Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL] Bi-xenon - parowanie - jak temu zapobiec ? i jaki % zaparowania u Was ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie powodem słabej szczelności może być też brak porządnego dokręcenia tylnego wieka reflektora - ori śruby rozorały gwint w plastiku i teraz trochę dokręcę a dalej śrubeczki kręcą się tylko w miejscu. Jak to wygląda u Was?

Opublikowano

U mnie tak samo wygląda sprawa z śrubkami, wydaje mi się że wilgoć tamtędy się nie dostaje ale na wszelki wypadek wazelinkę dałem też na tą uszczelkę od wieka.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

a ja skorzystałem z porady Malika ( wygrzania lamp w piekarniku ) oraz wazelina na te właśnie śruby regulacyjne i od roku spokój :good:

Opublikowano

Dobra, HiRide - Twój manual odnośnie rozbierania reflektora + to co podesłał Muskel1 i teraz mogę działać :) Do zlotu pewnie nie zdążę ale od 17 zaczynam urlop więc będzie troszkę więcej czasu na rezanko :good:

Opublikowano

Tutaj rozwiazanie (dokument PDF) z DE na parujace lampy Bi-xenony

http://www.file-upload.net/download-1746287/xenon_abdichten_8e.pdf.html

dobra, to teraz niech ktoś to przełoży na normalny język :przebiegly:

Jak już obrazkowego nie rozumiesz to już źle z Tobą chłopie :polew:

Opublikowano

tam są jedynie strzałki, nie do końca można to pojąć (co innego jak ktoś już przez to przechodził i rżnie cwaniaka bądź nie przechodził ale też cwaniaczy :guma:) wytłumacz mi 4 obrazek od góry, a tak w ogóle to opisz całą operację jak dla Ciebie jest to banalnie proste :cool1:

Opublikowano

Dzisiaj to przetlumacze, wstawilem bez tlumaczenia bo wydawalo mi sie, ze dosc dobrze jest pokazane ilustracyjnie ale skoro sa problemy to nie ma sprawy. Wstawie na nowo przetlumaczone. :wink4:

Opublikowano

tam są jedynie strzałki, nie do końca można to pojąć (co innego jak ktoś już przez to przechodził i rżnie cwaniaka bądź nie przechodził ale też cwaniaczy :guma:) wytłumacz mi 4 obrazek od góry, a tak w ogóle to opisz całą operację jak dla Ciebie jest to banalnie proste :cool1:

Rozluźnij poślada bo Ci za uszami zacznie trzeszczeć :wink4:

Opublikowano

Rozluźnij poślada bo Ci za uszami zacznie trzeszczeć :wink4:

tam nie ma czego tłumaczyć :naughty: widać dokładnie gdzie gumę naciągnąc

Opublikowano

No niby nie trzeba ale zeby nie bylo niedomowien to prosze:

xenonabdichten8e1.jpg

xenonabdichten8e2.jpg

Opublikowano

dzięki Muskel :notworthy:, a Ciebie hornet pozdrawiam, jesteś taki zabawny i mądry (ale zamiast pomóc w temacie to ty się okazujesz specjalistą od męskich pośladków :travolta: )

Opublikowano

likon na te sruby i do d

Co tu duzo wymyslac jak przyczyna ta sama? :wink4:

Ten watek jest dosc sary ale natrafilem na niego przypadkiem, przypadkiem wiec pomyslalem, ze wstawie i pokaze jak sobie z tym w DE poradzili. To, ze Ameriki nie odkrylem, jest mi jasne ale jako uzupelnienie do istniejacego juz rozwiazania nie zaszkodzi :wink4:

Opublikowano

Temat o wymianie o-ringów znalazłem jakiś rok temu na audizine. Tak naprawdę nie rozwiąże to problemu - w moim przypadku nie udało się znaleźć idealnej uszczelki. Jak zakładałem rozmiar większą to raz że kruciec nie chciał wejść spowrotem - dwa: jak już wszedł na hama to nie dało się regulować/obracać krućcem. Problem rozwiązałem przy pomocy szlifierki - niestety teraz o-ring nie jest idealnie równy i przez to dalej paruje. Wazelinka powinna rozwiązać ten problem i na tym bym się skupił (nawet w przypadku pozostawienia ori uszczelki).

Opublikowano

ty się okazujesz specjalistą od męskich pośladków :travolta:

bez komentarza to pozostawię :pali:

Opublikowano

Witam,

Również miałem problem z parującą (prawą) lampą. Dzisiaj zacząłem szukać przyczyny i właśnie przez przypadek zlokalizowałem nieszczelność w regulacji. Pytanie. Czy ta śruba regulacyjna obsługuje regulację w poziomie czy w pionie?

Opublikowano

Witam,

Również miałem problem z parującą (prawą) lampą. Dzisiaj zącząłem szukać przyczyny i właśnie przez przypadek zlokalizowałem nieszczelność w regulacji. Pytanie. Czy ta śruba regulacyjna obsługuje regulację w poziomie czy w pionie?

w pionie

Opublikowano

Dzięki za szybką odpowiedź.

Dzisiaj myłem samochód, lampa nie paruje :>. U mnie wytarczyło czyszczenie oringu i złożenie całego systemu ustawienia świateł wg oryginału - bez żadnej wazeliny! :tongue4: