fabi_wgw Opublikowano 3 Października 2008 Opublikowano 3 Października 2008 Ja mam jeszcze kilka tych procesorów, ale niestety mazowieckie. Chociaż radio można wysłać pocztą.[br]Dopisany: 16 Wrzesień 2008, 14:47_________________________________________________ Podałbyś namiary na tego magika z Torunia? Tam czasem bywam to przy okazji może by mi radio naprawil:) A dobrze robi te radia? Poleciłbyś go? W Toruniu ten serwis wymienia procesory na nowe, ale radio trzeba zostawić na kilka dni. http://torunskiefirmy.pl/dane;855;SERWIS,AUDIO,VIDEO,Lech,Gorski,Torun.html Więcej nic nie wiem, poza tym, że ma nowe procesory.
endriuu Opublikowano 17 Października 2008 Opublikowano 17 Października 2008 za miesiac padnie. mam tak zawsze...
beni226 Opublikowano 9 Listopada 2008 Opublikowano 9 Listopada 2008 czy jest mozliwe ze nie bedzie chodzilo radyjko po podgrzaniu???bo u mnie tak sie stalo byc moze przesadzilem z grzaniem.
endriuu Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 byc moze cos stopiles. grzales bezposrednio plomieniem?
beni226 Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 grzalem bezosrednio plomieniem. byc moze to byl moj blad.teraz sie wlaczy tylko raz i juz koniec za drugim razem koniec a glosnosc wcale. A wiecie moze czy jest mozliwosc samemu jakos wymienienia tego procka jesli ma sie drugie takie samo radio tylko ze w tamtym znowu mam wyswietlacz stluczony i nie wiem co bylo by latwiejsze czy ten procesor wymienic czy wyswietlacz.??? jak sądzicie? czekam na odpowiedzi pozdrawiam wszystkich fanów A4
endriuu Opublikowano 11 Listopada 2008 Opublikowano 11 Listopada 2008 zanies do jakiegos fachowca z lutownica precyzyjna i ci to przelutuje. masz pewnosc ze w tym drugim radiu procek nie ma juz tej wady?
bialas23 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 Ja mam na to inny sposób, radio działa od roku - do dwóch lat bez problemu, minusem jest to ze trzeba wylutować, procesor, zrobiłem już tak ze trzydzieści radii żadnej reklamacji. Pozro
beni226 Opublikowano 12 Listopada 2008 Opublikowano 12 Listopada 2008 no to jaki masz ten sposob z tym wylutowaniem tego procka. Co dalej trzeba robic??? Jak bys mogl to opisz ta swoja metode na pewno wielu z nas by sie to przydalo
bialas23 Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 Jeśli jest ktoś zainteresowany naprawą to proszę na pw, naprawa polega na nowym zaprogramowaniu procka, i wygrzaniu procesora, mam do naprawy od 2 do 6 radi tygodniowo, jeśli ktoś nie bardzo radzi sobie z lutownica odradzam , gdyż wylutowanie procesora wymaga troszkę doświadczenia. A jeśli jest taka potrzeba mogę rozkodować radio jak ktoś będzie chciał zakodować na system bose. Pozdrawiam
201ty Opublikowano 13 Listopada 2008 Opublikowano 13 Listopada 2008 @ bialas23 Tzn. że montujesz nowe procesory ? Ile kosztuje taka przyjemność ?
bialas23 Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Wszystko jest robione na starym procesorze. Kosz nie jest wielki.
201ty Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Hehe tylko jest mały problem, ten procek przechowuje kod aplikacji w ROM. Czyli można tylko odczytywać jego zawartość . Możesz więc wykonać co najwyżej przeprogramowanie eepromu, który i tak jest już uszkodzony i nic tym nie zyskasz. Pewnie podgrzewasz tylko proca i tyle. Chwilowo poprawiają się właściwości fizyczny struktury eepromu i jest git przez kilka miesięcy czasem tygodni.
endriuu Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Wszystko jest robione na starym procesorze. Kosz nie jest wielki. mysle ze po prostu wylutowujesz procka i grzejesz go w piekarniku. doraźna robota. jednym slusznym rozwiazaniem w naszym przypadku to przelutowanie procka bez wady.
bialas23 Opublikowano 16 Listopada 2008 Opublikowano 16 Listopada 2008 Moja metoda wystarcza na conajmniej 1,5 roku a nie jak metoda zapalniczki na kilka dni albo dwa tygodnie, chyba ze ktoś woli wyciągać radio i podpalać ale to jego sprawa. I niejedno radio które oddawane było do magro z problemem głośności wylądowało u mnie na stole ....
dark79 Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 a tam nie pasuja, mam alpine z czerwonym podwietleniem i jakos nie widze problemu z nie pasowaniem do reszty, do tego mp3 a nie kaseta
endriuu Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 a tam nie pasuja, mam alpine z czerwonym podwietleniem i jakos nie widze problemu z nie pasowaniem do reszty, do tego mp3 a nie kaseta ee to juz nie to samo.. co ori to ori
dark79 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 pffff, ori na kasete i ze zrabanym prockiem spoko kazdy lubi co innego
endriuu Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 pffff, ori na kasete i ze zrabanym prockiem spoko kazdy lubi co innego masz cos do kaseciaków kolego? pamietaj - dobry kaseciak nie jest zly ( a wekslarka w bagazniku jeszcze lepsza )
jocker01 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 czesc, a panowie ktore nowsze wersje oryginalnych radyjek na cd beda pasowac do b5? Pozdrawiam Jocker01
greengrass Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 Ja wiem, że jak miałem radio gamma cc z rocznika '98 to już było minimalnie węższe i nie wyglądało to za ciekawie. Więc wróciłem do modelu z '95. Z tego względu nie wiem czy warto inwestować w oryginalne. Czy nie lepiej poszukać jakiegoś z ładnym czerwonym podświetleniem i żeby nie odstawał za bardzo panel radia od reszty deski. Za cenę oryginalnego z CD, można już naprawdę dobre radio wyrwać np. http://www.allegro.pl/item479718113.html albo http://www.allegro.pl/item469699481.html
Rekomendowane odpowiedzi