Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B7] Czy w B7 1.9 tdi występowała skrzynia 6 biegowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tylko male pytanko czy w a4 b7 z silnikiem 1,9 wystepowala skrzynia 6-cio biegowa ???

Opublikowano

pierwsze skrzynie 6 biegowe montowali w b6 w b7 i b8 na pewno są takie skrzynie.5 biegowa jest Ok tylko nie na autostrady np. jak na diesla to 6 jest w sam raz

Opublikowano

W b7 są na pewno 6 biegowe, ale czy występowały z silnikami 1.9 to nie jestem pewien :mysli:

Opublikowano

tylko male pytanko czy w a4 b7 z silnikiem 1,9 wystepowala skrzynia 6-cio biegowa ???

u mnie z 2007 i 1.9 jest 5tka...

Opublikowano

Z tego co się orientuję to tylko 5 biegów.

Opublikowano

Nie chce wprowadzać w błąd, ale też mi się wydaje że 1.9 TDI były tylko 5-cio biegowe.

Opublikowano

U mnie w samochodzie z 2006 roku tez jest 5 biegowa skrzynia i jeszcze niespotkalem sie z B7 1.9 TDI zeby byla 6 skrzynia chyba tylko wystepowaly w 2 litrowych dislach :mysli:

Opublikowano

w passatach 1.9 też nie było, bynajmniej się nie spotkałem

Opublikowano

Są tylko 5 cio biegowe skrzynie w 1.9 a w 2.0 6 cio biegowe żeby było jasność pozdrawiam :hi:

Opublikowano

W B7 z motorem 1,9 tdi jest zbyt mała moc na 6-ścio biegową skrzynię, dlatego tylko w silnikach 2.0 tdi montowane są skrzynie 6-ścio biegowe, a szkoda.

Opublikowano

To jest wlasnie dziwne ze w b6 sa 6-stki a w b7 nie bylo z 1,9 ...Ciekawe czy by pasowala skrzynia 6 do silnika z b7 z 1,9

Opublikowano

według mnie 6 skrzynia w 2.0 TDI to nie wypał-trzeba szybciej biegi zmieniać-są krótsze :angry:

5 skrzynia by się przydała,bo nie trzeba tak wachlować :good:

Opublikowano

Jeżeli chodzi o silniiki 1.9 tdi to w b6 było 130 km a w b7 115 km - dlatego pewnie były tylko skrzynie 5ki:)