dexem Opublikowano 8 Maja 2011 Opublikowano 8 Maja 2011 Witam, nie wiem czy klima tak ma działać bo niedawno kupiłem autko mianowicie podczas zwiększania mocy dmuchawy (przyciski plus i minus) naciśnięcie pojedyncze przycisku plus powoduje załączenie trybu automatycznego (zaświecą sie dioda przycisku automatik) po ponownym pojedynczym naciśnięciu znowu moc zwiększa działanie dmuchawy o jedną kreskę i tryb automatyczny sie wylancza , nie dzieje sie to pokażdym zwiększeniu mocy dmuchawy czasami tryb automatyczny się wlancz a czasami nie, czy macie tak samo ? Czy zaczyna coś się psuć Sent from my Desire HD using Tapatalk
ziby00 Opublikowano 9 Maja 2011 Opublikowano 9 Maja 2011 sprawdzałem u siebie jeżeli ustawiam manualnie czyli plus-minus nie wchodzi mi w automata czyli zaczyna ci coś szwankować
dexem Opublikowano 9 Maja 2011 Autor Opublikowano 9 Maja 2011 Dzięki za odpowiedź w takim bądź razie będę śledzil działanie klimy póki co działa tyle że w taki dziwny sposób:) Sent from my Desire HD using Tapatalk
koper84444 Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 ziby, a kierunki nawiewów na klimie (nogi, szyba, konsola) masz ustawione manualnie? Jeśli tak, to chyba nie wejdzie Ci w automata.
majkel_majki Opublikowano 10 Maja 2011 Opublikowano 10 Maja 2011 Jeżeli kierunek nawiewu masz w auto, a zmieniasz tylko siłe nadmuchu na +/- to jeżeli trafisz w siłę nadmuchu proponowaną przez automat tryb auto wróci. Sprawdzałem w a4 b5 i a2.
dexem Opublikowano 11 Maja 2011 Autor Opublikowano 11 Maja 2011 Kierunki nawiewu mam w auto tylko zmieniam siłę nawiewu i na trzeciej kresce (po naciśnięciu trzy razy plus) zawsze przechodzi w tryb auto gdy nacisne plus jeszcze raz to na czwartej kresce auto się wylancza )czyli to jest normalne zachowanie klimy? Sent from my Desire HD using Tapatalk
koper84444 Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Tak, wszystko jest OK, pod warunkiem, że nie masz manualnie wysterowanych kierunków nawiewu.
fahur Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Tak, wszystko jest OK, pod warunkiem, że nie masz manualnie wysterowanych kierunków nawiewu. Potwierdzam - u siebie mam identycznie.
akjam Opublikowano 11 Maja 2011 Opublikowano 11 Maja 2011 Witam, nie wiem czy klima tak ma działać bo niedawno kupiłem autko mianowicie podczas zwiększania mocy dmuchawy (przyciski plus i minus) naciśnięcie pojedyncze przycisku plus powoduje załączenie trybu automatycznego (zaświecą sie dioda przycisku automatik) po ponownym pojedynczym naciśnięciu znowu moc zwiększa działanie dmuchawy o jedną kreskę i tryb automatyczny sie wylancza , nie dzieje sie to pokażdym zwiększeniu mocy dmuchawy czasami tryb automatyczny się wlancz a czasami nie, czy macie tak samo ? Czy zaczyna coś się psuć Sent from my Desire HD using Tapatalk No pewnie, że jest wszystko OK! Po prostu zmieniając siłe nawiewu wchodzisz w temp jaką automat chce i dlatego włącza Ci się AUTO.
dexem Opublikowano 12 Maja 2011 Autor Opublikowano 12 Maja 2011 Dzięki za pomoc jak widac trochę techniki i czlowiek się gubi:) Sent from my Desire HD using Tapatalk
Rekomendowane odpowiedzi