dziadek Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Lift był chyba w 2012. Aaaa to o tym lifcie mowa ? Wole zapytac bo gdzie niegdzie zmiana lamp z tyłu na ledy to byl lift A tak na serio w B8 sa modele przed i po liftowe ?? No są, są. Od 2012. Najprościej poznać po nowy ledach z przodu, mają kształt jakby spinacza do papieru. Tylne też są inne - tzw neony. Z bliska zobaczysz więcej różnic. dodatkowo zmiany w srodku, nowe silniki i takie pierdoly jak uklad kierowniczy...
Hohe Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Ja myślę, że to elektryczne wspomaganie to już taki trend, ze względu na koszty. Coraz więcej aut tak ma. ---------- Post dopisany at 12:29 ---------- Poprzedni post napisany at 12:27 ---------- A zmian w polifcie jest oczywiście więcej, ja napisałem tylko po czym najłatwiej z daleka poznać.
simon__75 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 A nie bylo tak z tymi lampami ?? 1. 2. 3. I Lift po 2012 jak sądze...
Hohe Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Moim zdaniem, przedliftowe ledy i żarówki były produkowane równolegle. Podobnie jak bixy i zwykłe przednie.
wrclaguna Opublikowano 9 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 9 Stycznia 2014 Widze ze gorący temat o A4 jest Otóz .......... Servotronic był juz w 2008 roku wszystko zalezało od konfiguracji w zamowieniu auta przez klienta . W A4 B8 mozna rzec iz były dwa lifty ( mniejszy model 2010 i wiekszy model 2012) Tutaj były zmiany kosmetyczne zwiazane miedzy inny z instalacją auta ( NAVI ,START/STOP , instalacja wewnetrzna itd.) w modelu 2010 2012 to juz zmiana przednich lamp , tylnych . zderzaki ,błotniki itd. Co do elektrycznego wspomagania 1N8 ( tak jak wspomniał dziadek ) było jeszcze cos takiego jak DYNAMIC Jak mozna poznac jaki mamy układ kierowniczy ? po kodach PR - 1N1 HYDRAULICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY - 1N3 WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICY z systemem SERVOTRONIC - 1N7 ADS - 1N8 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY - QZ7 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY DYNAMIC ( NIE WIEM CO TO JEST ) Jesli chodzi o lampy to nie ma reguły ze jak sa z przodu LEDY to i z tyłu powinny byc Nawet te po 2012 maja zarówkowe
Bart-S Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Widze ze gorący temat o A4 jest Otóz .......... Servotronic był juz w 2008 roku wszystko zalezało od konfiguracji w zamowieniu auta przez klienta . W A4 B8 mozna rzec iz były dwa lifty ( mniejszy model 2010 i wiekszy model 2012) Tutaj były zmiany kosmetyczne zwiazane miedzy inny z instalacją auta ( NAVI ,START/STOP , instalacja wewnetrzna itd.) w modelu 2010 2012 to juz zmiana przednich lamp , tylnych . zderzaki ,błotniki itd. Co do elektrycznego wspomagania 1N8 ( tak jak wspomniał dziadek ) było jeszcze cos takiego jak DYNAMIC Jak mozna poznac jaki mamy układ kierowniczy ? po kodach PR - 1N1 HYDRAULICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY - 1N3 WSPOMAGANIE UKŁADU KIEROWNICY z systemem SERVOTRONIC - 1N7 ADS - 1N8 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY - QZ7 ELEKTROMECHANICZNE WSPOMAGANIE KIEROWNICY DYNAMIC ( NIE WIEM CO TO JEST ) Jesli chodzi o lampy to nie ma reguły ze jak sa z przodu LEDY to i z tyłu powinny byc Nawet te po 2012 maja zarówkowe Grzesiek - QZ7 może jest powiązane z Drive Selectem
griga-st Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 To na pewno. Pocas ma selekta, może opisze zachowanie układu kierowniczego w trybie dynamic:naughty:
artua2 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 to czekamy na DIY z rezeniem servotronika bo myślę że nie tylko mi dokucza układ kierowniczy w b8, jest nawet przepaść między kierowaniem b6 a b8
simon__75 Opublikowano 9 Stycznia 2014 Opublikowano 9 Stycznia 2014 to czekamy na DIY z rezeniem servotronika bo myślę że nie tylko mi dokucza układ kierowniczy w b8, jest nawet przepaść między kierowaniem b6 a b8 Rozumiem ze na niekorzysc b8...
norbi3000 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 To na pewno. Pocas ma selekta, może opisze zachowanie układu kierowniczego w trybie dynamic:naughty: też mam selecta, pomiędzy comfort a dynamic jest przepaść, na comforcie kierownica chodzi jednym palcem (raczej na miasto), na dynamic drugi biegun, nie wyobrazam sobie jezdzic na nim w miescie, za to super na autostradzie
griga-st Opublikowano 10 Stycznia 2014 Opublikowano 10 Stycznia 2014 Dokładnie, czyli płaci się za to ze możemy wyłączyć serwotronic:grin: Dodatkowo trzeba zapłacić za brak położenia S na skrzyni:doh: Jest przełącznik selecta na kierownicy?
Bart-S Opublikowano 11 Stycznia 2014 Opublikowano 11 Stycznia 2014 To na pewno. Pocas ma selekta, może opisze zachowanie układu kierowniczego w trybie dynamic:naughty: też mam selecta, pomiędzy comfort a dynamic jest przepaść, na comforcie kierownica chodzi jednym palcem (raczej na miasto), na dynamic drugi biegun, nie wyobrazam sobie jezdzic na nim w miescie, za to super na autostradzie Ehhh - miałem coś takiego w Punto II
pocas Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Problem jest by na dynamicu zaparkować jedną ręką. Opór jest dość znaczy. A po co pozycja S na skrzyni? Przy wyborze na Dynamic. Zmienia też się nam tryb w DSG.
griga-st Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 A po co pozycja S na skrzyni? Przy wyborze na Dynamic. Zmienia też się nam tryb w DSG Zgadza się Przesuniecie gałki zmiany biegu wydaje mi się jednak bardziej intuicyjne jak szukanie guzika na pulpicie:wink: zwłaszcza jak kierownikiem jest kolo w rozmiarze Jarka K.. Dlatego tez pytałem się czy jest możliwość wyboru trybu na kierownicy, co byłoby wg. mnie świetnym rozwiązaniem:jerk:
rslj Opublikowano 12 Stycznia 2014 Opublikowano 12 Stycznia 2014 Problem jest by na dynamicu zaparkować jedną ręką. Opór jest dość znaczy. Przecież poniżej 20 km/h wspomaganie jest maksymalne niezależnie od trybu wybranego w ADS.
wrclaguna Opublikowano 29 Stycznia 2014 Autor Opublikowano 29 Stycznia 2014 Taki mały gadzecik wpadł dziś Przyciski chromik do regulacji elektryki w fotelach
MARCIN607 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Opublikowano 29 Stycznia 2014 Csly czas po przodu i do przodu
Rekomendowane odpowiedzi