Opublikowano 28 Grudnia 201114 l Ja panowie mam bova firmy properfekt typI i jakoś nic mi nie spada zachowóje się jak na oryginalnym zaworze
Opublikowano 28 Grudnia 201114 l Panowie jaką byście polecili dłuższą skrzynię do silnika AEB? a po co ci dłuzsza skrzynia jak seria ciągnie do 240km/h ???
Opublikowano 28 Grudnia 201114 l Bez sensu wkładanie innej niby dłuższej skrzyni do prawie seryjnego 1.8T To już lepiej dołożyć szperę zakupić i włożyć do swojej skrzyni:wink4:
Opublikowano 28 Grudnia 201114 l mozna zapodac Quaif-a, ale kosztuje ponad 4000zł http://www.quaife.co.uk/shop/products/qdf6q
Opublikowano 28 Grudnia 201114 l He jakby w Audi było takie dojście do skrzyni jak w Corsie miałem to bym brał FWD i spawał 100%. Wyjęcie mechanizmu i włożenie zaspawanego zajmowało mi na kanale 1.5h a na parkingu 2.5h . Taka tania alternatywa
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Ktoś tam pisał niedawno, że wtryski z BEXa powinny podejść bez rzeźby do AEB? zakupiłem właśnie takowe. Się zobaczy.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Nie podej Ktoś tam pisał niedawno, że wtryski z BEXa powinny podejść bez rzeźby do AEB? zakupiłem właśnie takowe. Się zobaczy. Nie podejdą p&p bo są krótsze. Musisz listwę obniżać.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l skrzynię szukaj od 2.8i A z któregoś diesla nie podeszła by skrzynia? Skrzynia z diesla będzie dłuższa od skrzyni z 2.8?[br]Dopisany: 30 Grudzień 2011, 09:25_________________________________________________ Panowie jaką byście polecili dłuższą skrzynię do silnika AEB? a po co ci dłuzsza skrzynia jak seria ciągnie do 240km/h ??? Ano właśnie po to aby pojechać jeszcze szybciej
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Przy 260km/h b5 jest już niestabilne i droga robi się wąska. Sprawdzone To auto nie zostało zaprojektowane do takich prędkości myślę.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Ostatnio padła mi przepływka w AEB i mam zamiar zakupić ori z ASO. Zastanawiam się czy jest jakaś różnica między przepływką z AEB a przepływką z S3 lub TT ( 225Ps ) ?? Dodam tylko tyle że u mnie jest już obudowa przepływki 3" z VR6 a auto jest jeszcze przed strojeniem.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Ostatnio padła mi przepływka w AEB i mam zamiar zakupić ori z ASO. Zastanawiam się czy jest jakaś różnica między przepływką z AEB a przepływką z S3 lub TT ( 225Ps ) ?? Dodam tylko tyle że u mnie jest już obudowa przepływki 3" z VR6 a auto jest jeszcze przed strojeniem. Nie podejdzie do Ciebie... Mam wklad przeplywki na ktorym moje auto jezdzilo przy starym ecu, jesli cie to interesuje.
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Kupuj kolego od kolegi CoLo sam wkład bo cała przepływka w serwicie kosztowała mnie cos koło 980zł
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Artur odezwę się po nowym roku, JUZIU miałem na myśli sam wkład ponieważ odpowiednią obudowę już mam, myślałem że może jest jakiś wkład który będzie lepszy niż seryjny z AEB biorąc pod uwagę że i tak auto dopiero na wiosnę będzie strojone
Opublikowano 30 Grudnia 201114 l Artur odezwę się po nowym roku, JUZIU miałem na myśli sam wkład ponieważ odpowiednią obudowę już mam, myślałem że może jest jakiś wkład który będzie lepszy niż seryjny z AEB biorąc pod uwagę że i tak auto dopiero na wiosnę będzie strojone spoko napisałem żebyś wiedział ile to kosztuje w servisie
Opublikowano 31 Grudnia 201114 l Te z S3 maja inna wtyczke i sa dokladniejsze. Jak mnie pamiec nie myli to inaczej tez przeliczaja powietrze. Spoko odzywaj sie gdyby cos. Ktos juz to zrobil wiec nie wiem czy bede mial to na 100% Ale mozliwe, ze bede mial druga sztuke
Opublikowano 8 Stycznia 201214 l panowie kończę jutro z rana odseparowywanie stożka od turbiny i mam pytanie czy lepiej jest zainstalować stożek suchy (taki posiadam na stanie) czy jechać jutro na giełdę i brać mokry ? Boję się że mokry może mi uwalić przepływkę która łączy się bezpośrednio z filtrem. Czy warto jest dać uszczelkę pomiędzy szczyt blachy separującej a maskę czy to zbędny bajer bo zimne powietrze i tak będzie ssane z dołu? Zrobiłem osłonę pomiędzy podłużnicą a plastikowym nadkolem pod stożkiem. Zrobić ją jako całościówkę czy tak jak mam teraz z szczeliną ok 8cm od błotnika jako dolot zimnego powietrza ?
Opublikowano 8 Stycznia 201214 l Maciek-nie spinaj się z odseparowaniem stożka od gorącego powietrza, bo powietrze wychodzące z turbiny i tak jest gorące i przechodzi przez IC, więc tu się skup na dobrym dopływie powietrza na IC przy standardowym IC będzie temp. ok. 20* wyższa od otaczającej i choć byś nie wiem, jak schłodził powietrze ze stożka-stock IC nie da rady schłodzić tego niżej