AMON Opublikowano 11 Października 2009 Opublikowano 11 Października 2009 Tlusta,grubo >>> traum auto :>
Flyer Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Nie moze byc 500KM z prostej przyczyny... R8 V10 przestaloby byc "mocne".
ba$ior Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Nie moze byc 500KM z prostej przyczyny... R8 V10 przestaloby byc "mocne". Masz trochę racji. Nowe TT RS zjada R8 z 4.2 V8, a po "c*pie" TT RS z 400 HP (nawet 460 robią już) i myślę, że R8 V10 łyknie
Thom4s Opublikowano 13 Października 2009 Opublikowano 13 Października 2009 Nie moze byc 500KM z prostej przyczyny... R8 V10 przestaloby byc "mocne". Masz trochę racji. Nowe TT RS zjada R8 z 4.2 V8, a po "c*pie" TT RS z 400 HP (nawet 460 robią już) i myślę, że R8 V10 łyknie Dlatego silniki wolnossące wysokoobrotowe zamiast turbo nie mają przyszłości, jeśli RS5 będzie wolnossakiem, to za tą cenę wolałbym kupić Nissana GT-R, który łyka prawie wszystko na rynku supersamochodów, a jest tańszy od nowego M3. Aha i do setki ma 3.5 sekundy.
Flyer Opublikowano 14 Października 2009 Opublikowano 14 Października 2009 Nissan GT-R moze i lyka wszystko, ale czy to jest auto na co dzien? Watpie
Thom4s Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Nissan GT-R moze i lyka wszystko, ale czy to jest auto na co dzien? Watpie A RS5 jest?? Zresztą Nissan twierdzi właśnie, że GT-R jest autem również na codzień jak i na tor w każdych warunkach. No i moim zdaniem miażdży wyglądem.
Flyer Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 RS5 na pewno bedzie... skoro jest nim RS4, RS6. Na pewno [dla mnie] autem do jazdy na co dzien nie jest STi, czy EVO, przez niski komfort, wyciszenie... etc. Ciekawe jaki jest Nissan... bo to, ze da sie jezdzic po miescie, czy ruszyc w trase to oczywiste, tylko jak z komfortem, np. w polskich warunkach? ...ale robi sie juz OT.
ba$ior Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 ...ale robi sie juz OT. Racja. Czekamy na RS5 i komentujemy najnowsze doniesienia na jego temat
Thom4s Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Jeszcze 2 miesiące i będzie wszystko wiadomo. Chociaż podejrzewam, że rewolucji nie będzie.
Wandej Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 A jest w ogóle europejska wersja GT-R`a? R8 V10 to troche inna bajka myśle
ba$ior Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 A jest w ogóle europejska wersja GT-R`a? R8 V10 to troche inna bajka myśle Oczywiście, że jest. Przecież możesz GT-R'a kupić oficjalnie w salonach Nissana. Te sprzedawane z importu USA nie posiadają gwarancji na Europe i może być problem w tej kwestii. Egzemplarze dostępne "od reki" są w Niemczech, Słowacji, na Litwie, a i w PL coś by się znalazło. Ja namierzyłem jednego takiego fajnego w D ale cena...pisałem juz do Mikołaja i czekam na odpowiedz... http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?lang=en&id=118091335&pageNumber=3&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=49&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&siteId=GERMANY&damageUnrepaired=ALSO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=ALSO_EXPORT&customerIdsAsString=&tabNumber=2
Thom4s Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Jeśli chodzi o porównanie osiągów R8 V10 i Gt-R http://www.youtube.com/watch?v=HF7coG5rXEE
ba$ior Opublikowano 15 Października 2009 Opublikowano 15 Października 2009 Wracając do tematu. Plotki głoszą, że RS5 będzie miało swój debiut na targach motoryzacyjnych w Essen 2009 oraz, że pod maska będzie wolnossące V8, a resztę doczytajcie "Thanks to a tip from a well connected AUSmotive reader I have strong reason to believe Audi’s highly anticipated RS5 über-coupé will be making its debut in a bit over a month at the 2009 Essen Motor Show (28 November-6 December). As expected, the RS5 will be powered by a normally aspirated V8. It is understood the power output from the 4163cc engine will be around 330kW (450PS) and it is likely to be labelled a 4.2 FSI HDZ. The HDZ badging loosley translates as “high rev concept” and like the RS4 before it the new RS5’s powerplant will be a free flowing high revving affair with high torque levels available from 2500rpm."
Thom4s Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Czyli tak jak się spodziewałem.
ba$ior Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Czyli tak jak się spodziewałem. Czyli jesteś zawiedziony ?? To tylko ploty, a ja myślę, że będzie jakiś doładowanie. Wnioskuje tak po 3 dotychczasowych nowych silnikach przedstawionych przez Audi w "mocnych" modelach, czyli: 3.O T (S4, S5 Cabrio), 2,5 T (Audi TT RS), V10 Bi (RS 6). Trzeba czekać i dalej żyć spekulacjami...a i grać w Lotto
Thom4s Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Czyli tak jak się spodziewałem. Czyli jesteś zawiedziony ?? To tylko ploty, a ja myślę, że będzie jakiś doładowanie. Wnioskuje tak po 3 dotychczasowych nowych silnikach przedstawionych przez Audi w "mocnych" modelach, czyli: 3.O T (S4, S5 Cabrio), 2,5 T (Audi TT RS), V10 Bi (RS 6). Trzeba czekać i dalej żyć spekulacjami...a i grać w Lotto Powiem szczerze, że jeśli bedzie wolnossący, to raczej będę nie tyle co zawiedziony, co mało zainteresowany kupnem takiego samochodu gdy już uzbieram te 400 tys zl. Za tą sumę, a nawet mniejszą kupię Nissana GT-R.
ba$ior Opublikowano 16 Października 2009 Opublikowano 16 Października 2009 Czyli tak jak się spodziewałem. Czyli jesteś zawiedziony ?? To tylko ploty, a ja myślę, że będzie jakiś doładowanie. Wnioskuje tak po 3 dotychczasowych nowych silnikach przedstawionych przez Audi w "mocnych" modelach, czyli: 3.O T (S4, S5 Cabrio), 2,5 T (Audi TT RS), V10 Bi (RS 6). Trzeba czekać i dalej żyć spekulacjami...a i grać w Lotto Powiem szczerze, że jeśli bedzie wolnossący, to raczej będę nie tyle co zawiedziony, co mało zainteresowany kupnem takiego samochodu gdy już uzbieram te 400 tys zl. Za tą sumę, a nawet mniejszą kupię Nissana GT-R. Rozumiem. Zależy też kiedy będziesz miał odpowiednią kwotę (uwzględnij proszę zmianę wartości pieniądza w czasie) Nissan GT-R jest dobrą propozycją. Auto gwarantuje znakomite osiągi, wygląd za rozsądną cenę w stosunku do innych aut o porównywalnych (seryjnych) osiągach. Życzę szybkiego zbierania i owocnych zakupów
Reniu Opublikowano 19 Października 2009 Opublikowano 19 Października 2009 http://www.worldcarfans.com/109101622477/reader-spy-audi-rs5-caught-in-barcelona
Rekomendowane odpowiedzi