Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zas dzwoniles? nie umiesz zadzwonic jeszcze raz za jakis czas jak nie odbieram, mam czasami po kilkanascie tel nieodebranych to nie przegladam az tak gleboko ksiazki

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
zas dzwoniles? nie umiesz zadzwonic jeszcze raz za jakis czas jak nie odbieram, mam czasami po kilkanascie tel nieodebranych to nie przegladam az tak gleboko ksiazki

ALE to MILUS dzwoni a nie Józek czy Stefan :decayed:

Opublikowano

Google mnie już ma :decayed:

2012_04_23_171817.jpg

Opublikowano

Co chwile widzę tam tego parcha :decayed:

Opublikowano
to nex moze mi podsuniesz jakąś aukcje z allegro z tymi szczotkami jakie kupić bo widze ze sie znasz na tym a ja pierwsze słysze słowo komutator

boseron, najpierw musisz wyciągnąć silniczek i ro rozebrać, zobaczyć w jakim stanie są szczotki, jeżeli końcówka (zapewne tak jest) to zmierzyć ich dokładne wymiary i kupić (szerokość, grubość, długość - zmierzyć siedzisko). Jeszcze co do wymiarów szczotek, może gdzieś w necie znajdziesz jakie posiada silniczek w twoim modelu auta.

Szczotki muszą być do silników elektrycznych - mają odpowiednią twardość (nie ścierają się tak szybko)

Komutator jest to to, na czym siedzą szczotki - stykają się, końcowy element wirnika - świecący miedziany, trzeba go wyczyścić papierem ściernym drobnoziarnistym jak już będziesz miał na wierzchu

Opublikowano

W razie odchyłów od wymiaru nowe szczotki mozna papierem sciernym zmniejszyc :wink:

Opublikowano
W razie odchyłów od wymiaru nowe szczotki mozna papierem sciernym zmniejszyc :wink:

do silnika wycieraczek dokupi odpowiednie wymiary, tylko musi je znać, jeszcze jedna ważna rzecz jaką musisz sprawdzić, jak jest mocowana linka w starych szczotkach, czy od góry,boku,czoła.

Ostatnio naprawiałem silnik nagrzewnicy-dmuchawy w ładowarce CAT, skończyły się szczotki, raz działał raz nie. Nie dało się dokupić nigdzie na mieście ich wymiaru i szlifowałem z większych, były od elektronarzędzi - pilna sprawa bo nie mogli jeździć bez nawiewu (zaparowane szyby + zimno). Żebym nie skłamał pochodziły kilka miesięcy i je zjadło. Kupili nowy silnik, zamiennik, bo nie chciało im się szukać po serwisach CAT-a szczotek :decayed:

Opublikowano
Co chwile widzę tam tego parcha :decayed:

do budy :decayed:

Opublikowano

Witam, widzę że dyskusja się tutaj ostra toczy, to wrzucę swoją prośbę - jest ktoś w stanie podpiąć dzisiaj na kilka min moją gadzinę i sprawdzić co znowu chce kontrolka check engine? Wieczorem gram w pile na drugim końcu miasta, wiec podjadę przy okazji gdzie tylko będzie trzeba (byle nie ciemna, pusta uliczka;).

Jutro ma przyjść kabel, ale chętnie zobaczę u innego posiadacza audi jak i z czym to się je ;)

Z góry dzięki za odp,

Pozdr, Krystian

Opublikowano

nikt Cię nie zna, każdy się boi :decayed:

Opublikowano

I słusznie, bo gryzę ;) No nic, chyba trzeba będzie pokazać mordę na którymś spotkaniu.

Gdyby ktoś się jednak odważył, byłbym wdzięczny.

Pozdr,

Krystian

Opublikowano

nex rozebrałem ten silniczek i sa dwie szczotki jedna jest bardziej zdarta bo jest cieńsza niz druga i są przytwierdzone na takiej spręzynce która je wpycha do środka, wyciągnałem tem mechanizm , moze takie musze kupic ?

http://allegro.pl/szczotki-4-x-4-mercedes-opel-vw-ford-audi-i-inne-i2283136236.html

Opublikowano

norbi3000 chce tą Twoją kiere :wink: zamieniłbyś się oczywiście z moją dopłatą?? skoro mówiłeś że żonka ma jeździć autkiem :decayed: dla niej to pewnie bez różnicy :kox:

Opublikowano
norbi3000 chce tą Twoją kiere :wink: zamieniłbyś się oczywiście z moją dopłatą?? skoro mówiłeś że żonka ma jeździć autkiem :decayed: dla niej to pewnie bez różnicy :kox:

a nie chcesz kiery z B7 ?

Opublikowano

a nie chcesz kiery z B7 ?

a jaką masz?

Opublikowano

4 ramienna czarna obszyta skórą bez MT

Opublikowano
4 ramienna czarna obszyta skórą bez MT

w sumie to ja na 3ramienną poluje... ale masz jakies foto?

Opublikowano

na spocie pogadamy :)