Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 AFN] Pytanie do posiadaczy AFN

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dopiero po przekroczeniu 3 tys fajnie mruczy :naughty: agresysywne zwierze :decayed:

Opublikowano

Wyciszał moze ktoś kiedyś swojego AFN-a??

Przecież to stary klekot na pompie :wallbash:

Kup sobie PD albo benzynę jak tak bardzo Cię denerwuje głośność :gwizdanie:

Opublikowano

a po co go wyciszac :thumbdown: przecie tak pieknie brzmi :kox:

Opublikowano

Mozesz go wyciszyć ale wtedy troche mu sie przytyje, używając mat dekarskich np :gwizdanie:

Opublikowano

Ewentualnie możesz zalać syntetykiem, jest ciszej ale bez jakiejś rewolucji.

Opublikowano

nie to nie rozwiązuje sprawy, pamiętam jak ja cudów oczekiwałem :naughty::wallbash:

Opublikowano

nie to nie rozwiązuje sprawy, pamiętam jak ja cudów oczekiwałem :naughty::wallbash:

Cudów od diesla na pompie rotacyjnej nie ma co oczekiwać :wink4:. Zawsze będzie klepał, mi to w sumie nie przeszkadza. Taka jego natura :)

Opublikowano

mi owszem do 3 biegu warczy,ale 4 i 5 cicho im szybciej tym ciszej

Opublikowano

Zalany jest olejem 5W40 Motul x-cess taki jak polecali na forum.Przypuszczam ze przyzwyczaiłem sie juz chyba do tego klekotu i moze dla tego mis sie wydaje ze chodzi głosno.[br]Dopisany: 22 Marzec 2011, 20:31_________________________________________________U mnie tak samo 4 i 5 robi sie cicho, troche słychac buczenie tak ok120km/h ale potem to tylko wiatr.

Opublikowano

Jak siedzę za kierownicą to klepie głośno, ale jak siedzę na fotelu pasażera to jest o wiele ciszej...

Opublikowano

Piszecie że silniki na PD niby cichsze... Ja jeżdżę od czasu do czasu AWXem 130PS i powiem że mój AFN wiele ciszej chodzi niż tamten na pompowtryskach. Faktem jest że słychać pomruk powyżej 3 tys obr ale to nie jest francuskie HDI czy DCI. Dla porównania powiem jeszcze że brat ma forda 2.0TDDI na pompie i po przesiadce z TDI do takiego forda śmiało stwierdzicie że Wasz AFN to bardzo cichutki silnik gdyż tamten to istny traktor :naughty: