Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[AS4 B5] Kaskolot swap 2,7T body RS4 : 420 ps / 550 nm :)

Nosb

Rekomendowane odpowiedzi

za samo malowanie na tip top chca 6k....kolesie konkretni ponoc robili juz rs4 ale sedana w tej budzie,sam nie mam czasu skladac tego w sierpniu bede tylko miesiac w pl, chcem juz to ogarnac,i na wakacje jakos jechac z rodzina...po forum ludzie co malowali auta placili 3-5k pln i w wiekszosci musza oddac cos do poprawek...mi zalezy zeby zrobic to b.dobrze zwlaszcza ze body pochlonelo troche kasy,a mialem juz doczynienia z 6 lakiernikami w okolicy i powiem :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown: ciezko znalezc fachowca ktory by sie przylozyl do roboty ale zobacze jutro ostateczna ocena jak zobacza auto

najgorszy jest tył bo trzeba ciąć i spawać, tutaj jak coś się spierd..li to za chwile będzie rudy wychodził

jak już robic kompleksowo to najlepiej samemu cale auto rozebrać bo w większości przypadków jest to robione na odwal się żeby tylko ładnie z zewnątrz wyglądało jak klient przyjedzie odebrać. musisz poszukać naprawdę dobrego lakiernika który sie przyłoży do roboty.

reszta to pikuś :wink4:

pogadajcie z SIDem lub ajaxem to powiedzą wam co i jak

dokładnie kiedyś wpadłem na lakiernie i chłopaki malowali sl-a nowego z boku bemka 7 najnowsza, konkretna firma za pomalowanie audicy chcieli 8k ale mówili sami że oni na jakość patrzą a nie na cenę

dokładnie kiedyś wpadłem na lakiernie i chłopaki malowali sl-a nowego z boku bemka 7 najnowsza, konkretna firma za pomalowanie audicy chcieli 8k ale mówili sami że oni na jakość patrzą a nie na cenę

no mi koles powiedzial tak samo,najpierw przyjedz obejzyj auta ktore teraz malujemy ja zobacze twoje i powiem konkretnie co i jak,fury u nich stoja konkretne,jak dzwonilem to mowil kompleksowe rozebranie/sciaganie drzwi,blotnikow itp...wymiana z rozwiercaniem zgrzewow tylnych poszyc blotnikow,wycinanie tylnych szyb potem wklejanie itp....i najwazniejsze ze jak powiedzialem ze bedzie body rs4 to juz wiedzial co jest piec bo robili juz to w sedanie....zaraz jade do nich zobaczyc co powie

i co ci tam ciekawego powiedzieli?[br]Dopisany: 29 Maj 2011, 14:35_________________________________________________

20110528136.jpg

No drzwi juz jada z DE :polew:

nic ciekawego oblukali auto i plus minus 7-8k wyjdzie,fury obejzalem po malowaniu :> :>,nawet a4 tam stala,mnie sie podobalo ale ja nie jestem na tyle specjalista zeby cos wiecej powiedziec

u mnie wyglada to tak dsc05305j.th.jpg

ile cie graty wyniosły?

wyjdzie jakies 13k.....tylko ze ja mam przedlifta i robie wszystko ori dlatego tak duzo....jakby chcial po taniosci i ma sie polifta to okolo 7-8k trzeba dac o ile sie dorwie tyl z uzywce.....

dostal namiar od sida gosc je mial b.dlugi czas tzn cale body mial z tego co wiem bo mial u siebie robici nie chcial sprzedac ale jakos go namowil.a tak to nigdzie nie ma.sa na ebayu ale kosztuje tyle co w aso

obiło mi się o uszy że można jakoś z przednich błotników na tył dać to samo wybrzuszenie, nie wiem czy to prawda. :kox:

obiło mi się o uszy że można jakoś z przednich błotników na tył dać to samo wybrzuszenie, nie wiem czy to prawda. :kox:

lewe błotnik na prawą strone bo wtedy jest na progi wyjscie

ale to rzeźba w hvj, chociaż jak dawac za ćwiare 5 tyś a błotnik za 700zł się znajdzie to lepiej te przednie zaadoptować

http://otomoto.pl/audi-rs4-C19182578.html

może u tego Pana da się wynegocjować cięcie blach? :D

jakby silnik okazal sie caly i do 20tys.by zszedl to :tongue4: moze bym go lyknal......no ja namiar od SIDA dostalem,SID go krecil,krecil ale koles niechcial gadac ,dal mi namiar i jakos sie udalo za odpowiednia kwote wychaczyc(i o tyle dobrze ze mialem do niego tylko 120km,a do kolesia od drzwi przod,tyl 50km)takze prawie na miejscu....koles juz wywiozl jedna polowke do niemiec(chcial pchnac to na e bauy) ale przywiuzl ja spowrotem....mial pare gratow ale juz posprzedawal zostalo mu tylko wlasnie tylne poszycie

na cwiary polowalem kilka miechow,mysle ze ogarniety blacharz cos by z przednich blotnikow zdzialal,sam mialem zrobic tak z tylem przynajmniej sprobowac ale udalo sie wychaczyc tyl.....na probe mozna kupic blotniki przod jest chyba nawet na allegro za 230zl zolty(koles sprzedaje jako blotnik z s4)i drugi do kompletu i dzialac

gosc nie bedzie go na graty sprzedawal niestety :wallbash: ale....[br]Dopisany: 30 Maj 2011, 21:57_________________________________________________a ten koles od blotnika pisze ze ma prawy a na foto ma lewy wiec cos nie tak z nim :no:

Mozna mozna :) Ja tak w kadecie lepilem z przednich tylnie :polew:

w mojej tak nie wolno :tongue4: juz sa tacy co pchaja jakies ringi z bmw do cudnych audi :polew:

Lepiej tak niz laminaty kleic :decayed:

Troche ten syf zmylem :

p1000780c.jpg

ten syf to juz kazdy wie skad sie wziol bo gdzies zarastala ponad 2msc :gwizdanie: ale nie marudze wazne ze cos sie rusza i moze d*pa ori bedzie :kox:

ty cholero mała a u mnie ci się nie chciało umyć :angry:

puść mi ta manetke sama i ci wybaczę :wink4: :>

to może macie jakiegoś blecharza który przerobi tył z przednich błotników bo to chyba będzie szybsze niż znalezienie ori d*py.... a laminatów tez nie chce wole troche wyrezane ale z blachy

hhhm Daniel teraz to już chyba powinno być zdjęcie z włożonym silnikiem bo bez to już troche dawno było :polew:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...