Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

zakupiem sobie tanio komplecik - modul z literka Q (od B7), manetke Fis i tempomatu, oraz tasme kierownicy. Przeczytalem ze modul Q nie obsluzy mi kierownicy z MF w B6, lecz nie chce montowac MF tylko zostac przy sportowej 3 ramiennej kierownicy. Czy modul Q nie bedzie sie gryzl z kierownica 3 ramienna z B6 i czy tasme ktora mam w zestwie bedzie pod nia pasowala? Jezeli nie czy moge sobie podmienic na ta tasme ktora mam zamontowana teraz wraz z modulem F. Prosze o pomoc.

Pozdro.

zakładasz moduł Q z manetkami i podpinasz do niego starą taśmę bo wiązka AIR BAG z B6 ma inną wtyczkę

pozdro :hi:

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Na dniach będę miał moduł L to się możemy wymienić :naughty:

Opublikowano

Witam

Panowie jak to jest przy montazu tempomatu tzn manetki tempomatu, dokladniej chodzi mi o obudowe ta od spodu co idzie.

W mojej nie ma dodatkowego wyciecia na manetke tempomatu :mysli:.jest tylko miejsce na manetke od kierunkowskazow, a co z miejscem dla manetki tempomatu?? nie dlugo chce zamontowac tempomacik i nagle zaciekawila mnie ta obudowa?

co o tym myslicie?

:mysli:

Opublikowano

Trzeba wyciac :>

Opublikowano

Witam

Panowie jak to jest przy montazu tempomatu tzn manetki tempomatu, dokladniej chodzi mi o obudowe ta od spodu co idzie.

W mojej nie ma dodatkowego wyciecia na manetke tempomatu :mysli:.jest tylko miejsce na manetke od kierunkowskazow, a co z miejscem dla manetki tempomatu?? nie dlugo chce zamontowac tempomacik i nagle zaciekawila mnie ta obudowa?

co o tym myslicie?

:mysli:

Albo kupujesz taką pod tempomat albo wycinasz dziurę, musisz mieć odpowiedni moduł pod tempomat

Opublikowano

Jak ci się bawić nie chce, to kup sobie nową, a jak nie kupować, to wycinać

Opublikowano

Podłączyłem do swojej A4 tempomat od B7 moduł z literką Q i manetka. Zrobiłem wszystko wg instrukcji, nie mam błędów, czujnik sprzęgła działa, manetka reaguje na VAGu, ale nic nie rusza. ;(

Opublikowano

a kodowanie poprawne ?

Opublikowano

Tak kodowanie poprawne, u kolegi robiłem i wszystko było OK, ale miał moduł N

Opublikowano

może tempomat masz wylaczony musisz podciągnąć do siebie na on :wink4: albo coś nie tak z manetką

Opublikowano

Próbowałem we wszystkie strony, oczywiście podczas jazdy ale nie działa. Na VAGu widać że manetka reaguje.

Opublikowano

A w silniku aktywowales bo wiekszosc o tym zapomina..

Opublikowano

Oj chyba mi się dostanie, już lece VAGować :) dzieki, zaraz napisze czy podziałało.

Opublikowano

o zesz ty :bicz: :bicz:

:polew: :polew:

Opublikowano

pisał dopiero ze zakodowane :decayed:

Opublikowano

Nie doczytałem do końca :decayed: tempomat już działa :good:

Opublikowano

Witam :hi:

Panowie, podobno czujnik pedału sprzęgła może być wynikiem moich problemów z działaniem tempomatu.

Proszę mi podać sposób (już z grubsza) wiem jak sprawdzić manetkę tempomatu:. Podobno Vagiem:

Instruments 17 -> Mensure Block -> Tu jakiś kanał wybieram, ale jaki i co powinno być "sygnałem" że taśma, czy manetką jest OK?

Proszę mnie jakoś naprowadzić, bo męczę się cały dzień :wallbash:.

Pozdrawiam.

Opublikowano

2 strony wcześniej masz opisane co i jak

Opublikowano

Sprawdziłem ten tempomat - Engine - Meas Blocks - Kanał 006:

Tempo.jpg

Gdy naciskałem pedał gazu tylko zmieniał się współczynnik procentowy w Cruise Control, a w Brake Pedal była 100. Czyli wychodzi z tego że czujnik nacisku pedału sprzęgła mam uwalony?

Robiłem wg. tego schematu:

"1. jeśli pedały są nie wciśnięte to prawidłowy odczyt wyniesie : 000

2. jeśli hamulec jest wciśnięty to odczyt wyniesie: 110

3. jeśli wciskamy sprzęgło i hamulec to odczyt wyniesie: 111

lub

Nie wciśnięte 000

Hamulec 011

Sprzęgło i hamulec 111

Sprzegło 100"

Pozdro,

Arris_88

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...