Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] Koszt wymiany kompletu kluczy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kupiłem auto sprowadzane i mam tylko 2 komplety kluczyków bez plastyku z nr kluczyków i awaryjnego czy wie ktoś jak się przedstawa wymiana na nowe klucze z nowym kompletem zawierajacy plastyk z nr i awaryjnym kluczem itd.

postaraj się pisać tematy obrazując problem, uzywaj prefixów również

pre_pl

Opublikowano

Jeśli chodzi o kluczyki to też mam dwa. A platiki z kodem immo (bo chyba o to chodzi) to chyba nie do wszystkich dawali.

Ja akurat mam.

Opublikowano

kod kluczy, jest wydawany z kazdym samochodem, niestety wiekszosc wlascicieli je gubi.

ja dostalem jeden kluczyk, reszta zagubiona, ale za to dostalem zawieszkę z kodem.

chcesz wymienic tez zamki ? czy tylko klucze?

Opublikowano
  • Autor

Tylko kluczyki żeby mieć komplet może ewentualnie jak jest możliwość zmiana kodu w nowych kluczach. :embarrassed:

Opublikowano

masz AC? jezeli nie masz to zaplac - chociaz od kradziezy.

zaloz porzadny alarm i sie nie przejmuj.

Opublikowano

Dorabiałem kluczyk ze stałym kodem immo, kosztowało mnie to 150zl. Mam auto z 97r i z tego, co mi powiedziano, jeśli miałbym nowsze ze zmiennym kodem immo musiałbym zapłacić 350zl.

Opublikowano

Ten awaryjny kluczyk to zupełnie zbędny a co do zawieszki to też do czasu może być całkowicie zbędna. Sugeruje udanie się do ASO z tym problemem ale chyba panowie nie będą zbyt przychylni ponieważ pierdołami im będziesz zawracał głowę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Ja mam podobny problem... Mam tylko jeden kluczyk... Nie mam nic wiecej ani awaryjnego ani zawieszki...

Co moge zrobic??

Chciałbym miec zapasowy komplet..

Pomocy!! :notworthy:

Opublikowano

W Krakowie jest kolega który dorabia kluczyki. :)

Opublikowano

No tak ale czy mozna dorobic kluczyk bez plastiku z kodem immo - bez tego kodu :mysli:

Czy trzeba wymieniac? i Ile by to kosztowało?? :confused4:

Opublikowano

tA

No tak ale czy mozna dorobic kluczyk bez plastiku z kodem immo - bez tego kodu :mysli:

Czy trzeba wymieniac? i Ile by to kosztowało?? :confused4:

Z tego co wiem to można

Opublikowano

w Hestii np przy odzyskiwaniu pieniędzy z AC proszą o 3 kluczyki i potwierdzenie posiadania immo w aucie - jest taki zapis w umowie.

a drugi kluczyk przydaje się, gdy zgubi się ten pierwszy - wg mnie 2 kluczyki to minimum.

Opublikowano
w Hestii np przy odzyskiwaniu pieniędzy z AC proszą o 3 kluczyki

Chyba tylko wtedy gdy w momencie ubezpieczania podasz że są 3 kluczyki ?

U mnie np fabrycznie były dwa.

Opublikowano

w Hestii np przy odzyskiwaniu pieniędzy z AC proszą o 3 kluczyki i potwierdzenie posiadania immo w aucie - jest taki zapis w umowie.

a drugi kluczyk przydaje się, gdy zgubi się ten pierwszy - wg mnie 2 kluczyki to minimum.

A jak potwierdzić posiadanie immo w aucie które zostało skradzione i jest już dawno w dziupli rozebrane na części ?? Poprosić złodzieja o przysłanie w paczuszce immobilaizera ??? :>

Opublikowano

Hmm.. Dokladnie... Ja mam jeden... Immo jest oczywiscie i Alarm ale ni o to Tu chodzi??

Mam jeden chce miec dwa co zrobic?? Mozna dorabiac czy trzeba wymienaic (zaznaczam ze nie mam kodu) :/

Opublikowano

Hmm.. Dokladnie... Ja mam jeden... Immo jest oczywiscie i Alarm ale ni o to Tu chodzi??

Mam jeden chce miec dwa co zrobic?? Mozna dorabiac czy trzeba wymienaic (zaznaczam ze nie mam kodu) :/

Tak można ,bez problemu,dorobić jak chcesz pisz na prv

Opublikowano

Witam

Gdzie w stolicy dorabiają kluczyki z immobilajzerem? Głównie chodzi mi o speca z polecenia, a nie z google...

Jeszcze jedno pytanie - może głupie: vagiem można zaprogramować piloty centralnego, wobec tego, czy można zaprogramować pilot jednej b6 do innej b6. Sam grot to w sumie najmniejszy problem?

:przebiegly:

Opublikowano

Mozna wymienic bez problemu. W dobrym czy tez nawet srednim zakladzie ktory zajmuje sie dorabianiem kluczy zczytaja CI kod z oryginalnego kluczyka i zaprogramuja tak Twoj nowy juz nieoryginalny (nie trzeba miec paska z kodem) u mnie taka przyjemnosc kosztuje 120zl i masz nowy kluczyk i nic Cie nie obchodzi. A z zakladami ubezpieczajacymi to jest tak ze przy ubezpieczeniu AC pytaja Ci sie ile masz kluczy i musza byc bodajze min 2 oryginalne bo inaczej jak nie ma to kaza zakladac jakies dodatkowe zabezpieczenia. Jest oczywiscie rozwiazanie na taki problem. Mowisz w zakladzie ze masz dwa klucze oryginalne (zdjec kluczy nie robia :) ) po czym po tygodniu idziesz i mowisz ze zgubiles kluczyk i bedziesz dorabial i bedzie jeden nieoryginalny i tyle nikt sie nie dopierdzieli problem z AC macie z glowy :) ja tak zrobilem i jest elegancko :) w kazdym badz razie z dorobieniem kluczyka nie ma zadnego problemu. bylem w ASO z blaszka z kodem i mi powiedzieli za kluczyc wyzlobiony 190zl i za samo programowanie 200zl przeciez to jest smiech na sali juz wolalbym sobie kupic oryginalny wsad i dorobic gdziekolwiek i bede mial oryginalne klucze :)

Opublikowano

Mozna wymienic bez problemu. W dobrym czy tez nawet srednim zakladzie ktory zajmuje sie dorabianiem kluczy zczytaja CI kod z oryginalnego kluczyka i zaprogramuja tak Twoj nowy juz nieoryginalny (nie trzeba miec paska z kodem) u mnie taka przyjemnosc kosztuje 120zl i masz nowy kluczyk i nic Cie nie obchodzi. A z zakladami ubezpieczajacymi to jest tak ze przy ubezpieczeniu AC pytaja Ci sie ile masz kluczy i musza byc bodajze min 2 oryginalne bo inaczej jak nie ma to kaza zakladac jakies dodatkowe zabezpieczenia. Jest oczywiscie rozwiazanie na taki problem. Mowisz w zakladzie ze masz dwa klucze oryginalne (zdjec kluczy nie robia :) ) po czym po tygodniu idziesz i mowisz ze zgubiles kluczyk i bedziesz dorabial i bedzie jeden nieoryginalny i tyle nikt sie nie dopierdzieli problem z AC macie z glowy :) ja tak zrobilem i jest elegancko :) w kazdym badz razie z dorobieniem kluczyka nie ma zadnego problemu. bylem w ASO z blaszka z kodem i mi powiedzieli za kluczyc wyzlobiony 190zl i za samo programowanie 200zl przeciez to jest smiech na sali juz wolalbym sobie kupic oryginalny wsad i dorobic gdziekolwiek i bede mial oryginalne klucze :)

Zdjęcia kluczy robią... Chyba, że się dogadasz - albo oferma ubezpiecza auto.

Na dodatek po dorobieniu klucza mogą dojść, że klucz kolejny jest "skopiowany"

Więc w tym przypadku lepiej zgłosić do ubezpieczyciela, że dorobiliśmy kluczyk.

I nie śmiech na sali, ale czasem lepiej wydać trochę wiecej na ASO.

Pomyśl jakby ubezpieczyciel zareagował (przy kradzieży, odpukać) jakby wyczaił, że masz nowy dorobiony klucz, nie zrobiony w ASO.

Opublikowano

ja tez mialem jeden klczyk. drugi dorobilem w serwisie (koszt taki sam jak wszedzie indziej). i w serwisie to wyglada tak ze kluczyk jest tak jak orginalny bo przychodzi z niemiec z fabryki jest dorabiany wg. nr. nadwozia. A co do kodu to ja u siebie posiadam zmienny i to tak wyglada ze serwis sie laczy przez internet z fabryka w niemczech i od nowa koduja oba kluczyki(stary i nowy)a wszystkie stare(zgubine)juz autka nie odpala(co najwyzej otworza).