Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

nie wiem czy czasem nie ma sterowników :) przyciski sa inne na pewno

Jeszcze nie rozkminiłem ale w tym zestawie który zdobyłem z grzanym tyłem jest moduł pod tunelem. To na pewno jest z polifta i są przyciski a nie poktrętła. Nie mam jednak wiązek i nie wiem czy przed liftem też miał taki moduł pod tunelem ...

poszukalem i jest modul - 3T0 959 772 B[/size]. w przedlifcie rzeczywiscie bylo bez modulu

No ja mam takie coś własnie, to jest pod schowkiem w tunelu

nrFwiRw.jpg

zV3aNI7.jpg

Masz schemat do wersji po lifcie ???

mam z elsy:

qmTrD6G.png

CZeHsO7.png

Ty zakladasz u siebie to poliftowe? czy moze chcesz sprzedac ten fragment wiazki?

moglbys pstryknac fotki temu fragmentowi wiazki ktory tutaj masz? z tego co widze, to sa dwie wtyki do przyciskow (lewy i prawy) oraz jedna wtyka 4 pinowa - wiec czegos mi jeszcze brakuje.

w sumie ciekawe bo nie moge na tym schemacie zlokalizowac tej kostki 4 pinowej widocznej na zdjeciu

No ja to będę do siebie montował. Fotki zrobię trochę później to wrzucę.
  • Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Gdzie można kupić taką folię? Okleiłbym sobie i szpanował. :decayed:

Opublikowano

Chlopaki czy jak mam fotochrom w środeczku ale na zewnątrzu nie to w lusterkach tak jak w b6 jest poprowadzona wiazka i wystarczy wpiąc szkła a pociagnąć kabelki do sterownika i już :)

bo już się sie naprzeciągałem 6 godzin dwa kabelki przez trójkąty lusterek i dziękuję... wole bez :)

Opublikowano

Kabelki do przeciągnięcia do lustra wew. od słupka drzwi, po słupkach okna i podsufitka, ale musisz jeszcze sprawdzić czy w drzwiach jest instalacja pod fotochrom

Edytowane przez andynl

Opublikowano

mi właśnie chodzi czy mam kabelek od szkła do drzwi dalej to weim ze trza ciągnąć na bank :)

Opublikowano

pany - czy na kartę SD wgrywacie tylko mp3, czy wav również? system to odczyta, czy nie? i czy te pliki można przerzucić do Jukebox?

Opublikowano

No to wrzucam kilka fotek jak to jest połączone w polifcie. Reszty niestety nie mam, tylko jeszcze kanapa i oparcie z matami, tak więc całą resztę muszę też dorezać.

kiuOnhY.jpg

z1XWyH4.jpg

P6Dy9m3.jpg

VyD7fjK.jpg

OgfJy6H.jpg

iubmpHr.jpg

Edytowane przez mumen

Opublikowano

ehhh no i poszedłem rwać szkło.... no i kuwa mam side assist a nie mam dwoch kabelków pod fotochrom szlag...

Opublikowano

Wiązka nowa 162 zł :).

Opublikowano
Chlopaki czy jak mam fotochrom w środeczku ale na zewnątrzu nie to w lusterkach tak jak w b6 jest poprowadzona wiazka i wystarczy wpiąc szkła a pociagnąć kabelki do sterownika i już :)

Najprostszy sposób - wyciągnij wkład lusterka zewnętrznego i zobacz czy masz walającą się wtyczkę od fotochromu. Na pewno ją zauważysz ;)

Opublikowano

mi właśnie chodzi czy mam kabelek od szkła do drzwi dalej to weim ze trza ciągnąć na bank :)

zależy jaka wersja luster. Zdejmij wkład i zobacz.

kiedyś kupowałem u kogoś z forum koncentrat wurth do spryskiwaczy. Pamiętacie może to to sprzedawał?

Opublikowano

No to wrzucam kilka fotek jak to jest połączone w polifcie. Reszty niestety nie mam, tylko jeszcze kanapa i oparcie z matami, tak więc całą resztę muszę też dorezać.

kiuOnhY.jpg

z1XWyH4.jpg

P6Dy9m3.jpg

VyD7fjK.jpg

OgfJy6H.jpg

iubmpHr.jpg

ta wiazka, ktorej numer tu widac (8K0971164A) to jest ktora? ta pomiedzy przyciskami i sterownikiem?

Opublikowano

Tak dokładnie to ta łącząca sterownik z przyciskami i pozostaje jeszcze gniazdo wolne do podłączenia wiązki która idzie do foteli i zasilania. Tak jak napisałem wyżej koszt ASO 162 zł.

LMx5pFS.jpg

Edytowane przez mumen

Opublikowano

Zna ktoś numer agrafki takiej co się ściąga te plastikowe nasadki na śruby kół?

Tak oczywiscie :)

8D0 012 244 A 6,40 PLN ASO

6,72 PLN u mnie w aso VW.

Opublikowano

czy da się tak przerobić kierunkowskazy tylne w audi ?

albo tak

Sa dostepne MODUŁY do tego :) szukaj na ebay

faktycznie cena porażająca , troszeczkę zagłębiłem się w temat tych modułów i jest to do zrobienia znacznie tańszym kosztem , mam już schemat rozrysowany w poniedziałek zaopatrzę się w odpowiednie komponenty elektroniczne i zobaczymy co z tego wyjdzie ....

.... a wiec udało się zrobić adaptery-moduły do migaczy znacznie tańszym kosztem niż oferuje niemiecka strona http://shop.cetecarcoding.de/de/semi-dynamisches-blinken/semi-dynamisches-blinkermodul-audi-a4-8k-facelift, do podłączenia są trzy przewody : masa do adapteru , zasilanie kierunkowskazu 12v czyli ten przewód który idzie od centralnej elektryki do kierunkowskazu lampy zewnętrznej (błotnik) wpinamy w moduł oraz wychodzący z modułu przewód wpinamy do kierunkowskazu lampy zewnętrznej. Potrzebne są oczywiście dwa moduły na prawy i na lewy kierunkowskaz , moduły nie ingerują w żaden sposób w działanie instalacji w samochodzie , po podłączeniu komputera żadnych błędów nie ma :banan: na module jest mikro potencjometr w celu ustawienia odpowiedniego dla nas opóźnienia zaświecenia się kierunkowskazu

dsmye.jpg

filmik przedstawiający działanie modułu

View My Video

hmmm :eusathink: coś kiepsko idzie ten filmik zna ktoś jakąś lepszą stronę gdzie można filmy wrzucić ? Bo tutaj strasznie ścina i słabo widać efekt ale to chyba wina obciążenia serweru bo raz idzie dobrze a raz ścina

Pierwsze moduły dla pierwszych chętnych osób są już gotowe :naughty: jutro wysyłka .

Zastanawiam się nad wykonaniem tych modułów tak jak sprzedawane są na niemieckiej stronie to znaczy obudowane wraz z kostkami łączeniowymi za lampami czyli adaptery , niestety odbiło by się to na cenie bo trzeba by było kopić kostki łączeniowe i piny , przewody , taśmę oraz puszkę szczelną w którą trzeba wsadzić moduł a niestety kostki i piny maja swoja cenę :facepalm: . Są osoby które bez problemu poradzą sobie z podłączeniem " prostego " modułu bez wtyczek ale są też osoby które mają mało wiedzy na ten temat albo po prostu nie chcą ingerować w podłączenia z lutownica , rozważam wykonanie modułów do wyboru , prostych albo gotowych adapterów.

Przyznam się szczerze że efekt jest wzorowy mam moduły założone u siebie w samochodzie trzy dni i zostałem kilka razy zaczepiony na mieście przez posiadaczy Audi z zapytaniem jak to zakodowane jest :grin:

Przydało by się zrobić jakiś opis w warsztacie na temat podłączenia i efektu działania ....

Opublikowano

Faktycznie doliczyć do tego kostki, piny, kable, obudowy i wyjdzie cena prawie jak na Ebayu :wink:

Opublikowano

Ja wolę taniej bez dodatkowych wtyczek. A ci do obudowy, to zastanawiałem się, czy nie wsadzić tego w szeroką osłonę termokurczliwą. Powinno wystarczyć.

Opublikowano

to ile za kpl na tył? :decayed: