Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5/B6/B7] Modyfikacje 1.8T - Pytania i odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

u mnie na 440cc jest 313Hp

GTO stroił na 440cc bo są lepsze na moce rzędu ponad 300hp,

ale na 250HP te od saba na 100% wystarczą i GTO też to napewno ogarnie

• Odpowiedzi 7,5 tys.
  • Wyświetleń 781,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Jutro wpadnę do garażu i na chwilę wywalę ten łącznik filtra i wtedy zobaczę :wink:

podłącz grubszy wężyk od podciśnienia i obadaj co wtedy. z kumplem się ostatnio głowiliśmy czemu dv od properfekta jęczy jak źrebak, a okazało się że nie zasysa go do końca przez cienki wężyk.

Opublikowano

Nie podnosi tłoczka?

Ja u siebie po przejściu z ori DV na properfekta to przez 2 miesiące jezdzilem z takim źrebakiem (surge) i dopiero wymiana DV, a przede wszystkim N249 pomogła. Nikt, słownie nikt na forum mi nie pomógł. Dopiero sam w telemagiczny sposób to odkryłem...

Jeb...y properfekt

Opublikowano

dokłanie. ori dv jest dużo mniejszy i powietrza nie trzeba zasysać aż tyle co w dużym od properfekta.

głowiliśmy się co jest nie tak, aż w końcu zalożyłem grubszy przewód i wszystko zaczęło działać tak jak powinno. dodam, że poprzedni wężyk był szczelny i z ori dv działał dobrze

Opublikowano
dokłanie. ori dv jest dużo mniejszy i powietrza nie trzeba zasysać aż tyle co w dużym od properfekta.

głowiliśmy się co jest nie tak, aż w końcu zalożyłem grubszy przewód i wszystko zaczęło działać tak jak powinno. dodam, że poprzedni wężyk był szczelny i z ori dv działał dobrze

Jakiej średnicy założyłeś wężyk??

Opublikowano

tez mam properfekta dv nie mam zadnych poki co problemow, turbo laduje 1.1 1.2 bara...

Opublikowano

nie chodzi o to, że źle ładował, bo ładował dobrze i ciśnienie trzymał.

w dv od propera jest duży tłoczek i mocna sprężyna, na cienkim wężyku nie zasysało go dobrze.

założyliśmy bodajże 6mm i problem znikł.

Opublikowano

A co powiecie na to... ostatnio zmieniłem wtryskiwacze na troszkę wydajniejsze bo poprzednie szły na granicy zapętlania i niby ecu to ogarnia i apetyt na paliwo nie wzrósł ale trzeba zrobić korektę???

Na fisie mam teraz spalanie jak w tdi :polew:

Opublikowano

A logi jak, jeśli wtryski Są niewiele większe, a czasy otwarcia wtryskow się zmniejszyły to uważam że nie jest to bardzo konieczne

Opublikowano
A logi jak, jeśli wtryski Są niewiele większe, a czasy otwarcia wtryskow się zmniejszyły to uważam że nie jest to bardzo konieczne

egt zmalało a czasy wtrysków max 17 :wink: boost 1,1 a przy 5tyś obr 0,9 :wink: zapłony nie świrują.

Opublikowano

Tez tak u siebie miałem po włożeniu 320cc. Czasy spadły także ECU myślał, że mniej paliwa jest zużywane i to prezentował na FISie :)

Moim zdaniem jakbyś wydupcył (po krakowsku usunął) kata i zrobił korektę na tych wtryskach to pare KM przybędzie, a na pewno będzie bezpieczniej ze względu na mniej wysilone wtryski.

Opublikowano
A co powiecie na to... ostatnio zmieniłem wtryskiwacze na troszkę wydajniejsze bo poprzednie szły na granicy zapętlania i niby ecu to ogarnia i apetyt na paliwo nie wzrósł ale trzeba zrobić korektę???

Po zmianie wtrysków trzeba przerezać 3 mapki w sofcie, to że spalanie spadło na fisie własnie oznacza że mapka KVB nie została tknięta po włożeniu wtrysków. U siebie też chce właśnie zapodać mocniejsze wtryski, bo to konieczność, przy dmuchaniu 0.9 bara czas wtrysku podchodzi pod 21ms....

a kata to na dzien dobry wywalać..będzie lżej, delikatnie spadnie egt, turbo ulży i pomruczy agresywniej.

Opublikowano

Sprawdz jakie korekty w 032 jak mieszczą sie w 25% to błedu nie wywali i można jeżdzić.

---------- Post dopisany at 17:37 ---------- Poprzedni post napisany at 07:20 ----------

A mam takie pytanie czy ta rura od gruchota będzie pasowała do AWT? tzn. chodzi mi o wymiary i kształt bo gniazdo na druga sonde i tak mi nie potrzebne:wink: nie wiem jak ze średnica taka sam jak w ogr. kacie czy mniejsza? kupował to ktoś?

Katalizator Zamiennik AUDI A4/A6 PASSAT 1.8 20V (3150044543) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Opublikowano

Kup DP z kwasiaka a nie :facepalm:

Opublikowano
Kup DP z kwasiaka a nie :facepalm:

Nie ma to jak konstruktywna odpowiedz, jesli kształtem i średnicami by pasowało to nie widze sensu przepłacać dwa razy, oryginalne rury od tłumików tez nie są z kwasówki a wytrzymują po 10 lat. Dobra nie było tematu.

Opublikowano

Srednice sie roznia... W tym co pokazales w linku nie ma chyba nawet 2,5"

Dp z kwasu robi sie 2,75"

Opublikowano
Srednice sie roznia... W tym co pokazales w linku nie ma chyba nawet 2,5"

Dp z kwasu robi sie 2,75"

Aha no dzięki jak średnica mniejsza to kicha, a jakie są średnice w oryginalnym kacie? i powiedz mi czy kształt jest taki sam we wszystkich 1.8t np. w AEB AJL i w tych na dwie sondy np. AWT ?

Opublikowano

Kat to puszka wypelniona monolitem ciezko powiedziec jakich rozmiarow jest przekruj...

Dp w 1.8t we wzzystkich jest tak samo kwestia tylko czy 1 czy 2 sondy.

Idac w jakies mody dobrze zrobic Dp na 2,75"

Opublikowano

Aha chodziło mi o samą średnice wejścia do kata i wyjścia ale w sumie mozna to samemu sprawdzic, dzieki.

Opublikowano

Jak dobrze pamiętam to wejście 70mm / wyjście 55mm