Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

A4 B8 LIFT 2014 QUATTRO S LINE EXTERIEUR CARBON MMI 3G+ SIM AKEBONO 370/330 mm 20" KW

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Lift był chyba w 2012.

Aaaa to o tym lifcie mowa ?

Wole zapytac bo gdzie niegdzie zmiana lamp z tyłu na ledy to byl lift ;)

A tak na serio w B8 sa modele przed i po liftowe ??

No są, są. Od 2012. Najprościej poznać po nowy ledach z przodu, mają kształt jakby spinacza do papieru. :wink: Tylne też są inne - tzw neony. Z bliska zobaczysz więcej różnic.

dodatkowo zmiany w srodku, nowe silniki i takie pierdoly jak uklad kierowniczy...

• Odpowiedzi 6,2 tys.
  • Wyświetleń 499,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja myślę, że to elektryczne wspomaganie to już taki trend, ze względu na koszty. Coraz więcej aut tak ma.

---------- Post dopisany at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany at 12:27 ----------

A zmian w polifcie jest oczywiście więcej, ja napisałem tylko po czym najłatwiej z daleka poznać.

Opublikowano

A nie bylo tak z tymi lampami ??

1.

image.jpg

bled.jpg

2.

image.jpg

3.

I Lift po 2012 jak sądze...

image.jpg

Opublikowano

Moim zdaniem, przedliftowe ledy i żarówki były produkowane równolegle. Podobnie jak bixy i zwykłe przednie.

Opublikowano
  • Autor

Widze ze gorący temat o A4 jest :decayed:

Otóz ..........

Servotronic był juz w 2008 roku wszystko zalezało od konfiguracji w zamowieniu auta przez klienta .

W A4 B8 mozna rzec iz były dwa lifty ( mniejszy model 2010 i wiekszy model 2012)

Tutaj były zmiany kosmetyczne zwiazane miedzy inny z instalacją auta ( NAVI ,START/STOP , instalacja

wewnetrzna itd.) w modelu 2010

2012 to juz zmiana przednich lamp , tylnych . zderzaki ,błotniki itd.

Co do elektrycznego wspomagania 1N8 ( tak jak wspomniał dziadek ) było jeszcze cos takiego jak DYNAMIC

Jak mozna poznac jaki mamy układ kierowniczy ? po kodach PR

- 1N1 HYDRAULICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY

- 1N3 WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICY z systemem SERVOTRONIC

- 1N7 ADS

- 1N8 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY

- QZ7 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY DYNAMIC ( NIE WIEM CO TO JEST ) :grin:

Jesli chodzi o lampy to nie ma reguły ze jak sa z przodu LEDY to i z tyłu powinny byc :wink:

Nawet te po 2012 maja zarówkowe :decayed:

Opublikowano
Widze ze gorący temat o A4 jest :decayed:

Otóz ..........

Servotronic był juz w 2008 roku wszystko zalezało od konfiguracji w zamowieniu auta przez klienta .

W A4 B8 mozna rzec iz były dwa lifty ( mniejszy model 2010 i wiekszy model 2012)

Tutaj były zmiany kosmetyczne zwiazane miedzy inny z instalacją auta ( NAVI ,START/STOP , instalacja

wewnetrzna itd.) w modelu 2010

2012 to juz zmiana przednich lamp , tylnych . zderzaki ,błotniki itd.

Co do elektrycznego wspomagania 1N8 ( tak jak wspomniał dziadek ) było jeszcze cos takiego jak DYNAMIC

Jak mozna poznac jaki mamy układ kierowniczy ? po kodach PR

- 1N1 HYDRAULICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY

- 1N3 WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICY z systemem SERVOTRONIC

- 1N7 ADS

- 1N8 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY

- QZ7 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY DYNAMIC ( NIE WIEM CO TO JEST ) :grin:

Jesli chodzi o lampy to nie ma reguły ze jak sa z przodu LEDY to i z tyłu powinny byc :wink:

Nawet te po 2012 maja zarówkowe :decayed:

Grzesiek - QZ7 może jest powiązane z Drive Selectem :eusathink:

Opublikowano

To na pewno. Pocas ma selekta, może opisze zachowanie układu kierowniczego w trybie dynamic:naughty:

Opublikowano

to czekamy na DIY z rezeniem servotronika bo myślę że nie tylko mi dokucza układ kierowniczy w b8, jest nawet przepaść między kierowaniem b6 a b8 :)

Opublikowano
to czekamy na DIY z rezeniem servotronika bo myślę że nie tylko mi dokucza układ kierowniczy w b8, jest nawet przepaść między kierowaniem b6 a b8 :)

Rozumiem ze na niekorzysc b8...

Opublikowano
To na pewno. Pocas ma selekta, może opisze zachowanie układu kierowniczego w trybie dynamic:naughty:

też mam selecta, pomiędzy comfort a dynamic jest przepaść, na comforcie kierownica chodzi jednym palcem (raczej na miasto), na dynamic drugi biegun, nie wyobrazam sobie jezdzic na nim w miescie, za to super na autostradzie :decayed:

Opublikowano

Dokładnie, czyli płaci się za to ze możemy wyłączyć serwotronic:grin: Dodatkowo trzeba zapłacić za brak położenia S na skrzyni:doh: Jest przełącznik selecta na kierownicy?:eusathink:

Opublikowano

też mam selecta, pomiędzy comfort a dynamic jest przepaść, na comforcie kierownica chodzi jednym palcem (raczej na miasto), na dynamic drugi biegun, nie wyobrazam sobie jezdzic na nim w miescie, za to super na autostradzie :decayed:

Ehhh - miałem coś takiego w Punto II :decayed:

Opublikowano

Problem jest by na dynamicu zaparkować jedną ręką. Opór jest dość znaczy. A po co pozycja S na skrzyni? Przy wyborze na Dynamic. Zmienia też się nam tryb w DSG.

Opublikowano
A po co pozycja S na skrzyni? Przy wyborze na Dynamic. Zmienia też się nam tryb w DSG

Zgadza się:hi: Przesuniecie gałki zmiany biegu wydaje mi się jednak bardziej intuicyjne jak szukanie guzika na pulpicie:wink: zwłaszcza jak kierownikiem jest kolo w rozmiarze Jarka K.. Dlatego tez pytałem się czy jest możliwość wyboru trybu na kierownicy, co byłoby wg. mnie świetnym rozwiązaniem:jerk:

Opublikowano
Problem jest by na dynamicu zaparkować jedną ręką. Opór jest dość znaczy.

Przecież poniżej 20 km/h wspomaganie jest maksymalne niezależnie od trybu wybranego w ADS.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Taki mały gadzecik wpadł dziś :wink: Przyciski chromik do regulacji elektryki w fotelach

graty_006.jpg

Opublikowano
:shock3: Też takie chce :wink:
Opublikowano

Csly czas po przodu i do przodu :naughty:

Opublikowano
:yes2::oklasky: poszło pw.:decayed:
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.