Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja już dawno zaklepałem :wink:

Jak ktoś chętny proszę info na PW

A mówiłem że się jeszcze chętni znajdą :)

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Ja to bym zapłacił żeby mi coś takiego zdjęli jakbym miał fabrycznie zamontowane :lol: A tak na serio to widziałem na yt na bardzo popularnym polskim kanale motoryzacyjnym test a3 i a8 i właśnie w najnowszej a8 fabrycznie kierunkowskazy działają w podobny sposób, i Pan redaktor mówił, że jego zdaniem w samochodzie tej klasy takie kierunki nie pasują i się z nim zgodzę. Te na filmiku w golfie to masakra, wyglądają jak lampy z odpustu z chin, te w audi to jeszcze "jakoś jakoś", nie jest źle, ale i tak troszkę festynem zalatuje :D Ale to tylko moja opinia ;)

Opublikowano

Kolego ale przecież napisane jak wół że to SEMI DYNAMIC więc nie porównuj do A8 bo takiego efektu w B8 nie uzyskasz choćbyś nie wiem co robił

Opublikowano

Ja to bym zapłacił żeby mi coś takiego zdjęli jakbym miał fabrycznie zamontowane :lol: A tak na serio to widziałem na yt na bardzo popularnym polskim kanale motoryzacyjnym test a3 i a8 i właśnie w najnowszej a8 fabrycznie kierunkowskazy działają w podobny sposób, i Pan redaktor mówił, że jego zdaniem w samochodzie tej klasy takie kierunki nie pasują i się z nim zgodzę. Te na filmiku w golfie to masakra, wyglądają jak lampy z odpustu z chin, te w audi to jeszcze "jakoś jakoś", nie jest źle, ale i tak troszkę festynem zalatuje :D Ale to tylko moja opinia ;)

z opiniami/gustami jest jak z d*pami - kazdy ma swoja - tyle w temacie. mi tam pasuja

Opublikowano

Oświetlenie w A8 to inny świat

Opublikowano

Panowie, ktos sie orientuje czym sie rozni instalacje grzania tylnej kanapy w polifcie?

http://www.kufatec.de/shop/en/audi/a4/a4-b8-8k/seat-heating-rear-harness-audi-a4-8k

kufatec pisze, ze ta wiazka nie nadaje sie do polifta. co tam sie zmienilo?

Opublikowano

Panowie, ktos sie orientuje czym sie rozni instalacje grzania tylnej kanapy w polifcie?

http://www.kufatec.de/shop/en/audi/a4/a4-b8-8k/seat-heating-rear-harness-audi-a4-8k

kufatec pisze, ze ta wiazka nie nadaje sie do polifta. co tam sie zmienilo?

przedlift ma pokrętła, polift przyciski. wg mnie polift jest na sterowniku jakimś a przedlift nie.

Opublikowano

Manetki z tasma polift pod ACC

8R0953568R 4G0953502AB

Czy cos takieo podejdzie bez problemu do przedlifta z 2010 z Multifunkcja i ACC ? W watku z tempomatem jest ta tasma opisana jako blizej nieokreslona. Btw manetki i tasmz z A4, A5 i Q5 sa takie same ?

Opublikowano

szukam jakiejś obudowy pod układ kierunków tył i mam takie coś

http://www.conrad.pl/Obudowa-uniwersalna-ABS-90-x-40-x-26-mm,-Strapubox-2099WS,-1-szt..htm?websale8=conrad&pi=539662&ci=SHOP_AREA_14740_0203042

minimalne zamówienie za 20zł. znajdzie się ktoś chetny?

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

http://www.conrad.pl/Obudowa-uniwersalna-ABS-90-x-40-x-26-mm,-Strapubox-2099WS,-1-szt..htm?websale8=conrad&pi=539662&ci=SHOP_AREA_14740_0203042

Trochę za duża ta obudowa.

Opublikowano

nie wiem czy czasem nie ma sterowników :) przyciski sa inne na pewno

Jeszcze nie rozkminiłem ale w tym zestawie który zdobyłem z grzanym tyłem jest moduł pod tunelem. To na pewno jest z polifta i są przyciski a nie poktrętła. Nie mam jednak wiązek i nie wiem czy przed liftem też miał taki moduł pod tunelem ...

Opublikowano

"wymiary płytki to nim więcej 30x60mm a wysokośc około 15mm "

obudowa o 2cm za długa, reszta wg mnie ok, bo innej nie znalazłem

http://www.conrad.pl/Obudowa-uniwersalna-ABS-70-x-40-x-20-mm,-Strapubox-2744SW,-1-szt..htm?websale8=conrad&pi=531311&ci=SHOP_AREA_14740_0203042

jest i mniejsza

Edytowane przez wrzosu

Opublikowano

"wymiary płytki to nim więcej 30x60mm a wysokośc około 15mm "

obudowa o 2cm za długa, reszta wg mnie ok, bo innej nie znalazłem

http://www.conrad.pl/Obudowa-uniwersalna-ABS-70-x-40-x-20-mm,-Strapubox-2744SW,-1-szt..htm?websale8=conrad&pi=531311&ci=SHOP_AREA_14740_0203042

jest i mniejsza

W sumie mógłbym 2 dla siebie zaklepac tylko trzeba by mi to potem przepchnąć pocztą do NL

Edit: znalazłem to samo w NL także kupię sobie tutaj będzie prościej :)

Edytowane przez andynl

Opublikowano

Jeszcze nie rozkminiłem ale w tym zestawie który zdobyłem z grzanym tyłem jest moduł pod tunelem. To na pewno jest z polifta i są przyciski a nie poktrętła. Nie mam jednak wiązek i nie wiem czy przed liftem też miał taki moduł pod tunelem ...

poszukalem i jest modul - 3T0 959 772 B. w przedlifcie rzeczywiscie bylo bez modulu

Edytowane przez Yoghurt

Opublikowano

zamówiłem 4 obudowy. dwie mam na zbyciu. jak ktoś chce przytulić pisać pw

Opublikowano

poszukalem i jest modul - 3T0 959 772 B. w przedlifcie rzeczywiscie bylo bez modulu

No ja mam takie coś własnie, to jest pod schowkiem w tunelu

nrFwiRw.jpg

zV3aNI7.jpg

Masz schemat do wersji po lifcie ???

Opublikowano

No ja mam takie coś własnie, to jest pod schowkiem w tunelu

nrFwiRw.jpg

zV3aNI7.jpg

Masz schemat do wersji po lifcie ???

mam z elsy:

qmTrD6G.png

CZeHsO7.png

Ty zakladasz u siebie to poliftowe? czy moze chcesz sprzedac ten fragment wiazki?

moglbys pstryknac fotki temu fragmentowi wiazki ktory tutaj masz? z tego co widze, to sa dwie wtyki do przyciskow (lewy i prawy) oraz jedna wtyka 4 pinowa - wiec czegos mi jeszcze brakuje.

w sumie ciekawe bo nie moge na tym schemacie zlokalizowac tej kostki 4 pinowej widocznej na zdjeciu

Opublikowano

W tym miejscu w przed lifcie montowali przetwornicę :)

Opublikowano

na zdjęciu widać puste cztery miejsca na piny pewnie to bedzie kostka T8f