Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 godzin temu, luk330 napisał:

1-1,5litra na 2 miesiące (1500-2000km). Obaj mechanicy twierdzili, że po G12 (czy po G13 - już nie pamiętam) ślady po wyciekach są dość wyraźne i nie potrzeba barwnika. Ale chyba zaleję jakiś barwnik i może coś się pojawi jednak.

Sprawdź czy nie wywala zaworkiem bezpieczeństwa który jest w zbiorniczku ( tak z boku zbiorniczka ) . Jak ciśnienie wzrasta za bardzo to tym „zaworkiem" rozpyla płyn . Jak auto jest rozgrzane to szybko odparowuje i trudno zlokalizować . Często ślad widać na osłonie silnika . Jak otworzysz maskę to zobacz czy na osłonie nie ma płynu od strony zbiorniczka . Następne miejsce to podszybie , idą tam dwa węże gumowe do nagrzewnicy . Jeden ma taki otwór odpowietrzający , może się wąż lekko cofnął i tym leci płyn , w tedy spływa sobie odwodnieniem i też trudno na początku to zdiagnozować .

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
16 minut temu, EdoTensei napisał:

https://allegro.pl/oferta/audi-a4-b8-sedan-zderzak-tyl-s-line-ly7g-7808675939

Tutaj link do allegro. Tak do Sedana. Daje zdjecia jak wyglada od srodka bo zapytalem o dodatkowe foty

IMG_9557.JPG

IMG_9556.JPG

IMG_9558.JPG

Za 800 jest polift sline jak coś 

Opublikowano

Ktos pisal ze moze byc problem z zalozeniem z polifta na przedlifta sedan bo lampy sa inne. 

A co do tego zderzaka z przedlifta z tymi czujnikami co robic bo juz sam sie troszke zakrecilem?

Opublikowano
22 minuty temu, EdoTensei napisał:

Ktos pisal ze moze byc problem z zalozeniem z polifta na przedlifta sedan bo lampy sa inne. 

A co do tego zderzaka z przedlifta z tymi czujnikami co robic bo juz sam sie troszke zakrecilem?

Poproś sprzedającego żeby Ci zmierzył te otwory. Jak są podobne albo mniejsze niż ori, to wkleisz ori mocowania i będzie gitara. 

Opublikowano
5 minut temu, Hohe napisał:

Poproś sprzedającego żeby Ci zmierzył te otwory. Jak są podobne albo mniejsze niż ori, to wkleisz ori mocowania i będzie gitara. 

Nie wiem czy dobrze pamietam ale srednica czujnikow to 15.5mm? Jak sie myle to prosze o poprawienie :D

Opublikowano
31 minut temu, EdoTensei napisał:

Nie wiem czy dobrze pamietam ale srednica czujnikow to 15.5mm? Jak sie myle to prosze o poprawienie :D

Wątpię żeby komuś się chciało to mierzyć 

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, WydRos napisał:

Wątpię żeby komuś się chciało to mierzyć 

Nie no juz nie chodzi i mierzenie tylko moze ktos pamięta badz kupowal. Teraz znalazłem jakies ori na allegro niby 15.5 to dziura tez taka musi byc

https://allegro.pl/oferta/czujnik-parkowania-cofania-pdc-audi-a4-a5-a6-oryg-7213107331

A tak swoją drogą to jak to jest wkońcu z tym poliftowym zderzakiem w Sedanie? 
Bo jedni piszą żę podejdzie do przedlifta, słyszałem że może być problem ze spasowaniem bo inne lampy ma lift Sedan 

Edytowane przez EdoTensei
Opublikowano
13 godzin temu, mariusz36 napisał:

Sprawdź czy nie wywala zaworkiem bezpieczeństwa który jest w zbiorniczku ( tak z boku zbiorniczka ) . Jak ciśnienie wzrasta za bardzo to tym „zaworkiem" rozpyla płyn . Jak auto jest rozgrzane to szybko odparowuje i trudno zlokalizować . Często ślad widać na osłonie silnika . Jak otworzysz maskę to zobacz czy na osłonie nie ma płynu od strony zbiorniczka . Następne miejsce to podszybie , idą tam dwa węże gumowe do nagrzewnicy . Jeden ma taki otwór odpowietrzający , może się wąż lekko cofnął i tym leci płyn , w tedy spływa sobie odwodnieniem i też trudno na początku to zdiagnozować .

Dzięki za podpowiedzi, sprawdzę. Dodatkowo wymienię korek.

Opublikowano

Panowie jest gdzieś temat o dokładaniu na tył neonów z po lifta? Obecnie w aucie ledy (przed lift) . Ktoś coś może coś podpowiedzieć na ten temat ??

Opublikowano

Tematu chyba nie ma, zakładałem w swoim jak coś mogę pomóc:wink:

Opublikowano

Siema taka dyskoteka mi się dzisiaj pojawiła na wyświetlaczu. Podłączyłem VCDS wyskoczył błąd czujnika parkowania G254 zamieniłem miejscami wyskoczył błąd w zamienionym miejscu. Wymieniłem czujnik i albo mam ciągły pisk albo taka dyskoteka. Czy to może być wina modułu?? Czy ewentualnie wiązkę gdzieś szlak trafił?? Przed wymianą miałem te same objawy zamiana czujnika a później jego wymiana nic nie pomogły. Gdzie znajduje się ten moduł gdyby był do wymiany

Opublikowano
13 minut temu, mrarturko napisał:

Siema taka dyskoteka mi się dzisiaj pojawiła na wyświetlaczu. Podłączyłem VCDS wyskoczył błąd czujnika parkowania G254 zamieniłem miejscami wyskoczył błąd w zamienionym miejscu. Wymieniłem czujnik i albo mam ciągły pisk albo taka dyskoteka. Czy to może być wina modułu?? Czy ewentualnie wiązkę gdzieś szlak trafił?? Przed wymianą miałem te same objawy zamiana czujnika a później jego wymiana nic nie pomogły. Gdzie znajduje się ten moduł gdyby był do wymiany

W bagażniku po prawej. 

Opublikowano

Moduł masz w bagażniku po prawej stronie .

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, mariusz36 napisał:

Moduł masz w bagażniku po prawej stronie .

a to może być jego wina czy obstawiasz coś innego. Dodam (może to zbieg okoliczności) zaczęło mi się tak dziać po wyjeżdzie z myjki było zimno a ja musiałęm umyć samochód,. Po umyciu od razu go zalodziło. Wjechałem do garażu wiec szybko odtajał. Rano wsiadam wrzucam wsteczny i taka dyskoteka. Tylko te 3 z przodu ten 4 przód lewy działa ok

Edytowane przez mrarturko
Opublikowano

Włączałeś /wyłączałeś przyciskiem PDC  ? ( taki mały reset ). To raczej napewno od mycia , ale że mu nie przeszło  :eusathink:. Może jakiś błędów nałapał i trzeba kompa podpiąć . 

Opublikowano

nowa rzecz którą przed chwilą zauważyłem w porównaniu do poprzedniego filmiku. Jak samochód jest wyłączony czujniki działają bez zastrzeżeń. Jednak zaraz po włączeniu zapłony przednie zaczynają szaleć. Ktoś coś pomoże albo ma jakiś pomysł??

Opublikowano

Rozbieral ktoś kluczyk? Potrzebuję przełożyć środek do nowego. Tylko nie wiem jak zabrać się za to żeby nie polamac. 

Opublikowano (edytowane)
17 godzin temu, MaciekPL napisał:

Rozbieral ktoś kluczyk? Potrzebuję przełożyć środek do nowego. Tylko nie wiem jak zabrać się za to żeby nie polamac. 

Jak wyjmiesz górek klucza z baterią to zobaczysz w środku dwa styki tej baterii,musisz je ścisnąć i  wyciągnąć całą elektronikę

Edytowane przez 76marek
  • Pomoc techniczna 1
Opublikowano

Da radę wymienić dekor tunelu bez demontażu tunelu? 

Opublikowano
43 minuty temu, M4RK0 napisał:

Da radę wymienić dekor tunelu bez demontażu tunelu? 

Nie