Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dwie sprawy.

@miodzio, dzięki za opis "programowania" szyb. Wystarczyło przytrzymać przycisk i wszystko wróciło do normy :banan:

Druga - nie minął miesiąc od wizyty w warsztacie z wymianą łożysk, a już mam kolejny problem :doh: Zerknijcie, proszę, swoimi fachowymi oczami co to może być - http://a4-klub.pl/1-8t-228/silnik-przerywa-depnieciu-gazu-rozpoznane-wypadanie-zaplonow-306511/

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Dwie sprawy.

@miodzio, dzięki za opis "programowania" szyb. Wystarczyło przytrzymać przycisk i wszystko wróciło do normy :banan:

:hi:

Opublikowano

Panowie,

byl juz temat przycinajacych sie zamkow w drzwiach - jest na to jakas metoda? co jest przyczyna?

dzieki z gory

Opublikowano

Czy ktoś z obecnych kombinował coś z głośnikami do B8? Mam teraz to marne Audi Sound System. B&O ostatecznie mnie nie porwał. Jak wygląda podłączenie pod MMI normalnego wzmaka + głośników?

Opublikowano

Orientuje się ktoś może czy dalej jest ta promocja na dywaniki gumowe w ASO ?

Opublikowano
Orientuje się ktoś może czy dalej jest ta promocja na dywaniki gumowe w ASO ?

Bełtowski => dział części , zadzwoń i będziesz wiedział :)

Opublikowano
Panowie,

byl juz temat przycinajacych sie zamkow w drzwiach - jest na to jakas metoda? co jest przyczyna?

dzieki z gory

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/analiza-logow-cannot-be-reached-306252/#post3922019

Opublikowano
Panowie,

dzieki z gory

Ja u mnie jeszcze nic nie robiłem z braku czasu było parę osób co zgłaszało problem, ale jako tako o rozwiązaniu problemu nic nie wiem:kwasny:

---------- Post dopisany at 22:38 ---------- Poprzedni post napisany at 22:35 ----------

O sorry patrz nie widziałem tego wątku...

---------- Post dopisany at 22:43 ---------- Poprzedni post napisany at 22:38 ----------

Czy ktoś z obecnych kombinował coś z głośnikami do B8? Mam teraz to marne Audi Sound System. B&O ostatecznie mnie nie porwał. Jak wygląda podłączenie pod MMI normalnego wzmaka + głośników?

Ja zmieniłem przód na system dwudrożny Focala 165mm zastosowałem dystans bo fabrycznie jest głośnik 20cm głośniki wysokotonowe w blendy B&O, do tego wygłuszyłem wszystkie drzwi matami oraz boczki wykleiłem 10mm pianką do tego dołożyłem wzmacniacz przez konwerter sygnału wysokonapięciowego na niski i w bagaju mam suba 25cm na razie wożę normalną tubę, ale będę coś działał z jakąś zabudową dla tego głośnika bo raz, że z d*py to wygląda a dwa zajmuje miejsce, powiem tak efekt mega jak dla mnie już samo wygłuszenie i zmiana przednich głośników dała naprawdę wiele:wink:

Opublikowano
Panowie,

dzieki z gory

http://a4-klub.pl/diagnostyka-vag-32/analiza-logow-cannot-be-reached-306252/#post3922019

dzieki Grzechu.

O jaki wklad chodzi?

rozumiem, ze sie go nie da kupic osobno i trzeba caly zamek? :wink:

Opublikowano

Ciekawa stronka Audi - Aukcje w A3-Club.net

Opublikowano
Panowie,

dzieki z gory

dzieki Grzechu.

O jaki wklad chodzi?

rozumiem, ze sie go nie da kupic osobno i trzeba caly zamek? :wink:

Mozna w nim podłubac :wink: przesmarować mechanizm , popsikac itd.

Zamek drzwi Audi A5 S5 8T 8J1837015A (3689004074) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Opublikowano

Witam Panowie.

Jest moze gdzies na forum opis oznaczen wyposazenia auta?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

---------- Post dopisany at 23:52 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

O jeszcze drugie pytanko. Gdzie w b8 jest gniazdo diagnostyczne? Tak jak w b7, czy w innym miejscu. Pytam, bo juz mam b8. Na razie jeszcze stoi u handlarza. Jutro zalatwiam wszysykie papiery

Opublikowano

Jeśli potrzebujesz pełną listę kodów, to tutaj jest chyba kompletna: Volkswagen, Audi, Skoda, Seat

Dekoder dla listy kodów: Kody wyposażenia ť Audi Klub Polska

Co do gniazda diagnostycznego, to jest nad lewą nogą kierowcy.

Opublikowano
Witam Panowie.

Jest moze gdzies na forum opis oznaczen wyposazenia auta?

---------- Post dopisany at 23:52 ---------- Poprzedni post napisany at 23:49 ----------

O jeszcze drugie pytanko. Gdzie w b8 jest gniazdo diagnostyczne? Tak jak w b7, czy w innym miejscu. Pytam, bo juz mam b8. Na razie jeszcze stoi u handlarza. Jutro zalatwiam wszysykie papiery

Pytales duzo to teraz sie chwal co tam zarezerwowane :D

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Opublikowano

Dzieki za szybka odpowiedz. Dzisiaj bylem na sykpozjum w Warszawie. O 12 dzwoni do mnie zaprzyjazniony handlarz, ze jest w berlinie ladna sztuka. Podal co ma, jaka cena, i sprowadzil. Potem caly czas juz tylko o audi myslalem, a nie o swoim referacie :-) do ZG przyjechalen o 23 i musialem ja zobaczyc. Tak na szybko. Czarny b8 avant 2.0 tdi caga 177 000 km udokumentowane ksiazka, rocznik 05/2010. Bi xenon nie skretny, ledy tyl przod, mmi 3g high, odpalanie z przycisku, zawieszenie 1be, a nic z s line nie ma. Jutro porobie fotki i wrzuce.

Teraz sobie jeszcze przypomnialem kilka spraw, o ktore jeszcze mialem zapytac.

Ma parktronic z tylu. Ten graficzny parktronic sie jakos wlacza, zeby bylo widac sylwetke auta?

W bagazniku nie znalazlem subwoofera w bocznych skrytkach. Moze byc, ze go nie ma, system audio jest bez suba?

Ma ten przycisk start stop, to znaczy, ze ma ten keylessgo

I co przy drazku zmiany biegow po prawej oznacza tak przycisk z litetka A i chyba jakas zaokraglona strzalka?

Dzieki za pomoc

Opublikowano
Dzieki za szybka odpowiedz. Dzisiaj bylem na sykpozjum w Warszawie. O 12 dzwoni do mnie zaprzyjazniony handlarz, ze jest w berlinie ladna sztuka. Podal co ma, jaka cena, i sprowadzil. Potem caly czas juz tylko o audi myslalem, a nie o swoim referacie :-) do ZG przyjechalen o 23 i musialem ja zobaczyc. Tak na szybko. Czarny b8 avant 2.0 tdi caga 177 000 km udokumentowane ksiazka, rocznik 05/2010. Bi xenon nie skretny, ledy tyl przod, mmi 3g high, odpalanie z przycisku, zawieszenie 1be, a nic z s line nie ma. Jutro porobie fotki i wrzuce.

Ma parktronic z tylu. Ten graficzny parktronic sie jakos wlacza, zeby bylo widac sylwetke auta?

W bagazniku nie znalazlem subwoofera w bocznych skrytkach. Moze byc, ze go nie ma, system audio jest bez suba?

I co przy drazku zmiany biegow po prawej oznacza tak przycisk z litetka A i chyba jakas zaokraglona strzalka?

Dzieki za pomoc

Jak z Berlina to dobrze sprawdz :) Najlepiej zaplac za ogledziny w aso, z opisu calkiem ladnie sie zapowiada, czekamy na wiecej...:D

Opublikowano

Witam Panowie.

Jeszcze jedno pytanko. Jak zmienic jezyk na zegarach i w mmi? Potrzebny vag, czy da rade z poziomu ustawien?

Opublikowano

wizualizacja graficzna- tak tylko VCDS

subwoofer jak jest to jest we wnęce koła zapasowego zależy jaki masz audio system.

keyless - musisz sam sprawdzić

A po prawej stronie oznacza start - stop silnik się wyłącza np: na światłach, w korku itp...

język w MMI jak chcesz zmienić to potrzebna jest płytka.

Opublikowano

Dzieki za pomoc

Jak z Berlina to dobrze sprawdz :) Najlepiej zaplac za ogledziny w aso, z opisu calkiem ladnie sie zapowiada, czekamy na wiecej...:D

No sprawdz dobrze zwłaszcza kto wystawia rachunek komis, jakiś Turas czy firma która była właścicielem- bo auto pewnie firmowe.

Szukaj na rachunku czy kwota jest brutto.