Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No za 8 stówek to ja sobie zrobię cały wydech z DP :decayed:

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 783,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Powodzenia...:-P:-D

A co do wydechu to zapraszam do mnie... Jeden kolega z forum ma wydech robiony przeze mnie mozna go zapytac o zdanie i opinie...

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:46 ----------

Kolega marcindlug jezdzi z wydechem mojej produkcji prosze go pytac o opinie...

Opublikowano

Powodzenia...:-P:-D

A co do wydechu to zapraszam do mnie... Jeden kolega z forum ma wydech robiony przeze mnie mozna go zapytac o zdanie i opinie...

---------- Post dopisany at 08:50 ---------- Poprzedni post napisany at 08:46 ----------

Kolega marcindlug jezdzi z wydechem mojej produkcji prosze go pytac o opinie...

Czuje sie wywolany do odpowiedzi :D

Smigam z wydechem od Inkognito od okolo pol roku. jest to 2.5 calowy, przelotowy wydech z dwiema puszkami robionymi na wymiar. Zalozenie bylo takie ze z racji robionych kilometrow potrzebny byl mi jak najcichszy wydech i efekt zostal osiagniety. Na obrotach jalowych auto brzmi bardzo ladnie, przy wyzszych obrotach w kabinie jest cicho. Z czystym sumieniem polecam kolege Inkognito jezeli chodzi o wydech.

Opublikowano

zatem czy kolega Inkognito moze zdradzic kilka szczegolow, dotyczacych puszek jak je wykonac by wlasnie na wolnych obrotach pracowalo to ladnie, na trasie nie bolal leb, a przy depnieciu zeby sie odpowiednio wydarlo :)

Opublikowano

O niektorych sprawach sie nje mowi:-P wiesz nie bede sobie chleba z pod geby odbieral:-P

Opublikowano

Dawid jak się cenisz za taki wydech? Chciałbym coś takie co w trasie mnie nie zmęczy ale i dźwięk będzie :decayed:

Opublikowano

i jaki byl przyrost KM?

Opublikowano

2500+kw wydech od turbo do samego konca. A o przyrost mocy pytajcie kolegi ktory jezdzi na tym wydechu.

Opublikowano

Niestety nie jestem w stanie okreslic przyrostu poniewaz auto zostalo zlozone w calosci i dopiero po tym wystrojone

Opublikowano
2500+kw wydech od turbo do samego konca. A o przyrost mocy pytajcie kolegi ktory jezdzi na tym wydechu.

Wszystko ładnie tylko cena :kwasny: Ja wiem że to twoja praca i materiał tylko ja mam możliwość zrobienia tego sam i wyjdzie mnie ponad połowę taniej :wink: (nie żebym się czepiał czy coś :wink:)

Opublikowano

2500 troche wygórowana cena ale za ponad połowe taniej napewno nie zrobisz :wink:

Opublikowano

Na 100% nie zrobisz... No chyba ze masz towar za polowe ceny... Spawacza za darmo ha ha ha no ale powodzenia.

I oby efekt byl taki jaki sobie zamierzysz...

Aha a czy cena wygurowana? Chyba sie nie orientowales ile ludzie biora za zrobienie calkowitego wydechu na zamowienie...

Opublikowano
ja mam możliwość zrobienia tego sam i wyjdzie mnie ponad połowę taniej :wink:

więc do dzieła...każdy ceni swoją pracę, jak uważa, Inkognito też...

Opublikowano

Jak ktoś robi za 1200zł to i ja się skuszę ;) Ale tłumiki końcowe mam swoje :P więc odchodzi mi z 600zł? :decayed:

Opublikowano
2500 troche wygórowana cena ale za ponad połowe taniej napewno nie zrobisz :wink:

owszem zrobisz, pod warunkiem że masz wszystkie do tego potrzebne narzędzia i urządzenia

pomijam tutaj umiejętnośc spawania nierdzewki co nie jest sprawą prostą

Opublikowano

Jak już na temat wydechów weszliście, jak uzyskać niski basowy dźwięk przy niskich obrotach tzn. 900-1500 W 1.8T, a reszta obrotów, żeby nie buczała.Ojciec w VW Jettcie 2010r. 1.6 102KM (20tyś km przebiegu) tak właśnie ma i mnie zawstydza jak pojedzie jest bardzo ładny basowy dźwięk oryginalnego wydechu przy parkowaniu i na obrotach biegu jałowego, czego u mnie nie ma.Czy zależy to od tylko tylnego wydechu czy też środkowych?

Opublikowano

od każdego z tłumików

srodkowy robisz z parzystą ilością komór a końcowy z nieparzystą

i będzie GIT !!!!

Opublikowano
Dawid nie wkładaj przelotu bo na trasie do Niemiec nie wytrzymasz hałasu :kwasny: Wiem bo miałem przelot z jednym małym srodkowym tłumikiem i końcowym z s4 - było głośno i fajnie ale do miasta / trasa 300km i juz miałem dość...Teraz został DP, środkowy seria i końcowy z s4 i wszystko połączone rurami z kwasu 2,5" i jest OK - zresztą sam słyszałeś :wink:

Kkrawat mam juz auto do jazdy na codzien wiec chyba bedzie jednak przelot , jak wracam prawdopodobnie zmiana sprzegla i remap

Opublikowano
od każdego z tłumików

srodkowy robisz z parzystą ilością komór a końcowy z nieparzystą

i będzie GIT !!!!

Dzięki bardzo.Pozdro

Opublikowano
Dawid nie wkładaj przelotu bo na trasie do Niemiec nie wytrzymasz hałasu :kwasny: Wiem bo miałem przelot z jednym małym srodkowym tłumikiem i końcowym z s4 - było głośno i fajnie ale do miasta / trasa 300km i juz miałem dość...Teraz został DP, środkowy seria i końcowy z s4 i wszystko połączone rurami z kwasu 2,5" i jest OK - zresztą sam słyszałeś :wink:

Kkrawat mam juz auto do jazdy na codzien wiec chyba bedzie jednak przelot , jak wracam prawdopodobnie zmiana sprzegla i remap

ADR jako dupowóz zostaje ? :wink: - kiedy wracasz?