Cocco Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 No własnie opony mam nówki zimówki, dlatego trochę mi szkoda. Na wiosnę planuję zrobić chip, myślę, że na 170 - 180 KM i dlatego zastanawiam się nad hamulcami, bo raczej na serii może być słabo, jak sądzisz?
_Gabriel_ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 mysle, ze nie bedzie najgorzej... ewentualnie mozesz wrzucic seryjny hamulec z 3.0 TDI do przodu, tak jak chcesz, ale ja na Twoim miejscu bym sie nad tym zastanowil przed remapem proponuje zmienic intercooler, przyrost napewno bedzie wiekszy i bezpieczniej w lecie
Cocco Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzięki za porady:wink:. Chyba faktycznie masz słuszność, skoro nie będzie aż takiej różnicy, to się wstrzymam, a później zamontuje hamulec 345 mm przód i 330 mm tył
_Gabriel_ Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzięki za porady:wink:. Chyba faktycznie masz słuszność, skoro nie będzie aż takiej różnicy, to się wstrzymam, a później zamontuje hamulec 345 mm przód i 330 mm tył - slusznie, zobaczysz... jak zalozysz set z s4 to bedziesz sie jaral jak berlin w 44' to naprawde dobry hamulec wymien sobie intercooler na ten z 3.0 TDI - koszt okolo 200zl, do tego zwezki i za 300zl masz intercooler
Dikson Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Dzięki za porady:wink:. Chyba faktycznie masz słuszność, skoro nie będzie aż takiej różnicy, to się wstrzymam, a później zamontuje hamulec 345 mm przód i 330 mm tył - slusznie, zobaczysz... jak zalozysz set z s4 to bedziesz sie jaral jak berlin w 44' to naprawde dobry hamulec wymien sobie intercooler na ten z 3.0 TDI - koszt okolo 200zl, do tego zwezki i za 300zl masz intercooler Gabriel rady bardzo dobre dałeś koledze, ale o co kaman z tym coolerem? Ja mam hamulce przod S4 tył standard(pewnie wymienię) i naprawdę po sofcie poprawa na duuuuzy plus.
Cocco Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Gabriel, a ten intercooler od 3.0 tdi pasuje plug & play, czy trzeba jakies rzezby robic? ;-) Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
blutucz Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie?
wrclaguna Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie? A w jakim silniku ?
Wojtek_A4 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Szuka moze ktos sufitu s line do avanta w dobrej cenie?
blutucz Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie? A w jakim silniku ? Dobrze to zapytam łopatologicznie czy ma ktos audi a4 b8 z silnikiem 2,0 tdi o oznaczeniu BRD 170ps i ma zrobiony program bo chciałbym wiedziec orientacyjnie jak to jedzie
Gibons Opublikowano 14 Grudnia 2013 Opublikowano 14 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie? A w jakim silniku ? Dobrze to zapytam łopatologicznie czy ma ktos audi a4 b8 z silnikiem 2,0 tdi o oznaczeniu BRD 170ps i ma zrobiony program bo chciałbym wiedziec orientacyjnie jak to jedzie Nie ma takiego silnika w b8 tzn o takim oznaczeniu 170PS to CAHA
_Gabriel_ Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pasuje P&P nie pasuje P&P bo jest inna srednica wlotu i wylotu w coolerze (60mm) a rury w 2.0 TDI macie troszke wezsze. Da sie to zalatwic kawalkiem rurki alu/metalowej i zwezka silikonowa jak ktos jest zainteresowany to ja mam taki cooler z mojego auta:wink: odnosnie coolera to ja radze kazdemu jak sie zabiera za remap w B8 - jest zawsze kilka koni wiecej i w lecie silnik dostaje troszke chlodniejsze powietrze. same plusy wg mnie
dziadek Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie? A w jakim silniku ? Dobrze to zapytam łopatologicznie czy ma ktos audi a4 b8 z silnikiem 2,0 tdi o oznaczeniu BRD 170ps i ma zrobiony program bo chciałbym wiedziec orientacyjnie jak to jedzie lopatoliogiczna odpowiedz poniżej twojego poprzedniego posta
cool506 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Panowie moze jakis spot w lato u mnie http://vimeo.com/81804034 Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4
Gibons Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Pasuje P&P nie pasuje P&P bo jest inna srednica wlotu i wylotu w coolerze (60mm) a rury w 2.0 TDI macie troszke wezsze. Da sie to zalatwic kawalkiem rurki alu/metalowej i zwezka silikonowa jak ktos jest zainteresowany to ja mam taki cooler z mojego auta:wink: odnosnie coolera to ja radze kazdemu jak sie zabiera za remap w B8 - jest zawsze kilka koni wiecej i w lecie silnik dostaje troszke chlodniejsze powietrze. same plusy wg mnie Średnica tak, ale chodziło mi bardziej o to że wchodzi bez żadnego rezania etc PS Gabriel sąsiad jaki ma cooler bo może bym zmienił u siebie
wladi Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Panowie moze jakis spot w lato u mnie Sunrise Festival 2013 - Official After Movie on Vimeo Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4 Ja tam będę pierwszy:decayed:
cool506 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Panowie moze jakis spot w lato u mnie Sunrise Festival 2013 - Official After Movie on Vimeo Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4 Ja tam będę pierwszy:decayed: Co roku coraz lepsza impreza jest Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4
blutucz Opublikowano 15 Grudnia 2013 Opublikowano 15 Grudnia 2013 Ma ktoś BRD + program żeby orientacyjnie zobaczyć jak to jedzie? A w jakim silniku ? Dobrze to zapytam łopatologicznie czy ma ktos audi a4 b8 z silnikiem 2,0 tdi o oznaczeniu BRD 170ps i ma zrobiony program bo chciałbym wiedziec orientacyjnie jak to jedzie Nie ma takiego silnika w b8 tzn o takim oznaczeniu 170PS to CAHA o kurde teraz to jestem w szoku bo byłem pewny że to BRD
Rekomendowane odpowiedzi