Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Głośniki 16cm w drzwiach bez przeróbek tapicerki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lepsze

Opublikowano

wszystko fajnie tylko nikt nie wziął pod uwagę tego,że głośniki siedza pod tapicerką która pracuje wraz z basem psując cały efekt i na co to wszystko

Opublikowano

wszystko fajnie tylko nikt nie wziął pod uwagę tego,że głośniki siedza pod tapicerką która pracuje wraz z basem psując cały efekt i na co to wszystko

głosniki nie są przymocowane do tapicerki wiec tapicerka nie gra z głosnikami :gwizdanie: to że bedzie wpadać w rezonans to normalna sprawa :gwizdanie:

Opublikowano

witam, niebawem bo w przyszły weekend mam zamiar zrobić wygluszenie drzwi i zalożyć nowe glosniki HELIX BLUE 165mm, mam tylko pytanko; żeby lepiej graly powininem dokupić do nich jakieś zwrotnice bo jak kupilem ich nie bylo i ile mniej więcej maty APP w metrach powinienem nabyć? pozdrawiam

Opublikowano

odgrzeję trochę kotleta czy macie może jakieś wymiary, schematy czy cokolwiek gdzie są te wymiary płytki do podłożenia pod pierścień MDF ??

Opublikowano

Pany mam głosniki z tylnych drzwi seryjne 165, ale głobokosc jest prawie 67mm, jak myślicie warto sie tym interesować i montować na przód :mysli:

Opublikowano

Pany mam głosniki z tylnych drzwi seryjne 165, ale głobokosc jest prawie 67mm, jak myślicie warto sie tym interesować i montować na przód :mysli:

nie warto , jest kupa lepszych głośników za dobrą kase z lepszym brzmieniem :good:

http://allegro.pl/dls-k6-kurier-gratis-i1276340844.html

Opublikowano

nie warto , jest kupa lepszych głośników za dobrą kase z lepszym brzmieniem :good:

moskal ja wiem ze jest kupa takich, ale te mam za frajer leżą sobie od roku w garażu, wiec nie musze wydawać kasy narazie, a z czasem bym je wydupcył na rzecz nowych lepszych i z wyciszeniem :wink4:

chyba spróbuje je jakos zaadoptować do siebie :naughty:

Opublikowano

moskal ja wiem ze jest kupa takich, ale te mam za frajer leżą sobie od roku w garażu, wiec nie musze wydawać kasy narazie, a z czasem bym je wydupcył na rzecz nowych lepszych i z wyciszeniem :wink4:

opłaca sie bawić w półśrodki ??? ja bym od razu wyciszył , włożył konkret głośnik i spokój

Opublikowano

opłaca sie bawić w półśrodki ??? ja bym od razu wyciszył , włożył konkret głośnik i spokój

dokładnie, wsytaw je na sprzedaz, i kup coś konkretnego, szkoda twojej roboty :wink4:

Opublikowano

Dobra skoro jest was wiecej tego zdania to wrzucam na handel :disgust:

Opublikowano

Dobra skoro jest was wiecej tego zdania to wrzucam na handel :disgust:

szkoda się paprać, dozbieraj kasy i zrób już kompleksowo :wink4:

Opublikowano

a ja mam takie pytanie, po co dawaj 2 panele? kazdy daje 1 panel pod spod o grubosci 20mmm, potem na niego drugi panel wezszy 10mm.

Nie lepiej dac odrazy jeden? powiedzmy 15mm?

Opublikowano

Bo tak rozwiązał montaż tych "paneli" jeden trzyma od spodu drugi na wierzchu i wszystko w kupie. Choć trochę amatorsko, jestem ciekaw jak z wytrzymałością tej konstrukcji bo wygląda mało stabilnie.

Chyba byłoby lepiej wbudować tam pudełko bo w takim przypadku za komorę robi przestrzeń wypełniona różnymi dziwnymi rzeczami które nie regularnie bawią się dźwiękiem.

I jak kolega chce tak bass to niech wstawi sobie tubę na pół bagażnika :/