Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hey koledzy nie zalega komus dyfuzor z S4 przedlift w dobrym stanie??

A rozni sie w ogole czyms dyfuzor s4 b8 przedlift i polift?

Tapniete z SGS7

No jasne przecież to zupełnie inne zderzaki ;)

Hej możecie kogoś polecić z okolic Gdyni który będzie wstanie ogarnąć mi czujniki parkowania do b8 przód i tył polift?

http://autoopcja.pl/polecam na fb ma reszte jak posiadasz :P

hey koledzy nie zalega komus dyfuzor z S4 przedlift w dobrym stanie??

Sam też szukam a powiedz mi planujesz wstawić z S4 czy przerobić z 3.0tdi?

jezeli o mnie chodzi to od s4

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Zderzaki wiem ze inne przed i polift ale dyfuzor s4 nie jest ten sam?

Tapniete z SGS7

Opublikowano

Zderzaki wiem ze inne przed i polift ale dyfuzor s4 nie jest ten sam?

Tapniete z SGS7

hmm tego kolego nie wiem nawet nie pytałem sie w servisie mam zamowiony nowy dyfuzor ale wiedomo jak by komus lezał to zawsze pare zł w kieszeni :) ale znajaz cycie beda sie roznic jakims zaczepem

Edytowane przez Piotr Czarnojan

Opublikowano

dyfuzory sa inne, nawet listwy do tych dyfuzorow sa inne (przedlilt/polift)

Opublikowano

dyfuzory sa inne, nawet listwy do tych dyfuzorow sa inne (przedlilt/polift)

no i mamy wszystko wyjasnione dziex :hi:

Opublikowano

Panowie, przerabial ktos temat wrzucenia sportowego dyferencjalu? zastanawiam sie czy sportowy defer jest taki sam do roznych wersji silnikowych czy sie rozni? no i ile gratow jest do zmiany?

Dobre pytanie, ale mało kto ma tu w ogóle Quattro a co dopiero sportowy dyfer :D

Opublikowano
Panowie robił ktoś z wydechu od 3.0tdi cztery rurkę jak w S4?[/quote

Kolega marcin-s4 takie coś robił. Chociaż nie bardzo widzę w czym tu problem? Demontujesz wydech szlifierka w łapy, a później spawanie tigiem albo migomatem i operacja z głowy.

Edytowane przez mlody020

Opublikowano

podjedz pod sciane, zgas silnik, zapal i patrz na sciane. Zaraz po wlaczeniu ruszaja sie gore-dol a pozniej robia zeza (jesli sa skretne). Oczywiscie calosc w nocy albo gdzies w garazu po ciemku

Dzieki. Sprawdze

W A4 nie działa na postoju.

To jak sprawdzić??? [emoji10]

Podnieś maskę i sprawdź po numerze na lampie.
Po numerze odczytam w etka?

arek bo do zimy nie roztrybimy :D

zrób fotki nalepek na lampach i wrzuc tu i zaraz CI powiemy ;)

Fotka nalepki z lewego ksenona. Skretny czy nie?

Opublikowano

Panowie, przerabial ktos temat wrzucenia sportowego dyferencjalu? zastanawiam sie czy sportowy defer jest taki sam do roznych wersji silnikowych czy sie rozni? no i ile gratow jest do zmiany?

Dobre pytanie, ale mało kto ma tu w ogóle Quattro a co dopiero sportowy dyfer :D

ma jakiś kod wyposażenia ten sportowy dyfer?

Opublikowano

GH2

Opublikowano

nie ma ktoś atrapy przedniej na zbyciu?:)sprawa dosyć pilna

Opublikowano
  • Autor

Ma ktoś dostęp upoważniony do 1B do adaptacji ?

Opublikowano
Panowie robił ktoś z wydechu od 3.0tdi cztery rurkę jak w S4?[/quote

Kolega marcin-s4 takie coś robił. Chociaż nie bardzo widzę w czym tu problem? Demontujesz wydech szlifierka w łapy, a później spawanie tigiem albo migomatem i operacja z głowy.

Tak ale wycinamy dziury w tłumikach na dodatkowe rurki i wspawujemy kawałki rur pod nakładki tak?

Opublikowano

Planuję założyć dodatkowy, aktywny tłumik na prawą stronę do mojego traktora. Powiedzcie, czy podejdą mi tam rurki z innego Audi, czy tylko 3.0 Tdi B8 wchdzi w grę?

Nikt, nic? Wszyscy którzy przerabiali na dwie strony mieli wydechy z B8 3.0?

no ja zakładałem od 3.0 tdi jedyna róznica to od allroad'a...

Bardziej interesuje mnie czy np od A6 czy A5 jest podobny. U mnie znalezienie rurek z trzylitrowej B8 jest prawie niemożliwe, tu jeżdżą tylko 2.0. A do wysyłki to się średnio nadaje.

Opublikowano

podjedz pod sciane, zgas silnik, zapal i patrz na sciane. Zaraz po wlaczeniu ruszaja sie gore-dol a pozniej robia zeza (jesli sa skretne). Oczywiscie calosc w nocy albo gdzies w garazu po ciemku

Dzieki. Sprawdze

Nie no śliczna tylko mnie już padło całkiem na wzrok bo ni ujaaa nie widzu :D

http://etka.cc/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A4/year/2014/drive_standart/736/hg_ug/941/subcategory/941010/part_id/708034/lang/o#sec_1

http://etka.cc/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A4/year/2014/drive_standart/736/hg_ug/941/subcategory/941005/part_id/700956/lang/o

Edytowane przez amaradaar

Opublikowano

Dzieki. Sprawdze

Nie no śliczna tylko mnie już padło całkiem na wzrok bo ni ujaaa nie widzu :D

http://etka.cc/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A4/year/2014/drive_standart/736/hg_ug/941/subcategory/941010/part_id/708034/lang/o#sec_1

http://etka.cc/audi/part_single/catalog/au/markt/RDW/modell/A4/year/2014/drive_standart/736/hg_ug/941/subcategory/941005/part_id/700956/lang/o

Hehe ja tez nie widzu [emoji1]. Teraz zalaczam

https://www.dropbox.com/sh/xh98vgvbknoqp05/AAAucsc4mGdODxDakbcRrBD_a?dl=0

Opublikowano

Planuję założyć dodatkowy, aktywny tłumik na prawą stronę do mojego traktora. Powiedzcie, czy podejdą mi tam rurki z innego Audi, czy tylko 3.0 Tdi B8 wchdzi w grę?

Nikt, nic? Wszyscy którzy przerabiali na dwie strony mieli wydechy z B8 3.0?

no ja zakładałem od 3.0 tdi jedyna róznica to od allroad'a...

Bardziej interesuje mnie czy np od A6 czy A5 jest podobny. U mnie znalezienie rurek z trzylitrowej B8 jest prawie niemożliwe, tu jeżdżą tylko 2.0. A do wysyłki to się średnio nadaje.

Ja miałem różne u siebie wydechy, każdy jest inny jeśli chodzi o długość, różnią się od A5 Sportback i Coupe i inną długość ma 3.0 TDI w A4. Ja nie wiem tylko jak z A6 ale A6 ma inne puchy i szerokość więc tutaj może być inny problem. Na pewno A4 sedan i A4 Avant maja takie same wydechy, takie same są w benzynie i dieslu 3.0 przynajmniej długość od mocowania na środku pod podwoziem do końca, końcowe puchy mają ten sam numer więc nie ma znaczenia czy kupisz od diesla czy benzyny. Sprawdzaliśmy z kumpel te od A5 Coupe i Sportback mają inna długość a wiec jak założysz to może być tak że będzie bardziej wystawał w tył z zderzaka albo będzie bardziej schowany teraz już nie pamiętam czy A4 ma dłuższy, ale raczej od A5 Coupe na pewno bo cała buda Coupe jest krótsza, rozstaw osi więc i wydech pewnie krótszy a z kolej Sportback A5 jest raczej dłuższy.

Najlepiej było by szukać od A4 jednak :) No a co do przeróbki z 3.0 TDI lub 2.0 gdzie są dwie rurki to tez przerabialiśmy ten temat, puszki są z wyglądu takie same z zewnątrz mają też wytłoczenie ktore moŻna wyciąc i wspawać dodatkową końcówkę, ale konstrukcyjnie w środku są inne wiec nie będzie to tak pracowało jak na oryginalnej czterorurce ... Tylko kto by na dźwięk zwracał uwagę, jak w TDI DPF to nawet jak całkiem zdejmie się wydech to on cicho pracuje, tam wszystko wytłumia już sam DPF :).

Opublikowano

Wydech podejdzie Ci z A4 allroad z A5 obojętne czy sportback czy coupe nawet z Q5 Ci podejdzie do A4.

Opublikowano

Żeby zrzucić tylny zderzak to trzeba rozebrać wszystkie tapicerki bagażnika jak to było w b6?

Opublikowano

nie trzeba