Skocz do zawartości
IGNOROWANY

SPOCIKI KRAKOWSKIE - WTOREK godzina 20:00 Galeria Kazimierz!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie znacie jakiegoś dobrego speca co zrobi odcięcie od zapłonu? I w jakich pieniążkach ? :wink:

• Odpowiedzi 121.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• PABLO

11313

• Cuber

10898

• KERCZI

8572

• Wąski

6617

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
52 minuty temu, SharkS napisał:

Panowie znacie jakiegoś dobrego speca co zrobi odcięcie od zapłonu? I w jakich pieniążkach ? :wink:

Wacław Hagno https://www.facebook.com/Auto-Service-Wacław-Hagno-201662863201952/

Polecam, kilka aut już robiłem i zawsze pełna profeska, najlepiej zadzwonić i się dogadać co potrzeba :)

Opublikowano
16 godzin temu, Góral65 napisał:

Witam

Wiem że tutaj jest sporo fachowców 

Potrzebuje porady, kolega chce kupić Q5 rocznik 2010-2012 

1. jaki silnik wybrać bez różnicy (benzyna diesel) , to są te same co B8? , 2,0 Tfsi mający apetyt na olej?

2. Skrzynia manual wiadomo ok. a jak skrzynia automat? jeśli są różne rodzaje to które wybrać?

Dzięki za każdą poradę:hi:

skrzynie i silniki to samo co w A4. W 2012 roku byl lift. jesli chodzi o silniki benzynowe to weszla 3 generacja tfsi (praktycznie ta sama konstrukcja ktora jest teraz w B9). wyglada na to, ze usuneli problemy z poborem oleju, jest dodatkowy dotrysk paliwa w dolot aby usuwac syf, ktory sie tam gromadzi. Ogolnie spoko silniki tylko troche pala. U mnie ten silnik ma przebieg 61K km i nie mialem z nim problemow. Mam zrobiony stage 2 od prawie 30 tysiecy kilometrow i wszystko spoko.  Przed 2012 rokiem wszystkie bedzie problem z poborem oleju i nie ma co sluchac bajek sprzedajacego pod tytulem "ten nie bierze". Predzej czy pozniej biora wszystkie, ktore nie byly poprawione (w ASO - wymiana pierscieni, tlokow, korbowodow, poza ASO - ludzie przetaczaja tloki pod inne pierscienie - to wychodzi taniej) i to po prostu trzeba zrobic.

Jesli chodzi o skrzynie w automacie to wystepowaly 7 biegowe stronic'i i 8 biegowe tip'y. Ja mam stronic. Tutaj problemy z mechatronika sie pojawiaja ale podobno w liftach robili jakas modernizacje tych skrzyni i ma byc lepiej. U mnie na razie jest spokoj - no ale przebieg mam jeszcze nie za duzy.  Ja ogolnie z tego setu (silnik + skrzynia) jestem zadowolony i jedyna rzecz do ktorej bym sie mogl doczepic to spalanie. Tak jak czytam to wyglada, ze 3.0 tfsi pali niewiele wiecej a to jednak jest 6 garow. 

diesla i manuala masz sam wiec sam wiesz jak to wyglada.

Opublikowano
3 godziny temu, leewang napisał:

Wacław Hagno https://www.facebook.com/Auto-Service-Wacław-Hagno-201662863201952/

Polecam, kilka aut już robiłem i zawsze pełna profeska, najlepiej zadzwonić i się dogadać co potrzeba :)

Ok podziękował :)

Opublikowano

dzieki za spota i dzieki Wurger za przewózkę :kox:

mustang odhaczony :decayed:

a u mnie kolejne straty - jebnela mi szyba przednia :facepalm:

podrzuci ktos namiary na kogos sprawdzonego?

jutro z rana bede dzwonil do pilkingtona, nordglasa i euro glasa

Opublikowano
28 minut temu, Radekst napisał:

dzieki Wurger za przewózkę

Cała przyjemność po mojej stronie :)

Opublikowano

ojj byla to przyjemnosc, gratuluje autka :thumbup1:

Opublikowano
dzieki za spota i dzieki Wurger za przewózkę :kox:
mustang odhaczony :decayed:

Coś czuję, że majtki ściągałeś przez głowę [emoji14]
Opublikowano
Teraz, Shadow napisał:

Coś czuję, że majtki ściągałeś przez głowę emoji14.png

nie wiem jak Wurger dopierze fotel.. :decayed:

ale nie spodziewalem sie, ze to ma takie jebniecie, a z LC to juz w ogole strzal niesamowity :slina:

Opublikowano
29 minut temu, Radekst napisał:

nie wiem jak Wurger dopierze fotel.. :decayed:

ale nie spodziewalem sie, ze to ma takie jebniecie, a z LC to juz w ogole strzal niesamowity :slina:

Strzela lepiej jak z procy :P, trzeba przyznać, że te 460KM zrobiło dobre wrażenie  na mnie ;)

Opublikowano

Dzień dobry Ekipa
Pany potrzebne koła zimowe albo odkupić albo pożyczyć na 10 dni do Audi 57.1 mm

Opublikowano

:hi: 

co tam słychać Panowie?

Opublikowano

Powitać :hi:

Opublikowano

Siemka Ekipa :)

Wurger szacun fajnie lata , naprawdę za***iście

ps. ale i tak wolał bym sprzedać i kupić S5 ;) 

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Cuber napisał:

Siemka Ekipa :)

Wurger szacun fajnie lata , naprawdę za***iście

ps. ale i tak wolał bym sprzedać i kupić S5 ;) 

S5 w tej budzie ma ten beznadziejny silnik 4.2, który nie wiem czy nawet zaraz po wyprodukowaniu trzyma właściwą moc :facepalm:

Edytowane przez Shadow
Opublikowano
2 minuty temu, Shadow napisał:

S5 w tej budzie ma ten beznadziejny silnik 4.2, który nie wiem czy nawet zaraz po wyprodukowaniu trzyma właściwą moc :facepalm:

S5 miało 4.2 i 3.0T

Opublikowano

Dokładnie, jakbym chciał 3.0 w Coupe, to tylko 2012+, a to już trochę inne pieniądze się robią...

Opublikowano

S5 polift takiego mam na myśli ;) 

Opublikowano

4.2 za***isty silnik...
Opublikowano

Był u mnie Boski dzisiaj nowym nabytkiem :)

Doktor Cuber zbadał pacjenta i jest pacjent w dużo lepszym stanie niż CC którym był ostatnio :)

Oczywiscie parę mankamentów jest ale to pikuś , raczej przystankiem nie był wcześniej , ogólnie trzyma się kupy to A6 zobaczymy co bedzie dalej :) Grunt że nie łaciate i kolor jednolity  ......