Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

może Ci się coś przekodowało.. bo normalnie możesz włączyć VCDS'em przy DRL tylne światła

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

no właśnie tylne światła nie są konieczne w Pl i wydaje mi się że wcześniej się nie paliły (choć głowy nie daję) a dziś patrze palą się :kwasny:

Opublikowano

masz ledy z tylu?

jesli sa ledy z tylu, to pala sie ze swiatlami do jazdy dziennej.

Gdy masz zwykle(nie diodowe) wtedy dziala tylko przod - tak jest domyslnie ustawione.

Podejrzewam, ze ze wzgledu na oszczednosc diod. No bo przeciez hamujesz... wiec lepiej, ze dioda swiecila mocniej - niz zapalala sie i gasła. Tak ja to widze. :)

Opublikowano
masz ledy z tylu?

w polifcie a5 wszystkie "żarówki" z tyłu oprócz świateł cofania są w techoligii led :naughty:

Opublikowano

wybacz, nie doczytałem - wczesniej tez napisales w poscie :)

Opublikowano
wybacz, nie doczytałem - wczesniej tez napisales w poscie :)

spoko nie gniewam się :wink: dziś po 3 piwkach na spocie i teraz 4 popijam więc wybaczam wszystko :banan::polew:

Opublikowano

To jakbys nie zauwazyl, odpowiedz na Twoje pytanie jest kilka postow wyzej :D

Opublikowano

po tych 4 piwkach nie bardzo kumam o co chodzi ale ok :wink: ja się nabijam z tym gniewaniem - może niejasno napisałem :kwasny:

Opublikowano

jesli sa ledy z tylu, to pala sie ze swiatlami do jazdy dziennej.

Gdy masz zwykle(nie diodowe) wtedy dziala tylko przod - tak jest domyslnie ustawione.

Podejrzewam, ze ze wzgledu na oszczednosc diod. No bo przeciez hamujesz... wiec lepiej, ze dioda swiecila mocniej - niz zapalala sie i gasła. Tak ja to widze. :)

Opublikowano

No właśnie nie jestem pewny jak było od początku ale wydaje mi się że z tyłu się nie paliły - ale jest to jakaś teoria

Opublikowano

Wszystko zalezy jak jest ustawione w aucie :wink: można wszystko właczyć lub wyłączyć :decayed:

Tylne lampy mozemy wyłaczyć VCDS-em wystarczy przekodować Moduł Centralnej ELEKRYKI

Opublikowano

No dobra a jak jest z pozycją 0 na włączniku świateł bo u mnie nadal palą się ledy z przodu i z tyłu - nie da rady ich wyłączyć

Opublikowano

jest tak samo :wink:

Opublikowano
No dobra a jak jest z pozycją 0 na włączniku świateł bo u mnie nadal palą się ledy z przodu i z tyłu - nie da rady ich wyłączyć

Na MMI w funkcji CAR można to wyłaczyć

Opublikowano

Na MMI w funkcji CAR można to wyłaczyć

O to chodzi że nie można :kwasny:

...w pozycji Car i oświetlenie zewnętrzne mam następujące opcje:

- Automatyczne światła jazdy - wcześnie, średnio, późno

- światła podczas wysiadania - wł/wył

- światła podczas otwierania - wł/wył

- tryb podróży - wł/wył

Żadna z tych opcji nie umożliwia wyłączenie ledów

Opublikowano

ja mam tak samo jak Bartek, ale pamiętam że gdzieś można to było wyłączyć.. i nie pamiętam czy to nie było czasem jak brałeś w menu Car oświetlenie a następnie przycisk SETUP.. niestety nie sprawdzę teraz bo nie jestem dzisiaj A5 w pracy :kwasny:

Opublikowano

U mnie nie ma przycisku setup :naughty:

Opublikowano

chyba, że tak :decayed: muszę się kiedyś do Ciebie wybrać jak będę w Gdańsku i obadać jak się obsługuje to nowe MMI :naughty: