Dastin Opublikowano 25 Czerwca 2011 Opublikowano 25 Czerwca 2011 Mam pytanie odnośnie czyszczenia relingów. Mam na jednym takie plamy: i próbowałem już chyba wszystkiego, żeby to usunąć, a to cholerstwo zawsze wraca. Czy macie może jakieś pomysły na rozwiązanie tego problemu??
AZIK Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 próbowałeś jakąś pastą polerską??? ostatanio w tesco kupiłe sobie lekko ścierną pastę do czyszczenia chromu made by sonax... miałem podobne "zabrudzenia" i trochę pomogło.... coprawda nie zrobiłem całego auta bo padało ale znaczki i listwy boczne szyb ładnie podczyściło.... chemia typu rozpuszczalniki to jedynie może zniszczyć chrom.... kup sobie tego sonaxa albo zagadaj z oscarem czy nie ma coś w swojej ofercie z maquiarsa(czy jak to się tam pisze)
bzyku18_23 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Mam podobne relingi u siebie i czyściłem tą pastą sonaxa do chromu nie pomaga wcale.
Gość Damian A4 Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 kolego mam dla Ciebie idealny środek Kupisz go w ....... dklepie muzycznym Jest to srodek do czyszczenia starych instrumentów muzycznych jak: trąbki, saksofony... taki plamy zejdą ciękim sikiem bez dużego nakładu pracy... Nazwy tego środka zapomniałem
japan Opublikowano 26 Czerwca 2011 Opublikowano 26 Czerwca 2011 A to nie to? http://allegro.pl/srodek-czyszczacy-sitol-profesjonalny-i1640471002.html
heniooo Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Ja to samo mam z relingami. Kupiłem paste Autolanda tez chyba lekkościerna i nie pomogło niestety. Moze warto sprobowac wlasnie z tym środkiem do starych instrumentów.
Góral65 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 jak komuś się uda wyczyścić to napiszcie czym bo też mam ten problem nie z relingami tylko z listwami wokół szyb
davidoati Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Mam taki problem w pasku B5 FL, nawet gorzej to wygląda, na dwóch listwach wokół szyb, ciekawe że tylko na dwóch sonax im nie pomógł niestety
Góral65 Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 podobnie też mam tylko na dwóch nawet nie z jednej strony tylko po przekątej
davidoati Opublikowano 2 Lipca 2011 Opublikowano 2 Lipca 2011 Dokładnie u mnie to samo z dwóch stron, tylko że u mnie wygląda tak jak na zdjęciu ale te plamy tworzą jakby takie "zacieki"
abdul81 Opublikowano 3 Lipca 2011 Opublikowano 3 Lipca 2011 jest takie tempo do chromu i aluminium spróbujcie tym u mnie ładnie wyszło
Duch^ Opublikowano 4 Lipca 2011 Opublikowano 4 Lipca 2011 Spróbuj cifem ale zobacz w jakimś kącie co się będzie dziać bo nie daje ręki uciąć.
Dastin Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Opublikowano 28 Lipca 2011 Wczoraj doszedł do mnie taki środek: http://www.hil.pl/-p-55.html Dzisiaj będzie próba i dam znać czy pomogło. CIF jest za cienki, u mnie nie dał żadnego efektu. Dokładniej mówiąc, jak zrobiłem próbę w garażu to mały efekt był, ale jak wyjechałem na słońce i zacząłem resztę czyścić to porażka.
Góral65 Opublikowano 28 Lipca 2011 Opublikowano 28 Lipca 2011 Wczoraj doszedł do mnie taki środek: http://www.hil.pl/-p-55.html Dzisiaj będzie próba i dam znać czy pomogło. CIF jest za cienki, u mnie nie dał żadnego efektu. Dokładniej mówiąc, jak zrobiłem próbę w garażu to mały efekt był, ale jak wyjechałem na słońce i zacząłem resztę czyścić to porażka. koniecznie napisz u mnie tempo cif i różne inne środki nie pomogły
Dastin Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Opublikowano 29 Lipca 2011 No i jestem lekko zawiedziony. Ponad cztery dychy za środek i tak wszędzie chwalony okazał się nie do końca dobry. Już sam nie wiem od czego mogą być te zacieki bo są tylko na prawym relingu. gdyby prawa strona była narażona na jakieś działania to i listwy i lusterko też by tak wyglądały, a tu nie, tylko reling. Wygląda to teraz tak: versus Sorki za jakość zdjęć, ale padły mi baterie w aparacie i musiałem zrobić telefonem (brak makra). Na dodatek jak się za to zabrałem to zaczął padać deszcz i dokończyłem w garażu. Zresztą na tej kiepskiej jakości widać że lewy jest ładny gładki, a prawy ma "zacieki". Jak będzie ładna pogoda to spróbuję powtórzyć jeszcze kilka razy te operację i zobaczymy co z tego wyjdzie. Zrobie jeszcze próbę colą może to pomoże.
Góral65 Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 szkoda też mam to samo miałem nadzieję że ci się uda ale jak to mówią nadzieja matką gł....ich
Djuber Opublikowano 29 Lipca 2011 Opublikowano 29 Lipca 2011 szkoda też mam to samo miałem nadzieję że ci się uda ale jak to mówią nadzieja matką gł....ich Ale przecież każda matka kocha swoje dzieci :> Spytajcie Oskaro, można u niego kupić kosmetyki Meguiarsa, http://www.a4-klub.pl/smf/index.php?topic=135185.0;highlight=meguiars
audiKSP Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No i jak Panowie z tym środkiem do czyszczenia chromu wokół szyb i relingi? Znalazł ktoś na to sposób?
Rekomendowane odpowiedzi