Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa.

Edytowane przez edraven

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa. Będziesz musiał bo ladowanie aku w B8 z upływem czasu zmienia się i jak dasz nowy to i tak będzie ładowany jak stary. Pojemność akumulatora z czasem spada a alternator dostosowuje się do tego spadku tak żeby stale ladować na Maxa.

Masz jakieś potwierdzenie tej teorii?

Opublikowano

Tak, znam dwie osoby które uwaliły tak nowy akumulator w pół roku. Akumulator nie doładowywał się do swojej max pojemności.

Opublikowano

No dobra, nie będę drążył.

Opublikowano

Panowie szukam akumulatora do mojej 2.0 CAGA.

w moim aucie jest Aku o numerach:

8K0 915 105

12V 450A 95Ah DIN

760A EN/SAE

szukałem na allegro według numeru części ale wyskakiwały same używki.

Co Polecacie?

czy może być coś takiego?

http://allegro.pl/akumulator-centra-plus-12v-95ah-800a-cb950-rybnik-i4919408263.html

Jest o akumulatorach wątek w dziale technicznym - uklad elektryczny - centre odradzaja, polecają bannera z drozszych varte, molla, fiama.

Wysyłane z mojego ST18i za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano

Będzie OT.

Pytanie do WRClaguna :wink: Grzegorz montowałes u mnie NEON więc będziesz wiedział najlepiej :D

Ponieważ przeważnie jeżdżę autem sam i nie widzę jak się tył świeci więc do tej pory tego nie zauważyłem ale ostatnio jeździł ktoś inny i od razu rzuciło mi się w oczy.

Problemik ze świeceniem NEONów :facepalm:

Gdy włącznik jest na AUTO i włączone są światła drogowe/postojowe wszystko działa jak należy, problem pojawia się gdy światła drogowe/postojowe nie są włączone (np.jazda w dzień) wtedy po naciśnięciu hamulca zapalają się światła STOP oraz NEON w lampie w błotniku.

Wedle mojego mniemania to nie jest OK. No i teraz nie wiem, czy tak było wcześniej (źle zakodowane???) czy coś się rozkodowało (o ile to w ogóle możliwe)

Grzegorzu HILFE

nidferxn.jpg

8vqe6zxl.jpg

Ja bedziesz jechał w sobote to wpadaj, zobaczymy co sie stało , o dziwo jak wyjechałes tego nie było :) czary

Gra i bucy zespół pieśni i tańca z Kampucy :wink:

Sławek, Grześ :) dzięki :hi:

Opublikowano

10 minut i po robocie :)

a my dalej walczymy z ta A5 :facepalm:

Trzeba było go olać, po odejściu od kasy reklamacji nie uwzględnia się. :wink:

Opublikowano

To jak zmienialiście lampy z tyłu? Łooo, ostro! Ja przewody ciągnąłem pod progiem. :wink:

Opublikowano

Übung macht den Meister jak w Ingolstadt mawiają :) Klimatronik trzystrefowy?

Opublikowano

lista jest długa :)

- BIXY przod wraz z samopoziomem i spryskami

- tylne LED.NEON

- PDC przod tył

- MMI 3G

- Klima 3 zone

- ADS

- FOTELE elektryka grzanie

- jakies tam lampki :grin:

- Lusterka skladane elektryka fotochromy

- wewnetrzne luusterko fotochrom

- tempomat kiera MF

itd.

Opublikowano

Koszt pewnie taki, że można było kupić drugą A4 :grin:

Opublikowano

Ale przy takim rezanku to ile radości, tego się nie da kupić :).

Opublikowano

Panowie potrzebne wsparcie, właśnie wróciłem z auta i co...hit! Przestało działać poziomowanie prawego xenona (nieskrętny) lewy działa prawidłowo...ktoś miał może podobny przypadek? Dodam że na FISie komunikatów brak a VCDS wypożyczony tak ze możliwość odczytania błędów dopiero w poniedziałek. Tak apropo ktoś wie gdzie jest montowany prawy czujnik poziomowania xenona? Ostatni miałem miałem mały wypadek, auto spadło mi z lewarka przy zmianie kół i tak kombinuje czy to przypadkiem nie miało wpływu na zaistniałą sytuację?

Edytowane przez Kaju77

Opublikowano

Panowie potrzebne wsparcie, właśnie wróciłem z auta i co...hit! Przestało działać poziomowanie prawego xenona (nieskrętny) lewy działa prawidłowo...ktoś miał może podobny przypadek? Dodam że na FISie komunikatów brak a VCDS wypożyczony tak ze możliwość odczytania błędów dopiero w poniedziałek. Tak apropo ktoś wie gdzie jest montowany prawy czujnik poziomowania xenona? Ostatni miałem miałem mały wypadek, auto spadło mi z lewarka przy zmianie kół i tak kombinuje czy to przypadkiem nie miało wpływu na zaistniałą sytuację?

To raczej nie czujnik. Poziomowanie działa dla obu lamp jednocześnie. To prędzej silnik w lampie szwankuje.

Opublikowano

Trzeba się będzie pokłonić nad tą lampą [emoji15] sam silniczek idzie ogarnąć?

Opublikowano

Panowie, czy duzo jest rezania z PDC przod, mam okazje (chyba) kupic zderzak w kolor sline kompletny za 1300 pln (sline, grill, halogeny, maskownice halogenow, pdc, dokladka platinium, ciegna i oslona dolna, pod kswnony) swoj wlasnie troche uszkodzilem dolem przy krawezniku :/ Zamiast naprawy mysle nad uzywanym wlasnie z pdc.

Ile jest roboty z tym podlaczeniem pdc (fabrycznie mam tylko tyl)? Jakie graty potrzebne?

Opublikowano

emmmm wiązka głośniczek i 8 kanałowy sterownik...

aha no i przycisk pod mmi P :)

Opublikowano

Panowie, czy duzo jest rezania z PDC przod, mam okazje (chyba) kupic zderzak w kolor sline kompletny za 1300 pln (sline, grill, halogeny, maskownice halogenow, pdc, dokladka platinium, ciegna i oslona dolna, pod kswnony) swoj wlasnie troche uszkodzilem dolem przy krawezniku :/ Zamiast naprawy mysle nad uzywanym wlasnie z pdc.

Ile jest roboty z tym podlaczeniem pdc (fabrycznie mam tylko tyl)? Jakie graty potrzebne?

Hej, moduł 8kanałowy, brzęczyk, przycisk w deskę 4 czujniki i wiązkę. Koszty 500 +-, co do rezania to trochę jest....