Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wygląda że co aso to inna cena :mysli:

Panowie macie może zwymiarowane orurowanie pod fmic do AEB ? póki zima a audi czeka na nowe klamoty pobawił bym się w wolnym czasie.

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

ja jeszcze raz odnośnie MBC w AEB

a nie będzie tak że ECU samo sobie podleje paliwa jak zwiększymy ciśnienie?

Opublikowano

w jakims stopniu jest w stanie korygowac ilosc wtryskiwanego paliwa ale jezeli przesadzisz z doladowaniem to po przekroczeniu wartosci do ktorej jest w stanie sie zaadaptowac bedziesz mial uboga mieszanke. do czego prowadzi uboga mieszanka chyba wiesz...

Opublikowano

ja jeszcze raz odnośnie MBC w AEB

a nie będzie tak że ECU samo sobie podleje paliwa jak zwiększymy ciśnienie?

Jak już masz kombinować z mbc to dopłać do niego 300 pln i niech ktoś ci wgra gotowca ABT. Na pewno bedzie bezpieczniejszy niż zabawa w dmuchanie bez paliwa.

Opublikowano

Siemako mam pytanko :) założyłem TIPA z filtrem itg ,wszystko jest ok ale dziwi mnie dźwięk pojawiający się gdy przyspieszam powyżej 2 tyś obrotów (takie buczenie ) trwa 2 sek .Do nagrania raczej nie możliwe bo jest dość ciche . CZy to normalne ?

Opublikowano

Siemako mam pytanko :) założyłem TIPA z filtrem itg ,wszystko jest ok ale dziwi mnie dźwięk pojawiający się gdy przyspieszam powyżej 2 tyś obrotów (takie buczenie ) trwa 2 sek .Do nagrania raczej nie możliwe bo jest dość ciche . CZy to normalne ?

pewnie rezonans sie pojawia

Opublikowano

hmm dzwiek to takie buczenie basowe , możliwa plecionka?

Opublikowano

ja miałem małą nieszczelność na jednej opasce przy samym Turbo i tam buczało :naughty:

Opublikowano

ja miałem małą nieszczelność na jednej opasce przy samym Turbo i tam buczało :naughty:

:)sprawdzę
Opublikowano

bedzie bezpieczniejszy niż zabawa w dmuchanie bez paliwa.

I na seryjnych zapłonach :gwizdanie: :naughty:

Opublikowano

w jakims stopniu jest w stanie korygowac ilosc wtryskiwanego paliwa ale jezeli przesadzisz z doladowaniem to po przekroczeniu wartosci do ktorej jest w stanie sie zaadaptowac bedziesz mial uboga mieszanke. do czego prowadzi uboga mieszanka chyba wiesz...

nie będzie za ubogiej mieszanki, bo tolerancja na stosunek doładowania-dawka paliwa jest wyliczona na -max 0,30 bara-powyżej tego doładowania- mogło by być za ubogo, ale auto wpada w tryb awaryjny, więc nie da się technicznie przekroczyć poziomu, w którym jest za ubogo :wink4:

-teoretycznie można coś takiego osiągnąć, jeśli ktoś ingeruje w mapy ECU i podnosi tylko doładowanie , bez ingerencji w mapę paliwa-ale kto tak robi...

Opublikowano

ale kto tak robi...

ktoś kto się dopiero uczy winolsa :wink4:

Opublikowano

ale kto tak robi...

ktoś kto się dopiero uczy winolsa :wink4:

nie da rady, bo ktoś, kto się uczy wie, że AFR musi być odpowiedni i nie podniesie tylko doładowania :wink4:
Opublikowano

nie będzie za ubogiej mieszanki, bo tolerancja na stosunek doładowania-dawka paliwa jest wyliczona na -max 0,30 bara-powyżej tego doładowania- mogło by być za ubogo, ale auto wpada w tryb awaryjny, więc nie da się technicznie przekroczyć poziomu, w którym jest za ubogo :wink4:

-teoretycznie można coś takiego osiągnąć, jeśli ktoś ingeruje w mapy ECU i podnosi tylko doładowanie , bez ingerencji w mapę paliwa-ale kto tak robi...

good to know ! wiedzialem ze jest tolerancja ale nie myslalem ze az taka :th:

Opublikowano

Dominiku, tak jest w AVJ który ma rozbudowaną kontrolę bo nowsze, ale takie AEB nie zareaguje na to aż tak szybko bo jest nieco bardziej ślepe.

Opublikowano

jest głuche i ślepe

Opublikowano

a jaka jest tolerancja w AEB?

Opublikowano

Ma ktoś może numer wtrysków z BEX-a? Albo BAM-a? Podeszły by one do AEB-a?

Opublikowano

a jaka jest tolerancja w AEB?

u mnie wpadał w tryb awaryjny przy 1.3 - 1.4 bara na seryjnym sofcie

Opublikowano

u mnie w AEB'podobnie, ale tylko do pierwszego strzalu

potem robl odcinke przy 0.9 bara

po wylaczeniu stacyjki znowu 1.3bar, strzal i 0.9

i tak w kolko, nie wiem o co mu chodzilo[br]Dopisany: 10 Listopad 2011, 13:08_________________________________________________jutro go zloguje z ciekawosci

zobaczymy co pokaze przeplywka