SharkS Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Panowie znacie jakiegoś dobrego speca co zrobi odcięcie od zapłonu? I w jakich pieniążkach ?
leewang Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 52 minuty temu, SharkS napisał: Panowie znacie jakiegoś dobrego speca co zrobi odcięcie od zapłonu? I w jakich pieniążkach ? Wacław Hagno https://www.facebook.com/Auto-Service-Wacław-Hagno-201662863201952/ Polecam, kilka aut już robiłem i zawsze pełna profeska, najlepiej zadzwonić i się dogadać co potrzeba
Yoghurt Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 16 godzin temu, Góral65 napisał: Witam Wiem że tutaj jest sporo fachowców Potrzebuje porady, kolega chce kupić Q5 rocznik 2010-2012 1. jaki silnik wybrać bez różnicy (benzyna diesel) , to są te same co B8? , 2,0 Tfsi mający apetyt na olej? 2. Skrzynia manual wiadomo ok. a jak skrzynia automat? jeśli są różne rodzaje to które wybrać? Dzięki za każdą poradę skrzynie i silniki to samo co w A4. W 2012 roku byl lift. jesli chodzi o silniki benzynowe to weszla 3 generacja tfsi (praktycznie ta sama konstrukcja ktora jest teraz w B9). wyglada na to, ze usuneli problemy z poborem oleju, jest dodatkowy dotrysk paliwa w dolot aby usuwac syf, ktory sie tam gromadzi. Ogolnie spoko silniki tylko troche pala. U mnie ten silnik ma przebieg 61K km i nie mialem z nim problemow. Mam zrobiony stage 2 od prawie 30 tysiecy kilometrow i wszystko spoko. Przed 2012 rokiem wszystkie bedzie problem z poborem oleju i nie ma co sluchac bajek sprzedajacego pod tytulem "ten nie bierze". Predzej czy pozniej biora wszystkie, ktore nie byly poprawione (w ASO - wymiana pierscieni, tlokow, korbowodow, poza ASO - ludzie przetaczaja tloki pod inne pierscienie - to wychodzi taniej) i to po prostu trzeba zrobic. Jesli chodzi o skrzynie w automacie to wystepowaly 7 biegowe stronic'i i 8 biegowe tip'y. Ja mam stronic. Tutaj problemy z mechatronika sie pojawiaja ale podobno w liftach robili jakas modernizacje tych skrzyni i ma byc lepiej. U mnie na razie jest spokoj - no ale przebieg mam jeszcze nie za duzy. Ja ogolnie z tego setu (silnik + skrzynia) jestem zadowolony i jedyna rzecz do ktorej bym sie mogl doczepic to spalanie. Tak jak czytam to wyglada, ze 3.0 tfsi pali niewiele wiecej a to jednak jest 6 garow. diesla i manuala masz sam wiec sam wiesz jak to wyglada.
SharkS Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 3 godziny temu, leewang napisał: Wacław Hagno https://www.facebook.com/Auto-Service-Wacław-Hagno-201662863201952/ Polecam, kilka aut już robiłem i zawsze pełna profeska, najlepiej zadzwonić i się dogadać co potrzeba Ok podziękował
Radekst Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 dzieki za spota i dzieki Wurger za przewózkę mustang odhaczony a u mnie kolejne straty - jebnela mi szyba przednia podrzuci ktos namiary na kogos sprawdzonego? jutro z rana bede dzwonil do pilkingtona, nordglasa i euro glasa
Wurger Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 28 minut temu, Radekst napisał: dzieki Wurger za przewózkę Cała przyjemność po mojej stronie
Radekst Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 ojj byla to przyjemnosc, gratuluje autka
Shadow Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 dzieki za spota i dzieki Wurger za przewózkę mustang odhaczony Coś czuję, że majtki ściągałeś przez głowę [emoji14]
Radekst Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 Teraz, Shadow napisał: Coś czuję, że majtki ściągałeś przez głowę nie wiem jak Wurger dopierze fotel.. ale nie spodziewalem sie, ze to ma takie jebniecie, a z LC to juz w ogole strzal niesamowity
arek_cccp Opublikowano 24 Stycznia 2017 Opublikowano 24 Stycznia 2017 29 minut temu, Radekst napisał: nie wiem jak Wurger dopierze fotel.. ale nie spodziewalem sie, ze to ma takie jebniecie, a z LC to juz w ogole strzal niesamowity Strzela lepiej jak z procy , trzeba przyznać, że te 460KM zrobiło dobre wrażenie na mnie
boseron Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Dzień dobry EkipaPany potrzebne koła zimowe albo odkupić albo pożyczyć na 10 dni do Audi 57.1 mm
Cuber Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Siemka Ekipa Wurger szacun fajnie lata , naprawdę za***iście ps. ale i tak wolał bym sprzedać i kupić S5
Shadow Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 (edytowane) 41 minut temu, Cuber napisał: Siemka Ekipa Wurger szacun fajnie lata , naprawdę za***iście ps. ale i tak wolał bym sprzedać i kupić S5 S5 w tej budzie ma ten beznadziejny silnik 4.2, który nie wiem czy nawet zaraz po wyprodukowaniu trzyma właściwą moc Edytowane 25 Stycznia 2017 przez Shadow
OGr Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 2 minuty temu, Shadow napisał: S5 w tej budzie ma ten beznadziejny silnik 4.2, który nie wiem czy nawet zaraz po wyprodukowaniu trzyma właściwą moc S5 miało 4.2 i 3.0T
Wurger Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 Dokładnie, jakbym chciał 3.0 w Coupe, to tylko 2012+, a to już trochę inne pieniądze się robią...
Cuber Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 S5 polift takiego mam na myśli
KERCZI Opublikowano 25 Stycznia 2017 Opublikowano 25 Stycznia 2017 S5 w tej budzie ma ten beznadziejny silnik 4.2, który nie wiem czy nawet zaraz po wyprodukowaniu trzyma właściwą moc 4.2 za***isty silnik...
Cuber Opublikowano 25 Stycznia 2017 Autor Opublikowano 25 Stycznia 2017 Był u mnie Boski dzisiaj nowym nabytkiem Doktor Cuber zbadał pacjenta i jest pacjent w dużo lepszym stanie niż CC którym był ostatnio Oczywiscie parę mankamentów jest ale to pikuś , raczej przystankiem nie był wcześniej , ogólnie trzyma się kupy to A6 zobaczymy co bedzie dalej Grunt że nie łaciate i kolor jednolity ......
Rekomendowane odpowiedzi