Szakal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 co tam panie Szaki walki od ADR juz zakupione Dzis ogarnę ile kasy mi zostanie po zakupie części do rozrządu i sie okaże ,chociaż łapki świeżbią A jeszcze widze że grupowy wirus się szykuje ,szkoda że po świętach olej rozrzad moc trza rezac ! W sumie racja ,przynajmniej jak rozrząd strzeli i trzeba będzie robić remoncik to sie od razu zakuje silnik A tak poważnie to jeszcze mam i tak watpliwości ale to w innym temacie
marcindlug Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 w jakim ? o 1.8T cos tam slyszalem. podobno tez mam taki silnik wiec moze pomoge
Szakal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 A tutaj http://a4-klub.pl/lodzkie-84/b5-abc-specjalista-lodzi-125054/index2.html#post3214221 Chłopaki mnie zaciekawili zmianą wałków w tamtym topicu no i tak się ciągną te moje wywody
marcindlug Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 mam u siebie walki adr. walki z wolnossaka w doladowanym silniku beda ostrzejszymi walkami. uwazam ze zabieg ten jest uzasadniony jezeli planujesz isc w moc. seryjne k03 czy oczko wieksze k04 nie zyska prawie nic poniwaz w wypadku tych turbin ograniczeniem jest "dupka" turbosprezarki i nawet gdyby skaly sraly to i tak nie utrzyma cisnienia w gornej partii obrotow. a wlasnie w gornej partii obrotow walki z adr robia robote. mam teraz okolo 300KM i faktycznie powyzej pewnych obrotow auto dostaje drugi oddech. jezeli planujesz robic cos z glowica - wymiana lancuszka/napinacza, popychaczy czy innego ustrojstwa ktore wymaga zdjecia glowicy lub jej rozbiorki to warto wymienic walki na te z silnika adr ale tylko pod warunkiem ze bedziesz szedl w moc. w innym wypadku nie ma to zadnego uzasadnienia poza faktem ze mozesz sie pochwalic ostrzejszymi walkami (90% osob nie bedzie mialo pojecia o czym mowisz). jezeli chcesz sobie narobic kosztow to zawsze mozesz posadzic glowice od adr/aeb w calosci na swoim silniku. sa to glowice o szerokim kanale co zapewni lepsze przeplywy. wtedy musisz wymienic tez kolektory ssacy i wydechowy
Szakal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 O no i o to mi chodziło W mega moc nie planuję iść ,200km to max co chyba chciałbym zrobić bo tak jak pisałem w innym temacie ,ma być bezpiecznie i bezawaryjnie , auto będzie śmigać na codzień a nie w weekendy po torze:wink: W samochodzi wyląduje i tak lpg prędzej czy później więc jakiekolwiek większe modyfikacje mijają się z sensem. Czyli podsumowując na moje potrzeby wałki są zbędnym wydatkiem i lepiej za te 200zł kupić co innego do fury. Modów dla szpanu też nie robie bo nie o to w tym przypadku chodzi ,jakbym chciał się pokazać żeby mnie "podziwiali" to założyłbym neony pod auto i pod remize zajechał a nie ostre wałki montował
junior_tdi Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Halo Łódź, jakby ktoś był zainteresowany kupnem LEDów do B5 to zapraszam http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/lampy-tyl-led-avant-256011/#post3212476
marcindlug Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 O no i o to mi chodziło W mega moc nie planuję iść ,200km to max co chyba chciałbym zrobić bo tak jak pisałem w innym temacie ,ma być bezpiecznie i bezawaryjnie , auto będzie śmigać na codzień a nie w weekendy po torze:wink: W samochodzi wyląduje i tak lpg prędzej czy później więc jakiekolwiek większe modyfikacje mijają się z sensem. Czyli podsumowując na moje potrzeby wałki są zbędnym wydatkiem i lepiej za te 200zł kupić co innego do fury. Modów dla szpanu też nie robie bo nie o to w tym przypadku chodzi ,jakbym chciał się pokazać żeby mnie "podziwiali" to założyłbym neony pod auto i pod remize zajechał a nie ostre wałki montował moje "czysta" rowniez smiga bezawaryjnie 200 na poczatek a pozniej to juz nieuleczalna choroba ktora wyniszcza organizm jestem praktycznie pewien ze bedziesz chcial wiecej teraz gaz nie stanowi ograniczenia - CoLo smiga na lpg majac ponad 400KM z 1.8T, ja rowniez planuje zalozyc instalacje. podstawa to dobranie komponentow i prawidlowe wystrojenie
Szakal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 O no i o to mi chodziło W mega moc nie planuję iść ,200km to max co chyba chciałbym zrobić bo tak jak pisałem w innym temacie ,ma być bezpiecznie i bezawaryjnie , auto będzie śmigać na codzień a nie w weekendy po torze:wink: W samochodzi wyląduje i tak lpg prędzej czy później więc jakiekolwiek większe modyfikacje mijają się z sensem. Czyli podsumowując na moje potrzeby wałki są zbędnym wydatkiem i lepiej za te 200zł kupić co innego do fury. Modów dla szpanu też nie robie bo nie o to w tym przypadku chodzi ,jakbym chciał się pokazać żeby mnie "podziwiali" to założyłbym neony pod auto i pod remize zajechał a nie ostre wałki montował moje "czysta" rowniez smiga bezawaryjnie 200 na poczatek a pozniej to juz nieuleczalna choroba ktora wyniszcza organizm jestem praktycznie pewien ze bedziesz chcial wiecej teraz gaz nie stanowi ograniczenia - CoLo smiga na lpg majac ponad 400KM z 1.8T, ja rowniez planuje zalozyc instalacje. podstawa to dobranie komponentow i prawidlowe wystrojenie No i masz ,znowu mąci Co nie zmienia faktu że póki co mi się to nie opłaca i tak skoro głowica i kolektory mają słabą przepustowość ,zanim będę robił wiecej niż 200koni to pewnie doczekam kolejnej wymiany rozrządu i wtedy już będę mógł iść gruboooo:decayed: A choroba na modyfikacje wyniszcza nie tylko organizm ale przede wszystkim portfel No i to gadanie dziewczyny że "znowu wydajesz pieniądze na auto ,przecież jeździ":grin:
marcindlug Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 oj tam oj tam ! gdybym mial quattro to pod maska siedzialoby turbo wielkosci wiadra tak jak pisalem wczesniej - olej rozrzad i rezaj moc
DeeJay_Kill Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 słuchaj - 200km to się zrobi chipem, jak turbo dobrze dmucha i gitara;]
Szakal Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 Hmm tyle że w cenie rozrządu to zrobie sobie co najwyżej porządny FMIC na nic więcej nie wystarczy I tyle będzie z rezania A z resztą ,raz sie żyje
marcindlug Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 słuchaj - 200km to się zrobi chipem, jak turbo dobrze dmucha i gitara;] cicho! kolege do nalogu namawiam dlaczego sam mam cierpiec ?
MarianekZg Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 kłysiu sytuacja, która miała miejsce dziś na Włókniarzy z modelem A3 (notabene również 1.9 TDI) powinna dać ci do myślenia i przekonać cię abyś się nie wochoł :wink:
klysek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 kłysiu sytuacja, która miała miejsce dziś na Włókniarzy z modelem A3 (notabene również 1.9 TDI) powinna dać ci do myślenia i przekonać cię abyś się nie wochoł :wink: sk***iel dobrze w palnik dawal nie moglem go dojsc za nic tlumacze to sobie tym ze ma lzejsze auto
Rafal1988Lodz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 pany jak chcecie rozrzad albo inne czesci sluze pomoga. Robie W CL na morgowej Fota wiec znizki jakies tam mam. Wiec moge podac ceny.
klysek Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 pany jak chcecie rozrzad albo inne czesci sluze pomoga. Robie W CL na morgowej Fota wiec znizki jakies tam mam. Wiec moge podac ceny. na Morgowej robia sami zacni pracownicy musimy kiedys spota zrobic bo ja robie brame obok pod 7
Rafal1988Lodz Opublikowano 28 Grudnia 2012 Opublikowano 28 Grudnia 2012 no nie ma problemu. My sie kiedys widzielismy na zlocie jak byl na tesco na pojezierskiej zbieralismy sie przy hali:)
Rekomendowane odpowiedzi