Airawata Opublikowano 18 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2022 10 godzin temu, szaryy napisał(a): @Airawata jakie wrażenia na servo względem standardowego magla? Na początku dziwne. Do ok 30 km/h lekko chodzi później zaczyna się utwardzać. Najdziwniejsze póki co to przy zwalnianiu uczucie przed skrętem na skrzyżowaniu jest. Mam wrażenie że dopiero po pełnym zatrzymaniu zaczyna lekko ponownie działać. Ale może to tylko takie uczucie. Generalnie fajnie by było gdyby do 40 - 45 jakby dopiero zaczynało się utwardzać dla mojego stylu jazdy było by super. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekS4 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Siema .... mam pytanie do was . Jak ktoś pamięta rok temu jak nie dwa montowałem przekładnie z servotrnikiem. Miesiąc temu żona melduje że co jest nie tak ze wspomaganiem. Odpalam i faktycznie cholernie ciężko. Płyn jest wycieków nie ma. Szybki przegląd wiązki + miernik do rki wszystko gra. Odpalam pojawiło się. na następny dzień znowu nie ma gdzies pod sklepem znowu jest. Zastanawiam się czy ten zaworek się nie zwiesza .... wymieniał to ktoś kiedyś ?? Drogi skubany jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przem8 Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 (edytowane) U mnie jak były podobne objawy to winna była zatarta listwa. Nasilało się to w ciepłe dni więc niekoniecznie musi to być wina zaworka. Podnieś przód i sprawdź czy przy skręcaniu z magla nie słychać jak trze coś z niego, oczywiście na zgaszonym silniku. Edytowane 21 Kwietnia 2023 przez przem8 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekS4 Opublikowano 23 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 (edytowane) @przem8 gitara jest najlepsze że od kąd zrobiło się ciepło to działa żyleta. Chociaż i tak coś mi się nie podoba bo teraz ja jeżdżę tym co dzień i jak jadę np 70-80 i chce zrobić szybki skręt cokolwiek to za pierwszym szarpnięciem jest taki wyczuwalny opór a potem lóźno ... tak jakby utwardzał w jeździe ale nie reaguje na szybkie zerwanie.... u kumpla w 8P działa to petarda. Płynnie cały czas czy się leci 160 czy 70 jest ok. U mnie powyżej 100 jak się utwardzi to już czuć opór. NA postoju jednym palcem się kręci. Edytowane 23 Maja 2023 przez DarekS4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Airawata Opublikowano 27 Maja 2023 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2023 Witam, Czy jest ktoś z okolic Radzymina kto ma servotronic zamontowany? Chciałbym porównać działanie gdyż mam wrażenie że u mnie jest coś nie tak z jego działaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 9 Kwietnia Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia Dla pewności, magiel z Exeo z 2010 też do B6 podejdzie? Do niego końcówki drążków z B6 czy z Exeo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Wiśnia Opublikowano 3 Września Udostępnij Opublikowano 3 Września (edytowane) No i okazało się że przy wymianie maglownicy 10 lat temu zmienili na servotronic. A że bez zasilania zaworu wspomaganie nie działa, to po prostu pociągnęli +12 i mase. Chciałbym dołożyć teraz przekaźnik i pozbyć się tej partackiej wiązki. Nie udało mi się ustalić numerów maglownicy. Niby wiązka w przypadku B6/B7 jest taka sama. Ale czy przekaźniki od B6/B7 są zamienne? Edytowane 3 Września przez P.Wiśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Langista Opublikowano 4 Września Udostępnij Opublikowano 4 Września Przekaźniki ogólnie są zamienne, nie musisz mieć nawet z Audi, jedynie wyprowadzenia muszą się zgadzać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian... Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października Aby zamontować servotronic do b7 potrzebuje : przekażnik(640) z kostka i przewody do maglownicy ? podłączam jak w schemacie i powinno śmigać ? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Wiśnia Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października 22 minuty temu, Damian... napisał(a): Aby zamontować servotronic do b7 potrzebuje : przekażnik(640) z kostka i przewody do maglownicy ? podłączam jak w schemacie i powinno śmigać ? Czy trzeba coś jeszcze dodatkowo? Nic nie kodujesz, potrzebujesz: Maglownice servotronic kostkę do maglownicy przekaźnik gniazdo przekaźnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian... Opublikowano 12 Października Udostępnij Opublikowano 12 Października dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek3400 Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października Swap servotronic przeprowadzony, dziękuję za pomysł. Wszystko działa ale nie podoba mi się zbyt wczesne utwardzanie. Poszukuję przekaźnika (sterownika) który nie będzie się praktycznie wcale utwardzał do 80 km/h. Próbowałem już nr 629 oraz 640 z literą F. Obydwa wg mnie nie wygodne do jazdy na miejscu (autostrada super), utwardzają już od 30 km/h. Pytanie, z jaką literą będzie najlżejszy? Aktualnie najfajniej jeździ się na maxie (bez kabla sygnału prędkości), ale boję się, że z czasem nieużywany elektrozawór zacznie się wieszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P.Wiśnia Opublikowano 22 Października Udostępnij Opublikowano 22 Października (edytowane) 24 minuty temu, maciek3400 napisał(a): Swap servotronic przeprowadzony, dziękuję za pomysł. Wszystko działa ale nie podoba mi się zbyt wczesne utwardzanie. Poszukuję przekaźnika (sterownika) który nie będzie się praktycznie wcale utwardzał do 80 km/h. Próbowałem już nr 629 oraz 640 z literą F. Obydwa wg mnie nie wygodne do jazdy na miejscu (autostrada super), utwardzają już od 30 km/h. Pytanie, z jaką literą będzie najlżejszy? Aktualnie najfajniej jeździ się na maxie (bez kabla sygnału prędkości), ale boję się, że z czasem nieużywany elektrozawór zacznie się wieszać. Ja tak przypadkiem mam już od 8 lat i wszystko działa. Auto w rodzinie od 2005, w 2016 zmieniana maglownica. Jak przejąłem to nawet nie zwracałem uwagi, do czasu przeróbek w tej okolicy i zauważenia że przewody idą do maglownicy. Jeden masa, drugi stałe zasilanie z aku. Przekaźnik 605 z A6/A8 powinien mieć największe wspomaganie do 70km/h. Edytowane 22 Października przez P.Wiśnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi