Opublikowano 28 Lipca 201214 l a jezeliby byly to maja cos wspolnego z tuningiem ? Ja je obydwa wypi........... i wyprogramowałem. DV mam podłaczony bezpośrednio do kolektora ssącego.
Opublikowano 29 Lipca 201214 l Tociekawe jak sterowane jest twoje turbo Wysłane z mojego HTC EVO 3D X515m
Opublikowano 29 Lipca 201214 l Ja je obydwa wypi........... i wyprogramowałem. DV mam podłaczony bezpośrednio do kolektora ssącego. bardzo ciekawe jest to, co piszesz-powiedz jak ECU utrzymuje ciśnienie, bez N75 i jak i gdzie wpiąłeś DV do kolektora-domyślam się, ze to jaka grubsza rzeźba:naughty:
Opublikowano 29 Lipca 201214 l Tociekawe jak sterowane jest twoje turboWysłane z mojego HTC EVO 3D X515m zaworem N75 zamontowanym na IP ---------- Post dopisany at 10:42 ---------- Poprzedni post napisany at 10:38 ---------- Ja je obydwa wypi........... i wyprogramowałem. DV mam podłaczony bezpośrednio do kolektora ssącego. bardzo ciekawe jest to, co piszesz-powiedz jak ECU utrzymuje ciśnienie, bez N75 i jak i gdzie wpiąłeś DV do kolektora-domyślam się, ze to jaka grubsza rzeźba:naughty: chłopaki czy wy jeszcze śpicie???????????!!!!!!!!!! N75 został na miejscu tak jak jest, a przewód podciśnieniowy do sterowania zaworu DV jest bezpośrednio do kolektora ssącego podłączony z pominięciem elektrozaworka, tak jak było w starszych typach silników.
Opublikowano 29 Lipca 201214 l N75 został na miejscu tak jak jest, a przewód podciśnieniowy do sterowania zaworu DV jest bezpośrednio do kolektora ssącego podłączony z pominięciem elektrozaworka, tak jak było w starszych typach silników.dobra-zawór pod kolektorem-nie doczytałem:whistling:ale napisałeś, ze DV masz podłączone bezpośrednio do kolektora-to napisz jak to zrobiłeś ---------- Post dopisany at 09:52 ---------- Poprzedni post napisany at 09:50 ---------- wężyk , od DV podpiąłeś bezpośrednio do tego króćca na kolektorze?
Opublikowano 29 Lipca 201214 l N75 został na miejscu tak jak jest, a przewód podciśnieniowy do sterowania zaworu DV jest bezpośrednio do kolektora ssącego podłączony z pominięciem elektrozaworka, tak jak było w starszych typach silników.dobra-zawór pod kolektorem-nie doczytałem:whistling:ale napisałeś, ze DV masz podłączone bezpośrednio do kolektora-to napisz jak to zrobiłeś Podciśnienie sterujące zaworem DV mam podpięte bezpośrednio do kolektora ssącego, a zamontowany i podłączony mam go tak jak w oryginale do prawego IC i zwrot do IP.
Opublikowano 29 Lipca 201214 l pytam, bo kiedyś próbowałem tak podpiąć DV, ale to nie banglało za dobrze, może to była wina tego elektrozaworka pod kolektorem ---------- Post dopisany at 09:56 ---------- Poprzedni post napisany at 09:53 ---------- a i jeszcze jedno-jak to działa, kiedy auto wpadnie w tryb awaryjny, bo u mnie to właśnie przez ten zawór ciśnienie było upuszczane, a teraz jak to idzie?
Opublikowano 29 Lipca 201214 l pytam, bo kiedyś próbowałem tak podpiąć DV, ale to nie banglało za dobrze, może to była wina tego elektrozaworka pod kolektorem---------- Post dopisany at 09:56 ---------- Poprzedni post napisany at 09:53 ---------- a i jeszcze jedno-jak to działa, kiedy auto wpadnie w tryb awaryjny, bo u mnie to właśnie przez ten zawór ciśnienie było upuszczane, a teraz jak to idzie? Jeśli ktoś ma wskaźnik boosta i dokładnie popatrzy, i ma zaworek sterujący DV jak zmieniasz biegi tak aby następny wkładany nie spadł poniżej 4500obr/min komputer podlewa paliwo i nie zamyka do końca przepustnicy a zaworek DV jest otwierany przez komputer stosownie do map EKO. Służy to jednocześnie do poprawnej pracy kata jak go ktoś ma jak i "lekkim" podtrzymaniu turbo. A co do trybu awaryjnego, wiesz co by się stało gdyby zawór dv był otwarty i byś troche pobutował auto?
Opublikowano 29 Lipca 201214 l czyli z tego co zrozumiałem DV masz podłączony tak jak jest seryjnie w AEB/AJL ?
Opublikowano 29 Lipca 201214 l czyli z tego co zrozumiałem dv masz podłączony tak jak jest seryjnie w aeb/ajl ? dokładnie
Opublikowano 29 Lipca 201214 l to po co jest montowany elektrozawór pod kolektorem ssącym, skoro nic nie daje?
Opublikowano 29 Lipca 201214 l to po co jest montowany elektrozawór pod kolektorem ssącym, skoro nic nie daje? Z założeń czysto ekologicznych, chodziło o "przepłukanie katalizatora", z tego co pamiętam one były tylko stosowane przy katalizatorach metalowych.
Opublikowano 1 Sierpnia 201214 l Czy jakąś porządna dziura w dolocie może powodować wpadanie awaryjnego? Auto jeździ na 0,4 bara bez względu na to czy jest seria czy kość z programem. N75 mam nowy z RS2, DV to nowy 710N z ASO. Rozebrać wszystko w cholerę i szukać dziur?
Opublikowano 1 Sierpnia 201214 l a N75 z RS2 dobrze podlączyłes? Jego sie ponoć podłacza odwrotnie niez ori N75, ale niech sie znawcy wypowiedza.
Opublikowano 1 Sierpnia 201214 l No mam podłączony jak seryjny N75. Ale czytam, że należy go podpiąć odwrotnie, odwrotnie czyli jak? Wie ktoś który króciec do czego?
Opublikowano 1 Sierpnia 201214 l odwrotnie to pewnie chodzi o to żeby dolny był tak jak w seri a boczne zamienić
Opublikowano 1 Sierpnia 201214 l To tak już zamieniałem i nadał chodzi w awaryjnym na 0,4 bara. Gdzieś zatem muszę mieć nieszczelność.