Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Godzinę temu, Góral65 napisał:

sprawdzałem u mnie tylko mam  avanta piszczy po prawej nad MK

zdaje sie ze w sedanie siedzi gdzies pod pasek.. masakra.. godzine szukalem i nic.. musze to ogarnac, bo jazda bez czujnikow i kamery to jakis dramat :)

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

:hi:

Panowie powiedzcie mi jak to jest z obrotami w 3.0tdi normalnie mam na biegu jałowym 650 ale co jakiś czas wyrastają mi tak na ponad 900 czy to jest wypalanie DPFa? Dodam że jazda praktycznie w 90% miasto

Opublikowano
8 godzin temu, st4yKool napisał:

zdaje sie ze w sedanie siedzi gdzies pod pasek.. masakra.. godzine szukalem i nic.. musze to ogarnac, bo jazda bez czujnikow i kamery to jakis dramat :)

Rzuć okiem na obrazek z ETKI Online - https://ifinterface.com/prog/car/prog2/inprog.php

Screenshot_1.png

Opublikowano
zdaje sie ze w sedanie siedzi gdzies pod pasek.. masakra.. godzine szukalem i nic.. musze to ogarnac, bo jazda bez czujnikow i kamery to jakis dramat [emoji4]

Glosnik pdc tyl łatwo zlokalizowac jest przypiety na dwa plastikowe kolki do polki od gory polki w sedanie wypychasz kolki w gore i sciagasz buzer glosnik

Wysłane z mojego thor przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Daniel dzieki sprawdze :) gdzies znalazlem ze jest pos pasem bezpieczenstwa tylnych siedzen po stronie kierowcy.. ale twoja sugestie latwiej sprawdzic :))

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Opublikowano
3 godziny temu, egon47 napisał:

Panowie powiedzcie mi jak to jest z obrotami w 3.0tdi normalnie mam na biegu jałowym 650 ale co jakiś czas wyrastają mi tak na ponad 900 czy to jest wypalanie DPFa? Dodam że jazda praktycznie w 90% miasto

A przypadkiem nie występuje to gdy puszczasz sprzęgło? 

Opublikowano
3 godziny temu, egon47 napisał:

U mnie w CCWA sie tak nie dzieje.. a DPF sie wypala jak masz ponad 1.5k obrotow chyba dopiero..  Jak ci wzrosna, sprawdzy czy wylaczenie klimy pomaga..

Opublikowano

Panowie miał ktoś problemy z wibracjami po założeniu dystansów? Miałem wcześniej koła 19"x8.5" et 45+ dystanse 15mm tył i 13mm przód. Pech chciał, że podczas zakładania zestawu (felgi+opony nexen n'fera+dystanse dystom.pl) wszystko było nowe i nie mogłem odkryć skąd biorą się wibracje. Jeździłem od wulkanizacji do wulkanizacji. W międzyczasie zmieniłem felgi na 8.5"et42 i dopiero wpadłem na to, że może problem leży w dystansach. No i bingo przy przodzie: 13mm powyżej 130 jest lipa, a przy 15mm wtedy jest tragedia. Jak myślicie to wina wadliwych dystansów czy et rzędu 29,27?

Opublikowano

Witaj, 

Przy odpowiednio dobranych dystansach z Dystomu nie powinieneś mieć żadnych problemów.

Rozmiary dystansów do tych felg wydają się ok.

Czy napewno na dystansie masz kołnierz centrujący na otwór felgi 66,5 mm?

Upewnij się.

Pozdrawiam

Opublikowano
2 godziny temu, chudineze napisał:

A przypadkiem nie występuje to gdy puszczasz sprzęgło? 

Jak stole na postoju np. Na światłach zauważyłem ze raz mam 900 a raz 650 obrotów 

Opublikowano
2 godziny temu, st4yKool napisał:

U mnie w CCWA sie tak nie dzieje.. a DPF sie wypala jak masz ponad 1.5k obrotow chyba dopiero..  Jak ci wzrosna, sprawdzy czy wylaczenie klimy pomaga..

Zauważyłem ze czy klima czy nie niema znaczenia. 

Opublikowano

Hmm.. a sprawdzales kiedy miales ostatnia regeneracje DPFa VCDSem? Bo to moze jednak byc ten DPF... jak masz mozliwosc i znowu zauwazysz te obroty zwiekszone, nie gas auta az spadna do normalnych... i wtedy sprawdz kiedy byla ostatnia regeneracja..

Moga to jeszcze byc klapy kolektora...

Edytowane przez st4yKool

Opublikowano

Jaką macie pojemność baku w 2.0tdi FWD ? U mnie jest jakiś strasznie mały. Sprawdzałem ostatnio ile wejdzie od momentu gdy zaświeci mi się żyd i weszło 49 litrów

Opublikowano
6 minut temu, TOM3K napisał:

Jaką macie pojemność baku w 2.0tdi FWD ? U mnie jest jakiś strasznie mały. Sprawdzałem ostatnio ile wejdzie od momentu gdy zaświeci mi się żyd i weszło 49 litrów

Jak się zaswieci to około 56l

Opublikowano
Jak się zaswieci to około 56l

To o co u mnie chodzi. Można to sprawdzić jakoś jaka jest pojemność? Może źle mnie wskaźnik pokazuje ? I za szybko się zaświeca?

Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
1 minutę temu, TOM3K napisał:

To o co u mnie chodzi. Można to sprawdzić jakoś jaka jest pojemność? Może źle mnie wskaźnik pokazuje ? I za szybko się zaświeca?

w poprzednich VAGach ilość paliwa można było podejrzeć w blokach pomiarowych zegarów - tam wyświetlana była wartość w litrach. Nie wiem czy to przetrwało do czasów B8, ale może jest?

Opublikowano
4 minuty temu, TOM3K napisał:

No coś nie tak jest 

Trzeba jeździć aż zgaśnie żartuję ?nie wiem jak sprawdzić 

Opublikowano
w poprzednich VAGach ilość paliwa można było podejrzeć w blokach pomiarowych zegarów - tam wyświetlana była wartość w litrach. Nie wiem czy to przetrwało do czasów B8, ale może jest?

Pamiętasz gdzie to dokładnie sprawdzałeś?

Wole w ten sposób nie próbować :decayed:

Opublikowano
Panowie miał ktoś problemy z wibracjami po założeniu dystansów? Miałem wcześniej koła 19"x8.5" et 45+ dystanse 15mm tył i 13mm przód. Pech chciał, że podczas zakładania zestawu (felgi+opony nexen n'fera+dystanse dystom.pl) wszystko było nowe i nie mogłem odkryć skąd biorą się wibracje. Jeździłem od wulkanizacji do wulkanizacji. W międzyczasie zmieniłem felgi na 8.5"et42 i dopiero wpadłem na to, że może problem leży w dystansach. No i bingo przy przodzie: 13mm powyżej 130 jest lipa, a przy 15mm wtedy jest tragedia. Jak myślicie to wina wadliwych dystansów czy et rzędu 29,27?

Ja miałem, skończyło się na toczeniu samemu nowych, lepiej spasowanych. Teraz problem nie występuje :)