale w ASO kupić można tylko całe stabilizatory.... a to mi się nie uśmiecha, szukałem samych gum i nigdzie nie występują. Może ktoś wie czy pasują od B7 np. ? albo ktoś miał podobnie i wie co to może być?

Orzeł ,przyjrzyj się bardzo dokladnie łącznikom stabilizatora u mnie wlaśnie to one wydawały stuki, na początku minimalne i nie za każdym razem , ale z biegiem czasu to się nasiliło ,a też szukałem i szukałem , powymieniałem nawet sworznie wahaczy bo miały minimalny luz ale to nie to pukało. U mnie właśnie łączniki ,dolne mocowanie, co prawda ciężko je dojrzeć , a szarpiąc ręką nie maja luzu ,ale to wałśnie one powodowały stuki.

Dzięki za info, zaraz wjeżdżam na warsztat sprawdzić :)

Opublikowano

Czasem przy zjeżdżaniu z krawężnika (duży skok amorka) słychać jakby skrzypienie

u mnie to samo :(

130 tys km, ostatnio slyszalem lekkie skrzypienie..

daj pls znak co to.

i jak? udalo sie namierzyc skrzypienie?

gdyby ktos mial numer lacznikow - bede wdzieczny..

Opublikowano

8K0 411 317D - przód

8K0 505 465G - tył

takie mi wg VINu ASO zamówiło, dzisiaj albo w poniedziałek wymianka

Opublikowano

tyl tez ma luzy czy zmieniasz 'profilaktycznie' ?

LEMFOERDER kosztuje 64 pln, tyl 37, obydwa z plastiku.. ciekawe czy oryginal tez od nich w czarnym plastiku.

sa zammienniki z aluminium.

dzieki za numery!

Opublikowano
8K0 411 317D - przód

8K0 505 465G - tył

takie mi wg VINu ASO zamówiło, dzisiaj albo w poniedziałek wymianka

Te same łaczniki są w RS5 RS4 RS6 :naughty:

Opublikowano

...i dlatego stabilizatory pasuja P&P :decayed:

Opublikowano

plastik :), ale wytrzymały jak widać ;)

Wymieniam przód i tył za jednym razem - koszt niewielki i mam nadzieje, że będzie spokój :)

Opublikowano

"na oko" wyglądają tak samo jak ori ;)

Opublikowano

właśnie się wymieniają....... ;) dam znać jak trochę pośmigam. Co Ciekawe w aucie mam łączniki z przodu aluminiowe a teraz po VINie dali mi plastikowe.

Opublikowano

niestety wymiana łączników gó%no dała, stare nie są w ogóle zużyte :/. Brak pomysłów na to co może wydawać ten dźwięk - mocowanie amora zmienione, łączniki zmienione, gumy stabilizatora zmienione, auto było 2 razy na szarpakach - brak jakichkolwiek luzów........ Może po prostu amortyzator tak pracuje??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...