kox_nwa Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Nie wiem czy to tylko takie moje wrażenie, ale po wymianie oleju i wszystkich filtrów, auto stało się jakby zamulone. Nic więcej nie było robione. Olej zmieniony z Castrola Edge na Motul X-clean 8100. Chodzi jakby ciszej, ale np turbo ledwo słychać, no i to ważenie braku mocy... Jutro go trochę może pogonie. Czy takie objawy to norma po wymianie oleju??
Stichy Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Moze byl jakis dodatek wlany - wymieniales juz olej, czy to pierwsza wymiana?
kox_nwa Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 Była to pierwsza wymiana oleju i filtrów, w moich rękach oczywiście Dodatek, czyli co??
Wihajster Opublikowano 1 Września 2011 Opublikowano 1 Września 2011 Nie wiem czy to tylko takie moje wrażenie, ale po wymianie oleju i wszystkich filtrów, auto stało się jakby zamulone. Nic więcej nie było robione. Olej zmieniony z Castrola Edge na Motul X-clean 8100. Chodzi jakby ciszej, ale np turbo ledwo słychać, no i to ważenie braku mocy... Jutro go trochę może pogonie. Czy takie objawy to norma po wymianie oleju?? a ja myśle, że ci sie wydaje...
kox_nwa Opublikowano 1 Września 2011 Autor Opublikowano 1 Września 2011 Być może mi się wydaje, bo nawet słuchając silnika podczas jazdy, mam wrażenie jakby wszystko chodziło "ciaśniej". Generalnie po wymianie oleju nic złego nie powinno się dziać, tym bardziej że olej brałem od popularnego użytkownika z forum Jutro szykuje mi się dłuższa trasa, więc z porównam szersze statystki
Musashi Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 byc moze sa zle zacisniete opaski weza z filtra paliwa, i pojawia sie powietrze w ukladzie.
casavio Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Hejo miałem kiedyś przypadek iz mechanior wymieniając filtr oleju zerwał podciśnienia na tylnej części silnika, chyba ten wężyk co idzie do ecu. Auto też było zamulone po wymianie oleju
Musashi Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 tez mozliwe, mogl zahaczyc i wezyk sie wypiął
DeeJay_Kill Opublikowano 2 Września 2011 Opublikowano 2 Września 2011 Wkładka jest z przodu, więc tam nie bardzo jest co zahaczyć...
kox_nwa Opublikowano 2 Września 2011 Autor Opublikowano 2 Września 2011 Defekt znaleziony, luźny zacisk na wlocie do filtra Teraz jest tak jak być powinno Polecam Motula od dzika
Rekomendowane odpowiedzi