Muskel1 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Zrobiłeś jak uważałeś, Twój wybór. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kwk9k Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 (edytowane) Jeżeli dobrze widzę, to ten czujnik do 2.0 TDI CAHA kosztuje w granicach 120 PLN, więc wydatek niewielki w sumie. (edit: chyba troche droższy bo na zły model popatrzyłem, ale bez tragedii) @Muskel1 Wspomniałeś o renomowanej firmie. Coś możesz polecić z południa Polski, czy nie masz żadnej wiedzy na ten temat? Edytowane 14 Marca 2022 przez kwk9k Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 14 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2022 Niestety nie mogę polecić bo nie mieszkam w Polsce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 22 Marca 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2022 (edytowane) ... Edytowane 27 Maja 2022 przez Rabbi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafał90 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Witam, mam pytanie. Wczoraj wypalał mi się DPF jednak po zakończeniu wypalania zostało 5,8g około 24% zapełnienia. Czy to jest normalny stan czy powinno się wypalić do 0? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 14 Lipca 2022 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2022 Normalne. Nigdy nie regeneruje do 0. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KingRaider Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2022 Mogę prosić o podpowiedz jakie powinny być poprawne wartości dla różnicy ciśnień? W passacie silnik CFFB czyli takie trochę CJCA mam w vcds: na jalowych różnica ciśnienia 5-8, Na postoju sandał w podłogę to skoczy do 25 (ogranicznik obrotów do 2.5k na postoju), oil ash 0.04 dpf prany w aso przy 247k km aktualnie jest 321k km, rury czyste, wypalanie w zależności od jazdy od 350 do 470km, soft po diesel gate, auto po chipie, wypalanie wyskakuje przy ok 24g i schodzi do jakiś 5-6 na wartości kalkulowanej, wartość zmierzona wskakuje na minus ale czytałem ze po diesel gate robią sie takie kwiatki, czy tak powinno być? zastanawia mnie również wartość 260-290 przy 4k obrotów na 3cim biegu pod górkę, czy taka wartość nie jest za duża? Ogółem auto jeździ ok, błędów brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluten Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Gdzie szukać rozwiązania szbkiego zapełniania się dpfa? Ostatnio wypala się po 200-250km, a dosłownie kilka miesięcy temu spokojnie po 500-600km. Takie same trasy codziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Jaki przebieg? Jak wyglądają ciśnienia w dpf? Edytowane 18 Sierpnia 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluten Opublikowano 18 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2022 (edytowane) Prawie 250k km. Zapomniałem napisać, że silnik caga i soft po diesel gate (9978). Masz na myśli różnice ciśnień? Jutro mogę sprawdzić. Na zimnym silniku sprawdzać czy bez różnicy? Edit: Wartości różnicy ciśnienia są bardzo duże. Wstawiam wykres z car scanner. Edytowane 19 Sierpnia 2022 przez Gluten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 DPF przypchany. Czujnik to wyłapuje, szybko nabija Ci zmierzoną przez co szybciej się wypala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Oil Ash na poziomie 0.11 nie bardzo pasuje do przebiegu 250kkm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluten Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2022 Mnie tylko martwiło to, że tak nagle się pogorszyło i dlatego szukam przyczyny, żeby mniej do naprawiania było. Dodam, że wydech jest czysty jak z fabryki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebaa Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Generalnie możesz spróbować podmienić czujnik różnicy ciśnień. Gdy nie pomoże pomyśleć o oddaniu DPF do czyszczenia. Tak jak pisze Rabbi Oil Ash tez jest troche nie OK. Od dawna masz to auto? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gluten Opublikowano 20 Sierpnia 2022 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2022 (edytowane) Auto mam od stycznia. W okolicach Poznania/Piła itp gdzie warto oddać do czyszczenia dpf? Lepsza metoda na mokro czy wydmuchiwanie na sucho? Edytowane 20 Sierpnia 2022 przez Gluten Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Berserker Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 (edytowane) Oil Ash na poziomie 0,13 l to ile będzie gramów? Auto przejechane ma 193 tyś. czy ta ilość 0.13 l jest w miarę adekwatna/prawidłowa do przebiegu? 12 tyś. km do tyłu miało 0.12 l czyli pewnie zaraz wskoczy na 0.14 l - czy tak mniej więcej powinno być? Rozumiem, że przy 70 g trzeba coś robić z filtrem ? Edytowane 23 Września 2022 przez Berserker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rabbi Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 4 godziny temu, Berserker napisał: Oil Ash na poziomie 0,13 l to ile będzie gramów? Auto przejechane ma 193 tyś. czy ta ilość 0.13 l jest w miarę adekwatna/prawidłowa do przebiegu? Tak.Mniej więcej taki przebieg. 0.1 l oil ash odpowiada + - 15tyś km Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kris1909 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 41 minutes ago, Rabbi said: Tak.Mniej więcej taki przebieg. 0.1 l oil ash odpowiada + - 15tyś km 15tyś czy 150tyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 (edytowane) 19 godzin temu, Kris1909 napisał: 15tyś czy 150tyś? 0,01 l to ok 15-20 tyś. km. Edytowane 24 Września 2022 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 23 Września 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2022 5 godzin temu, Berserker napisał: Oil Ash na poziomie 0,13 l to ile będzie gramów? Auto przejechane ma 193 tyś. czy ta ilość 0.13 l jest w miarę adekwatna/prawidłowa do przebiegu? 12 tyś. km do tyłu miało 0.12 l czyli pewnie zaraz wskoczy na 0.14 l - czy tak mniej więcej powinno być? Rozumiem, że przy 70 g trzeba coś robić z filtrem ? Nie musisz nic przeliczać na gramy. W tym silniku wartość popiołu mierzona jest w litrach. Przy osiągnięciu wartości 175ml filtr nadaje się do czyszczenia/wymiany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi