Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

wymienial ktos szybe czolowa u siebie? jakis wskazowek moze udzielic? wiem, ze nie wolno w ten sam dzien autem jezdzic - jak to dokladnie wyglada?

dzieki

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

WRC wymieniał :P

Opublikowano

czego WRC nie wymienial:wink:

no to go bede meczyl! podejrzewam ostatnio to czesciej cos chce od niego niz jego wlasna tesciowa - tzn mamusia :decayed:

Opublikowano
Panowie,

wymienial ktos szybe czolowa u siebie? jakis wskazowek moze udzielic? wiem, ze nie wolno w ten sam dzien autem jezdzic - jak to dokladnie wyglada?

dzieki

Sam będziesz wymieniał?

Opublikowano

ja wymieniałem i po 2h już można było jeździć tylko mówili, żeby nie myć pod ciśnieniem przez pare dni

Opublikowano

a jak!!! kupilem juz nozyce do zywoplotu i kawalem zylki(podobno duzego szczupaka utrzyma):decayed:

Opublikowano

Jeśli wymieniasz w zakładzie to chyba Ci powiedzą co robić? Nie wiem po co się głowisz. Btw mi też powiedzieli żeby nie myć ciśnieniowo.

Opublikowano

idac tym krokiem, to kiedys Pan w ASO mi powiedzial, ze auto jest juz nagrzane jak wskazowka drgnie :wink:

dzieki wszystkim za uwagi, ale wole jedak zbadac temat:wink:

a jakich producentow szyb unikac/jakie brac?

Opublikowano

Bez urazy, ale to typowo polskie podejście. Co mi tam będą gadać i tak wiem najlepiej.

Opublikowano

nazywaj to jak chcesz - nie gniewam sie :wink:

ale fajnie by bylo jakby madrze i z sensem gadali

Opublikowano

Też jestem Polakiem i wiem, że w tutejszym ASO Audi (i nie tylko) połowa mechaników to kretyni, bo nieuki to za słabe określenie. Mam na myśli Irlandię i nie piszę tego ot tak, tylko z doświadczenia. Myślę jednak, że wymiana szyb to tak, że tak powiem - wąska specjalizacja, że cieżko coś zyebać. Chociaż... Zwróć uwagę, żeby Ci przy wycinaniu nie zniszczyli linką tkaniny na słupkach.

Opublikowano

widzisz... jednak jest kilka rzeczy, ktorych trzeba przypilnowac - dzieki:thumbup1:

Opublikowano

Oj się da sknocić, choćby nie wkleić uszczelki przy dachu ( w uzywkach ) albo zjedzie troszke w dół i potem uszczelka przy dachu nie przylega, robi sie szczelina, albo nie ustawi dokładnie wysokości na kleju i listwy boczne zgarniające nie leża już tak ładnie :)

Teraz są też kleje od razu z podkładem, więc jak niewprawnie drutem wytnie poniszczy lakier i da podkładu nie zabezpieczy to korozja może wleź, najlepiej starą metodą, zapodkładować pędzelkiem i dopiero układać stożek z kleju. Mam znajomego co szyby klei 8 lat i sam opowiadał jak można sknocić robotę a klient i tak nic nie wie i zadowolony :). Ja u siebie przy wymianie sufitki wycinałem szybę i niestety pękła, za to nowa jest gładka i czyściutka :).

Opublikowano

Chyba jestem za dużym optymistą. Teraz faktycznie wszystko można spieprzyć. Byle szybciej, byle taniej. Wszechogarniające badziewie, takie czasy.

Opublikowano
Panowie,

dzieki

Ja wymieniałem od razu na szybe pod LANE ASSIST :naughty:

Opublikowano

dzieki za info, a polecacie jakies miejsca od szyb w malopolsce?

a czym sie rozni szyba po lane assist? duzo roboty z podlaczeniem podgrzewanej?

Opublikowano
dzieki za info, a polecacie jakies miejsca od szyb w malopolsce?

a czym sie rozni szyba po lane assist? duzo roboty z podlaczeniem podgrzewanej?

Roboty tyle co przy kazdej robocie :decayed:

Opublikowano
Ja u siebie mam wsadzone dystanse 15 mm a ET w moich ORI 18-stkach to chyba jest 47 i jest wedle mnie idealnie :)

Dystanse masz "przelotowe" czy 10 szpitel na kolo?:cool:

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

Opublikowano

Dystanse masz "przelotowe" czy 10 szpitel na kolo?:cool:

Sent from my GT-N8000 using Tapatalk 4

10 szpitel ?

Opublikowano

Jaki akumulator mamy? Żelowy czy kwasowy? Nie posiadam start/stop