Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 5 godzin temu, luk330 napisał: 1-1,5litra na 2 miesiące (1500-2000km). Obaj mechanicy twierdzili, że po G12 (czy po G13 - już nie pamiętam) ślady po wyciekach są dość wyraźne i nie potrzeba barwnika. Ale chyba zaleję jakiś barwnik i może coś się pojawi jednak. Sprawdź czy nie wywala zaworkiem bezpieczeństwa który jest w zbiorniczku ( tak z boku zbiorniczka ) . Jak ciśnienie wzrasta za bardzo to tym „zaworkiem" rozpyla płyn . Jak auto jest rozgrzane to szybko odparowuje i trudno zlokalizować . Często ślad widać na osłonie silnika . Jak otworzysz maskę to zobacz czy na osłonie nie ma płynu od strony zbiorniczka . Następne miejsce to podszybie , idą tam dwa węże gumowe do nagrzewnicy . Jeden ma taki otwór odpowietrzający , może się wąż lekko cofnął i tym leci płyn , w tedy spływa sobie odwodnieniem i też trudno na początku to zdiagnozować .
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 16 minut temu, EdoTensei napisał: https://allegro.pl/oferta/audi-a4-b8-sedan-zderzak-tyl-s-line-ly7g-7808675939 Tutaj link do allegro. Tak do Sedana. Daje zdjecia jak wyglada od srodka bo zapytalem o dodatkowe foty Za 800 jest polift sline jak coś
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l Ktos pisal ze moze byc problem z zalozeniem z polifta na przedlifta sedan bo lampy sa inne. A co do tego zderzaka z przedlifta z tymi czujnikami co robic bo juz sam sie troszke zakrecilem?
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 22 minuty temu, EdoTensei napisał: Ktos pisal ze moze byc problem z zalozeniem z polifta na przedlifta sedan bo lampy sa inne. A co do tego zderzaka z przedlifta z tymi czujnikami co robic bo juz sam sie troszke zakrecilem? Poproś sprzedającego żeby Ci zmierzył te otwory. Jak są podobne albo mniejsze niż ori, to wkleisz ori mocowania i będzie gitara.
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 5 minut temu, Hohe napisał: Poproś sprzedającego żeby Ci zmierzył te otwory. Jak są podobne albo mniejsze niż ori, to wkleisz ori mocowania i będzie gitara. Nie wiem czy dobrze pamietam ale srednica czujnikow to 15.5mm? Jak sie myle to prosze o poprawienie
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 31 minut temu, EdoTensei napisał: Nie wiem czy dobrze pamietam ale srednica czujnikow to 15.5mm? Jak sie myle to prosze o poprawienie Wątpię żeby komuś się chciało to mierzyć
Opublikowano 30 Stycznia 20197 l 2 godziny temu, WydRos napisał: Wątpię żeby komuś się chciało to mierzyć Nie no juz nie chodzi i mierzenie tylko moze ktos pamięta badz kupowal. Teraz znalazłem jakies ori na allegro niby 15.5 to dziura tez taka musi byc https://allegro.pl/oferta/czujnik-parkowania-cofania-pdc-audi-a4-a5-a6-oryg-7213107331 A tak swoją drogą to jak to jest wkońcu z tym poliftowym zderzakiem w Sedanie? Bo jedni piszą żę podejdzie do przedlifta, słyszałem że może być problem ze spasowaniem bo inne lampy ma lift Sedan Edytowane 30 Stycznia 20197 l przez EdoTensei
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l 13 godzin temu, mariusz36 napisał: Sprawdź czy nie wywala zaworkiem bezpieczeństwa który jest w zbiorniczku ( tak z boku zbiorniczka ) . Jak ciśnienie wzrasta za bardzo to tym „zaworkiem" rozpyla płyn . Jak auto jest rozgrzane to szybko odparowuje i trudno zlokalizować . Często ślad widać na osłonie silnika . Jak otworzysz maskę to zobacz czy na osłonie nie ma płynu od strony zbiorniczka . Następne miejsce to podszybie , idą tam dwa węże gumowe do nagrzewnicy . Jeden ma taki otwór odpowietrzający , może się wąż lekko cofnął i tym leci płyn , w tedy spływa sobie odwodnieniem i też trudno na początku to zdiagnozować . Dzięki za podpowiedzi, sprawdzę. Dodatkowo wymienię korek.
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l Panowie jest gdzieś temat o dokładaniu na tył neonów z po lifta? Obecnie w aucie ledy (przed lift) . Ktoś coś może coś podpowiedzieć na ten temat ??
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l Siema taka dyskoteka mi się dzisiaj pojawiła na wyświetlaczu. Podłączyłem VCDS wyskoczył błąd czujnika parkowania G254 zamieniłem miejscami wyskoczył błąd w zamienionym miejscu. Wymieniłem czujnik i albo mam ciągły pisk albo taka dyskoteka. Czy to może być wina modułu?? Czy ewentualnie wiązkę gdzieś szlak trafił?? Przed wymianą miałem te same objawy zamiana czujnika a później jego wymiana nic nie pomogły. Gdzie znajduje się ten moduł gdyby był do wymiany video-1548767611.mp4
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l 13 minut temu, mrarturko napisał: Siema taka dyskoteka mi się dzisiaj pojawiła na wyświetlaczu. Podłączyłem VCDS wyskoczył błąd czujnika parkowania G254 zamieniłem miejscami wyskoczył błąd w zamienionym miejscu. Wymieniłem czujnik i albo mam ciągły pisk albo taka dyskoteka. Czy to może być wina modułu?? Czy ewentualnie wiązkę gdzieś szlak trafił?? Przed wymianą miałem te same objawy zamiana czujnika a później jego wymiana nic nie pomogły. Gdzie znajduje się ten moduł gdyby był do wymiany video-1548767611.mp4 W bagażniku po prawej.
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l 7 minut temu, mariusz36 napisał: Moduł masz w bagażniku po prawej stronie . a to może być jego wina czy obstawiasz coś innego. Dodam (może to zbieg okoliczności) zaczęło mi się tak dziać po wyjeżdzie z myjki było zimno a ja musiałęm umyć samochód,. Po umyciu od razu go zalodziło. Wjechałem do garażu wiec szybko odtajał. Rano wsiadam wrzucam wsteczny i taka dyskoteka. Tylko te 3 z przodu ten 4 przód lewy działa ok Edytowane 31 Stycznia 20197 l przez mrarturko
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l Włączałeś /wyłączałeś przyciskiem PDC ? ( taki mały reset ). To raczej napewno od mycia , ale że mu nie przeszło . Może jakiś błędów nałapał i trzeba kompa podpiąć .
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l nowa rzecz którą przed chwilą zauważyłem w porównaniu do poprzedniego filmiku. Jak samochód jest wyłączony czujniki działają bez zastrzeżeń. Jednak zaraz po włączeniu zapłony przednie zaczynają szaleć. Ktoś coś pomoże albo ma jakiś pomysł?? video-1548962740.mp4
Opublikowano 31 Stycznia 20197 l Rozbieral ktoś kluczyk? Potrzebuję przełożyć środek do nowego. Tylko nie wiem jak zabrać się za to żeby nie polamac.
Opublikowano 1 Lutego 20197 l 17 godzin temu, MaciekPL napisał: Rozbieral ktoś kluczyk? Potrzebuję przełożyć środek do nowego. Tylko nie wiem jak zabrać się za to żeby nie polamac. Jak wyjmiesz górek klucza z baterią to zobaczysz w środku dwa styki tej baterii,musisz je ścisnąć i wyciągnąć całą elektronikę Edytowane 1 Lutego 20197 l przez 76marek
Opublikowano 1 Lutego 20197 l 43 minuty temu, M4RK0 napisał: Da radę wymienić dekor tunelu bez demontażu tunelu? Nie