Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

3071 - 450km a nawet i 470 wiec tu jeszcze mocniej pewnie da rade :)

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

http://allegro.pl/nowa-turbina-turbo-ursus-1614-1604-1634-c-385-c385-i1977924446.html

ogień w szopie :naughty:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 19:59_________________________________________________tak ogólnie to mozna wrzucać turbinę jaką się chce byle by pod kolektor pod pasować smarowanie itd.?

Opublikowano

flansze przyspawać taką samą, jak w turbo i można wszystko :wink4:

Opublikowano

po nowym roku zabieram się rzeźbę swojej tak się podkręciłem po przeczytaniu co tu wyrabiacie :kox:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 20:05_________________________________________________

flansze przyspawać taką samą, jak w turbo i można wszystko :wink4:

ciekawe ile by wydmuchała taka jak wstawiłem od zeciora :kox:[br]Dopisany: 20 Grudzień 2011, 20:06_________________________________________________chociaż w ośce to i tak nie wiem czy jest sens

Opublikowano

chociaż w ośce to i tak nie wiem czy jest sens

dlaczego? przecież można silnik tak wysterować, zeby nie mielił kołami za każdym razem
Opublikowano

przy K04 jest juz problem :mysli: :mysli: :mysli:

Opublikowano

ale problem z czym,że moment ma z dołu? przecież można wysterować moment tak, zeby nie rwało gum za każdym razem...

Opublikowano

o robotę sie nie martwię, mam wprawę, ale przyznam sie że bardzo by mi ułatwiły pracę dane z wymiarami

mam juz przygotowane kolanka :> :> :> ale 50-tki :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

no ale najpierw musze łatwic turbo :mysli: :mysli: :mysli:

Danych z wymiarami brak. Nie wiem czy patrzyłeś na moje fotki w projekcie od spawania kolektora. Potrzebujesz starą glowicę 1.8 20V, stare K03 to mocujesz na stole w tej samej pozycji jak jest w oryginale i do dzieła.

Kolanka Fi 50 są za grube, turbo będzie później wstawać, poza tym nie masz szans z nimi przejść jeśli turbo jest tak blisko silnika.

Mam GT2X na sprzedaż, jakby co PW.

Opublikowano

nie,miałem problem z olejem lud doktorem w oleju jak zwał tak zwał wałki w głowicy się przytarły ogólnie syf kiła i mogiła wymieniłem wszystko tzn.głowa +wałki tyle że od APT :wallbash: taką miałem zalezało na czasie więc tak wyszło,a jak taka masakra w rozrządzie była to boję się co w turbinie jest

Opublikowano

Choć w sumie mam gdzieś kartkę z odrysowanymi flanszami w formacie 1:1

Opublikowano

Czyli 3076 nie głupi pomysł przy Quatrro i w końcu jakieś męskie nm można będzie wygenerować:evil:. Jak o $ chodzi nie będzie bolało aż tak bardzo :przebiegly: - największy ból to będzie kolektor, dolot, wydech, czyli rzeczy, których sam nie ogarnę ( spawać nie potrafię :wallbash: :wallbash: :wallbash: ).

O wstawanie się nie martwię - w Oplu 2.0 wstawała szybko i przy 3200rpm już ponad 1b pompowała :)

Dlaczemu skrzynia 5b się nie nadaje i musi być 6b - nm zabiją 5tkę? Pytam bo i tak i tak trzeba sprzęgło do Radzika będzie wysłać więc wymienić skrzynie to już najmniejszy problem ale osobiście przełożenia 5b mi się podobają :)

Opublikowano

Colo zapomniał Ci napisać że tylny most tez..... :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

Czyli AEB z tym turbo = przebudowa reszty auta pod S4(napęd, hebel) ?

Opublikowano

imo - tak uturbione auto nie nadaje się na ulice - to juz będzie setup dragowy - tylko, że biorąc pod uwagę masę 1.8T.... d*py to urywać nie będzie. Koszta > efekty

Podsumowując, nie ładowałbym się z taką kasą w 1.8T B5 - mając do dyspozycji w tej samej budzie 2.7bit - z ktorego spokojnie 400+ wydłubiesz - i w dodatku będzie to ciągle sprawny DC

Opublikowano

imo - tak uturbione auto nie nadaje się na ulice - to juz będzie setup dragowy - tylko, że biorąc pod uwagę masę 1.8T.... d*py to urywać nie będzie. Koszta > efekty

Podsumowując, nie ładowałbym się z taką kasą w 1.8T B5 - mając do dyspozycji w tej samej budzie 2.7bit - z ktorego spokojnie 400+ wydłubiesz - i w dodatku będzie to ciągle sprawny DC

Masz troche racji, ale nie mow, ze to do jazdy na codzien nie bedzie sie nadawac :)

3071 przy fajnym kolektorze i strojeniu mialo 1bar przy 3tys RPM....czyli jak moje :disgust::decayed:

Wiec daje rade :)

Te troche pozniej na pewno bedzie, ale do przezycia.

Drugi fakt to taki, ze jednak 2.7bit ma wiekszy potencjal ale pamietaj, ze 2.7bit 400KM to on bedzie robil z palcem w :dziura:

;)

Moj pazdzierz robil rs4 b5 Designera +400KM...

Wujek... napedy musisz, bo bedziesz mial jeszcze gorzej niz ja. Moja skrzynia niby byla fajna ale 2 bieg juz mocno zgrzyta ;) Tylko 6bieg ratuje...

Opublikowano

Ja dragowym w sumie autem jeździłem rok po mieście i do pracy a weekendami na nocnych, ba nawet trasa mazury-bielsko-biała czy czeste trasy poznań-mazury nie były mi obce mimo dragowego charakteru auta;), więc nie rozumiem czemu AEB z tym turbo ma być dragowe - przeca istnieją kontrolery doładowania czy przełączniki map w świniach ;)

2.7bi paroma jeździłem i... nie chcę - fajnie brzmi, prowadzi się dobrze, wyposażenie zazwyczaj miały full no i dumne S4 ale NIE CHCĘ - chcę coś z tym zrobić 1.8 nieszczęsnym - też z uwagi na ew. klasę na zawodach i PO PROSTU PODOBUJE MI SIĘ TO AUTKO i z Q na prawdę ciężko mi je póki co wk***ić;)

Póki co kupiłem M3 i urządzamy je powoooli i troszku podremontować trzeba i muszę poprzeliczać co będzie w moim zasięgu - czy AEB 300km+ za woreczek siana czy złożę sobie sam Corse 3.0 n/a póki co, która wessa takie 300km AEB(miałem 293km v6 w Kadecie kiedyś i po filmach z YT 300km AEB nie miałoby w ogóle podejścia a Corsa o 200kg lżejsza ;)... Za Audi napęd i prowadzenie i rodzinny charakter a za Crostą sleeperowatość i pełen zaskok i mimo, że to FWD też się daje ruszyć --->

---> moja ex z 480+nm na przedniej osi kontra 630km m3 turbo - wyrwałem zamułe bo dopiero w 12s filmu mi mapę przełączyło na full boosta...

Cinko ten tuning 1.8T widzę choć części jest sporo a turbinki zawsze ktoś mi znajdzie w good price - zobaczymy jak rachunek za meble przyjdzie :D

Opublikowano

to ja z innej beczki czy N75 w aeb jest takie samo jak w TT 225PS ?

Opublikowano

Na pewno jest inny. To jest zawór sterujący wastegate, a w TT 225 jest K04.

Opublikowano

Zasada działania powinna być taka sama czyli dostaje impuls i elektrozawór się otwiera i aktywuje gruchę. Steruje tym ECU. Chyba że K04 nie jest sterowana podciśnieniem ale nic mi o tym nie wiadomo.