Gość Trzeniu Opublikowano 12 Stycznia 2009 Opublikowano 12 Stycznia 2009 po 3 latach jazdy na norweskim paliwie wrocilem do PL zatankowałem na BP i siadła pompa paliwa no to jakieś marne to paliwo w Norwegii jest...
lesand Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Po przeczytaniu tego wątku zacząłem się zastanawiać jak to jest z tymi paliwami, czy np. na Shellu tankuję paliwo Shella, na BP paliwo Bp czy może Orlen albo inne, wysłałem więc maila z pytaniem do kolegi, który pracuje w Lotosie jak to właściwie jest, cytuję co mi odpisał: Cześć Leszek, nie opłaca się zachodnim koncernom sprowadzać Paliwa do Polski, więc wszystkie koncerny nie wyłączając nawet wielkiego brata kupują paliwo w Orlenie i u nas. Poniżej przytaczam przykładowe informacje z pisma branżowego "Puls Biznesu". Paliwa z Grupy Lotos dla BP Polska 2008-12-31 08:19 Grupa Lotos dostarczy paliwa dla BP Polska - czytamy w "Pulsie Biznesu". LOTOS dostarczy paliwa Lukoil 2008-12-23 08:35 Grupa LOTOS S.A. sprzeda Lukoil Polska Sp. z o.o. paliwa płynne za szacunkową wartość 675 mln zł. 22 grudnia br. obie firmy podpisały umowę. Paliwa z Gdańska na polskich stacjach Shella 2008-12-04 10:46 Grupa Lotos zawarła z Shell Polska umowę na sprzedaż paliw w 2009 roku. Podobne umowy Lotos zawierał już w przeszłości z zagranicznymi koncernami obecnymi na polskim rynku. Wartość kontraktu na dostawy dla Shell w przyszłym roku wynosi 860 mln zł.
Gość mmcv Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 no to swietnie . Wiec lac na lotosie i Orlenie i tyle :gwizdanie:
Flyer Opublikowano 16 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja od paru m-cy tankuje wylacznie Verve i Diesel Extra (czasem VP, ale roznicy nie czuc).
slaweq Opublikowano 16 Stycznia 2009 Opublikowano 16 Stycznia 2009 Ja od dawna nic nie zmieniam i leje Verve lub Shell VP, ale z dodatkiem Mixolu
Tomeks Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 od kilku lat tylko Neste japierdóle ??? [2.5 V6 TDI] Gdzie tankujecie? temat dotyczy tylko 2.5TDI,było to już powtarzane chyba ze 100 razy
otis8 Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 no pompa po renowacji 3k poszły ;(... według ''badaczy z południa ..z Boscha ten miesiąc w Polsce najprawdopodobniej ''przelał miarke'' mimo iz lałem tylko Shell v-power diesel....
Flyer Opublikowano 17 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2009 Ja od dawna nic nie zmieniam i leje Verve lub Shell VP, ale z dodatkiem Mixolu No wlasnie... ja lalem mixol i padl mi wtrysk sterujacy (nie mowie, ze od tego, ale...).
kapos Opublikowano 17 Stycznia 2009 Opublikowano 17 Stycznia 2009 cóż u mnie w małej mieścinie (20k mieszkańców) wyboru za dużego nie mam jeżeli chodzi o stacje paliw, jest ich 4 - w tym 2 Orleny i 2 pseudo jakies prywatne stacje gdzie nawet nie spoglądam. Więc tankuję na Orlenie. Jako, że jest zima to Verva płynie w zbiornik, będzie cieplej przejde na ON zwykły;P
GILI Opublikowano 19 Stycznia 2009 Opublikowano 19 Stycznia 2009 jak zwykle Orlen. Tym bardziej,że szwagier leje na następnej stacji (prywatnej) i jak było -21 to mu ropa w filtrze zamarzła
ciellack Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 ja panowie zatankowalem ostatnio shell v-power i polecam kazdemu to paliwko... spadlo mi spalanko o jakies 1 litr.. coz troche drozszy ale jednak warto..
slaweq Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja od dawna nic nie zmieniam i leje Verve lub Shell VP, ale z dodatkiem Mixolu No wlasnie... ja lalem mixol i padl mi wtrysk sterujacy (nie mowie, ze od tego, ale...). A jakie jest prawdopodobieństwo, że własnie od tego...?
Flyer Opublikowano 21 Stycznia 2009 Autor Opublikowano 21 Stycznia 2009 Raczej bardzo niskie ... ale nie leje, bo zadnej poprawy u mnie nie bylo (korekcje po 20.000 km nawet nie drgnely).
Gość Trzeniu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Ja od dawna nic nie zmieniam i leje Verve lub Shell VP, ale z dodatkiem Mixolu No wlasnie... ja lalem mixol i padl mi wtrysk sterujacy (nie mowie, ze od tego, ale...). A jakie jest prawdopodobieństwo, że własnie od tego...? Bliskie 0
slaweq Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Trzeniu Ty cały czas lejesz mixol?
Gość Trzeniu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Trzeniu Ty cały czas lejesz mixol? Tak
rikardo Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Raczej bardzo niskie ... ale nie leje, bo zadnej poprawy u mnie nie bylo (korekcje po 20.000 km nawet nie drgnely). Myślę, że Mixol nie przyczynił się do awarii tego wtryskiwacza sterującego. Zadaniem mixolu jest smarowanie wtryskiwaczy oraz sekcji tłoczącej w pompie - elementów które się zużywają w wyniku kiepskiej jakości paliwa w Polsce.
Gość Trzeniu Opublikowano 21 Stycznia 2009 Opublikowano 21 Stycznia 2009 Raczej bardzo niskie ... ale nie leje, bo zadnej poprawy u mnie nie bylo (korekcje po 20.000 km nawet nie drgnely). Myślę, że Mixol nie przyczynił się do awarii tego wtryskiwacza sterującego. Zadaniem mixolu jest smarowanie wtryskiwaczy oraz sekcji tłoczącej w pompie - elementów które się zużywają w wyniku kiepskiej jakości paliwa w Polsce. DOKŁADNIE , najprostsze wytłumaczenie dlaczego warto lać!
warmag23 Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Witam, ja leje BP U, ale po tych wszystkich waszych opiniach spróbuje na shellu,
MarcinGD Opublikowano 4 Marca 2009 Opublikowano 4 Marca 2009 Od miesiaca Shell V-Power moj poprzednik lal BP U.
Rekomendowane odpowiedzi