Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wymiana modułu kierownicy (pod tempomat kierownicę multifunkcyjną)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

S

OK.

W takim razie znalazlem poduche jedna za 200zl nowa a druga uzywana za 150. I teraz skad wziasc ten trapez? Jak to sie nazywa lub jaki tego nr? Na ebay-u nie moge znalezc na allegro tez ciezko. Jak sie goscia zapytalem to mi napisal ze ma tylko to co ma poducha :naughty:. Jak ktos ma namiary na ten modulik albo wie ile kosztuje w ASO to bylbym wdzieczny. :hi:

Poduszka nowa za 200 zł :polew: chyba nowo wystrzelona i nowo zregenerowana. Weź numer poduszki i sprawdź u gajosa ile kosztuje i zadaj sobie pytanie czy to możliwe :gwizdanie: a jeżeli możliwe to skąd on ją ma ...

Trapez hmmm najlepiej poszukaj kierownicy na allegro z takim trapezem i zadzwoń i zapytaj czy samego modułu nie sprzedadzą.

Sorry uzywana ale wyglada jak nowa. Czy poduchy po regeneracji to ryzyko??

Poducha po regeneracji jest jak samochód po dobrym dzwonie = zadaj sobie pytanie czy chciałbyś drugi raz korzystać z takiego samochodu czy poduszki w momencie wypadku ? Ja nie ...

Spoko dzięki tylko jaka jest gwarancja, że poducha jest używana a nie po regeneracji?

Allegrowicz mówi, że jest w 100% ori nie po regeneracji.

• Odpowiedzi 3.1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją zamontowałem 8E0 953 549 N plus manetkę przeprowadziłem kodowanie vag zgodnie z instrukcją pkt. 5, nie mam żadnych już błędów ale tempomat jak nie działał tak nie działa. Co trzeba jeszcze vagiem zrobić?

Opublikowano

aktywowałeś go w silniku???

SILNIK --> Login (11) wpisujesz 11463

Opublikowano

no to jeszcze aktywacja w silniku i powinno działać :hi:

Opublikowano

no właśnie byłem aktywować w silniku kodem 11463 i nadal nie działa.

Opublikowano

do sprawdzenia czujnik sprzęgła (silnik - bloki pomiarowe - grupa chyba 006)

Opublikowano

do sprawdzenia czujnik sprzęgła (silnik - bloki pomiarowe - grupa chyba 006)

Chyba 005

Opublikowano

jak co mam manetkę do kombi pod dużego fisa + tempomat + taśmę , nie mam moduły bo komplet jest z A6 C6.... - cena za taśmę + 2 manetki - 149 zł :wink4:

Opublikowano

A gdy czujnik pedału sprzęgła padnięty to tempomat nie da znaku życia? Ja wciskam manetkę i nic na desce nie zaświeca.

Opublikowano

A gdy czujnik pedału sprzęgła padnięty to tempomat nie da znaku życia? Ja wciskam manetkę i nic na desce nie zaświeca.

Wchodzisz kolejno:

[1 - Engine], następnie [Measures Blocks] --> group 006.

1. jeśli pedały są nie wciśnięte to prawidłowy odczyt wyniesie : 000

2. jeśli hamulec jest wciśnięty to odczyt wyniesie: 110

3. jeśli wciskamy sprzęgło i hamulec to odczyt wyniesie: 111

Jeśli odczyt nie jest taki jak podałem powyżej to wystarczy zakupić nowy czujnik i po odkręceniu osłony dolnej, znajdującej się pod kolumną kierowniczą.

Możliwa jest też opcja:

Nie wciśnięte 000

Hamulec 011

Sprzęgło i hamulec 111

Sprzegło 100

Dodam że tempomat aktywuje się podczas jazdy po przekroczeniu 30km/h przesuwając manetkę tempomatu do siebie i wciskając przycisk z boku manetki SET.

Opublikowano

Działa pięknie tempomacik po prostu wczoraj źle go włączałem pod domem. Dzisiaj sprawdzę jeszcze czy jakiś błędów nie ma i tylko jeździć :>

Opublikowano

Witam,

Mam pytanko odnośnie poniższego kodowania:

46 - Comfort System

Okazało się, że pojawiły się błędy w tym sterowniku.

Address 46 -------------------------------------------------------

Controller: 8E0 959 433 AR

Component: Komfortgerát T85 1310

Coding: 06976

Shop #: WSC 63351

2 Faults Found:

00955 - Key 1

35-00 - -

00956 - Key 2

35-00 - -

Korzystamy z informacji na ross-tech.com

Wchodzimy do grupy 46-Comfort system, wybieramy adaptacje [Adaptation -10],

wpisujemy kanał 21.

[Read]

Wybieramy pozycję w pamięci sterownika jaką ma zajmować kluczyk (na przykład '3', czyli trzeci klucz)

[Test]

Teraz musimy wcisnąć dowolny przycisk na wybranym kluczu.

Blok w kanale 21 zmieni się z Not Recogn. na Recognized.

[save]

[Done, Go Back]

[Close Controller, Go Back - 06]

Czy mógłby ktoś bliżej przybliżyć z czym związany jest ten błąd?

Czy trzeba robić adaptację dla obydwu kluczy?

Co to znaczy "np "3" czyli trzeci klucz"? Czy może być inny np 1 lub 2?

Jak ktoś może przybliżyć temat to będę wdzięczny.

Opublikowano

Dlaczego w 2004r AVF wyskakuje mi błąd, że wersja nie zarejestrowana i się nie mogę podłączyć a jak wchodzę w to samo (basic settings abs) w moim 02 awx to nie ma problemu?

Opublikowano

Witam Was serdecznie. Mam zamontowany modół kierownicy "F" z tempomatem . Czekam na ładną kiere MF "trójke" z chromem szarą (cięzko znaleźć za dobra kaskę), a pytanie mam bo mam dodatkowo slizg poduszki 4E0 953 541 A cz przyda mi sie to cudko czy raczej odsprzedać dalej

Opublikowano

Witam Was serdecznie. Mam zamontowany modół kierownicy "F" z tempomatem . Czekam na ładną kiere MF "trójke" z chromem szarą (cięzko znaleźć za dobra kaskę), a pytanie mam bo mam dodatkowo slizg poduszki 4E0 953 541 A cz przyda mi sie to cudko czy raczej odsprzedać dalej

Zacznijmy od tego że moduł F nie może obsługiwać tempomatu :chytry:

A jaką chcesz kiere montować z b6 czy b7 ? Jeżeli z B7 to zostaw sobie taśmę poduszki której numer podałeś jeżeli z b6 to szukaj 8E0.....np. z końcówką D lub E.

Opublikowano

No i zrobiłem literówkę mam modół "Q" :>, kierownica doszła do mnie trójka 4E0 419 091 (chyba dopasują ją do swojej niutki.A taśme zostawię i wymienię jak załatwię poduche do kiery :hi:

Opublikowano

Więc moduł już miałeś wymieniany bo ten jest z B7.

Opublikowano

panowie sorry za lenistwo ale wertowanie 81stron troche dlugo trwa a mam okazje kupic moduł od avanta...podejdzie do sedana??

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...