lukaszr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 poprostu jestem miły, a po tym wszystkim co..... ups bym się wygadał to wypada jej prawic komplementy Zgadza się ... :th:
krzyniek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 poprostu jestem miły, a po tym wszystkim co..... ups bym się wygadał to wypada jej prawic komplementy Zgadza się ... :th: zobaczcie pościg za bmw, bilans bmw uciekło, mondeo rozbite. http://gazetaolsztynska.wm.pl/Wypadek-policyjnego-mondeo,39127
lukaszr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 zobaczcie pościg za bmw, bilans bmw uciekło, mondeo rozbite. http://gazetaolsztynska.wm.pl/Wypadek-policyjnego-mondeo,39127 Tych policjantów natychmiast bym zwolnił dyscyplinarnie z pełnienia służby - co za debile żeby tak ryzykować pościg za idiotą, przecież to się mogło skończyć tragicznie, a i tak ucierpiał na tym inny użytkownik drogi. Przecież oni po 1 minucie powinni dać sobie na luz tym bardziej jak było ślisko - kretyni i tyle, a wiem, że mają zakaz pościgów w razie kiepskich panujących warunków jazdy lub jak grozi niebezpieczeństwo dla innych użytkowników drogi - brak rozsądku i rozumu.
krzyniek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 no niestety taka mamy policję, umiejętności policjantów nie idą w parze z techniką którą mają do dyspozycji i to za pieniądze podatników
lukaszr Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 no niestety taka mamy policję, umiejętności policjantów nie idą w parze z techniką którą mają do dyspozycji i to za pieniądze podatników Nie chodzi o ich umiejętności tylko nieodpowiedzialność.
krzyniek Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 no niestety taka mamy policję, umiejętności policjantów nie idą w parze z techniką którą mają do dyspozycji i to za pieniądze podatników Nie chodzi o ich umiejętności tylko nieodpowiedzialność. to też miałem na myśli
tomaszu Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Chłopaki chcieli chociaż raz poczuć się jak na filmie. No i im się udało, bo na filmach policjanci tak właśnie kończą.
Tosik Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 powinni mieć kursy przygotowawcze "jak zachowywac się w momencie pościgu"
Reggi Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pytanie za 1000 puntów i order uśmiechu - był ktoś kiedyś na -Giełda Żerań ul. Płochocińska 33, ???? Czy ktos cos o tej giełdzie słyszał ?
Flyer Opublikowano 31 Stycznia 2008 Opublikowano 31 Stycznia 2008 Pytanie za 1000 puntów i order uśmiechu - był ktoś kiedyś na -Giełda Żerań ul. Płochocińska 33, ???? Czy ktos cos o tej giełdzie słyszał ?
lexpar Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 Panowie! Z tego co mi wiadomo po pączkach to paniom d..y rosną i jeszcze podobno jakiś wałeczków dostają :polew: [br]Dopisany: 01 Luty 2008, 00:45:12_________________________________________________Moi mili koledzy! Myślę, że Wasza opinia na temat pościgu nie do końca jest przemyślana. Przede wszystkim policjant jest zobowiązany do podjęcia działań w przypadku naruszenia przepisów prawa. Starczy? Jeżeli nie to lecim dalej. Nie wiem, czy moi naprawdę wspaniali koledzy wiedzą, że zgodnie z przepisami prawa, zaniechanie działania ( w tym przypadku pościgu) jest zagrożone odpowiedzialnością karną. (Panowie jeżeli zobaczycie naruszenie prawa i nie zadziałacie np powiadomicie właściwych organów to też podlegacie odpowiedzialności karnej) No to co, policjanci olali zdarzenie i hurrra. No nie tak. Będąc na ich miejscu postąpiłbym identycznie. No może prawie identycznie ( może nie rozwałbym auta). Żeby wydać opinię to musimy znać wszystkie szczegóły pościgu ( czego w tym przypadku brak). Nie wierzę, że policjanci działali sami. W 100% powiadomili stanowisko kierowania komendy wojewódzkiej o pościgu. Wtedy sa organizowane blokady itp. Natomiast ścigający radiowóz ma obowiązek siedzenia na d*pie ściganemu i informowaniu wszystkich innych radiowozów gdzie sie znajdują. Niestety w tym przypadku nie wyszło (Ford to nie samochód ). Ale więcej jest przypadków, gdzie uciekający przed policją kończy jazdę jak w tym przypadku policjanci. Więc proponuje nie zwalniać ich ze służby lecz zastanowić się nad przebiegiem zdarzeń.
Aydaho Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 Pytanie za 1000 puntów i order uśmiechu - był ktoś kiedyś na -Giełda Żerań ul. Płochocińska 33, ???? Czy ktos cos o tej giełdzie słyszał ? no jest - przejeżdzam tamtędy czasmi. Kiedyś tętniła życiem - teraz możesz tam bardziej kupić trochę gołębi niż dobre auto ( genaralnie masa cwaniaków handlujących szrotem )
lukaszr Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 Nie wiem, czy moi naprawdę wspaniali koledzy wiedzą, że zgodnie z przepisami prawa, zaniechanie działania ( w tym przypadku pościgu) jest zagrożone odpowiedzialnością karną. (Panowie jeżeli zobaczycie naruszenie prawa i nie zadziałacie np powiadomicie właściwych organów to też podlegacie odpowiedzialności karnej) No to co, policjanci olali zdarzenie i hurrra. No nie tak. I tu pokazujemy wszystkim jakie mamy prawo - czyli do d... - może nie do d..., ale źle upraktykowane. Będąc na ich miejscu postąpiłbym identycznie. No może prawie identycznie ( może nie rozwałbym auta). Jasne - rozwaliłbyś się szybciej, bo oni i tak długo jechali ... Druga rzecz - i to źle, bo ja bym pierd... pościg jeżeli miałbym narazić swoje życie dla jakiegoś idioty - swoje życie, kolegi ze służby i może kogoś przypadkowego. Wiem, że służba policjanta jest niebezpieczna, ale pewne rzeczy trzeba interpretować zgodnie z rozsądkiem, a nie powalonymi przepisami. Wolałbym iść siedzieć za niewykonanie czegoś niż mieć na sumieniu czyjeś życie. Natomiast ścigający radiowóz ma obowiązek siedzenia na d*pie ściganemu i informowaniu wszystkich innych radiowozów gdzie sie znajdują. Niestety w tym przypadku nie wyszło (Ford to nie samochód ). Mogli powiadomić, ale nie lecieć na łeb na szyję łamiąc wszystkie możliwe zasady - pamiętaj, że przez część drogi nie jechali na kogutach jako pojazd uprzywilejowany !!!!! Ale więcej jest przypadków, gdzie uciekający przed policją kończy jazdę jak w tym przypadku policjanci. Więc proponuje nie zwalniać ich ze służby lecz zastanowić się nad przebiegiem zdarzeń. A ja bym ich wywalił razem z tym kretynem, który im kazał tak zrobić, a nie inaczej.
Aydaho Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 wszystko pięknie, doceniam Wasze wartości wynikające z powyższejh dyskusji i troskę o życie innych userów PL dróg ale Panowie ..... nie róbcie z siebie teraz aniołków. Wam się nie zdarzyło w przypływie emocji zapierd.... z grubo wyższą V choćby w terenie zabudowanym facet miał żyłke rajdowca i za niskie umiejętności, za słabe auto albo brak szczęścia ... testując nasze audiany po chipsie też może się zdarzyć niekontrolowany bok i co wtedy ... wsadzisz się do pudła tak na wszelki wypadek żeby Cię znowu nie skusiło prosze nie odbierajcie tego osobiście - po prostu nie cierpie komentarzy w stylu co by bylo i co ja bym zrobił EOT
krzyniek Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 http://youtube.com/watch?v=NJegt30aNxg
Aydaho Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 http://youtube.com/watch?v=NJegt30aNxg wezwanie - czyli zatrzymac się nie udało. Ci byli zgodni z przepisami
Flyer Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 prosze nie odbierajcie tego osobiście - po prostu nie cierpie komentarzy w stylu co by bylo i co ja bym zrobił Me too. I moim zdaniem ten poscig byl sluszny, a ze sie skonczyl tak czy inaczej - zdarza sie, przypadek, pech, zdarzenie losowe. Gdyby tak kazdy policjant zastanawial sie, czy warunki sprzyjaja poscigowi, to by w ogole nikogo nie lapali...
tomaszu Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 http://youtube.com/watch?v=NJegt30aNxg Na tym filmiku subaru wyprzedza beczkę z napisem "Kijas" - tymi beczkami jeździłem.
Aydaho Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 no dobra a gdzie foty nowego Q 1,8T ..... zółwiu ???
spanky Opublikowano 1 Lutego 2008 Opublikowano 1 Lutego 2008 no dobra a gdzie foty nowego Q 1,8T ..... zółwiu ??? wlasnie mialem to samo napisac .... gdzie sa foty ?????
Rekomendowane odpowiedzi