Kodzak33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Przy zdejmowaniu ochrony ze wzmaka zrobiła się parametryzacja mce 09 i teraz mam np w can getway komforcie klimie błędy typu zerwane połączenie, brak komunikacji coś o zasilaniu wszystkie błędy są jako sporadyczne i wracają. Czy teraz muszę pozostałe sterowniki uaktualnić? Miał ktoś coś takiego?
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) 39 minut temu, Kodzak33 napisał: Przy zdejmowaniu ochrony ze wzmaka zrobiła się parametryzacja mce 09 i teraz mam np w can getway komforcie klimie błędy typu zerwane połączenie, brak komunikacji coś o zasilaniu wszystkie błędy są jako sporadyczne i wracają. Czy teraz muszę pozostałe sterowniki uaktualnić? Miał ktoś coś takiego? Przepinaleś jakies kable przy wzmacniaczu? Cany nie maja zwarcia? Bo to to przypomina Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez WydRos
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 (edytowane) 4 godziny temu, grzes283 napisał: Siemano. Panowie w gatewayu wywaliło mi błąd: 01964 control module for seat & steering column memory. Oczywiście po skasowaniu powraca. Nie działa pamięć fotela, nie działa regulacja fotela, nie może połączyć się z modułem adres 36. żeby nie było, pacjent to A6C6......;-) Gdzie jeszcze ten błąd siedzi? W drzwiach kierowcy? Pasażera ? Sprawdź sbrobuj wykodowac w sterowniku pamięć fotela, może ruszy sama elektronika fotela Jak się to stało? Kodowałes coś? rozumiem ze standardowe rzeczy typu bezpieczniki sprawdziłeś ?? Edytowane 11 Kwietnia 2018 przez WydRos
Kodzak33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 6 minut temu, WydRos napisał: Przepinaleś jakies kable przy wzmacniaczu? Cany nie maja zwarcia? Bo to to przypomina Właśnie nie przepinałem. Radio nie zawsze się włącza. Sprawdzę czy są te błędy po odpięciu wzmaka, ale przed zdjęciem ochrony tego nie było
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 3 minuty temu, Kodzak33 napisał: Właśnie nie przepinałem. Radio nie zawsze się włącza. Sprawdzę czy są te błędy po odpięciu wzmaka, ale przed zdjęciem ochrony tego nie było Podepnij stary albo najlepiej pentle światłowód i odepnij wzmak
grzes283 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 7 minut temu, WydRos napisał: Gdzie jeszcze ten błąd siedzi? W drzwiach kierowcy? Pasażera ? Sprawdź sbrobuj wykodowac w sterowniku pamięć fotela, może ruszy sama elektronika fotela Jak się to stało? Kodowałes coś? rozumiem ze standardowe rzeczy typu bezpieczniki sprawdziłeś ?? Błąd tylko w gatewayu. Wykodowałem z niego moduł pamięci, błąd nie powraca, ale sterowanie dalej nie działa. Prąd do fotela dochodzi bo działa lędźwie. Stawiam na moduł. Wysypał się i jakoś blokuje działanie sterowania. Muszę odpiąć wtyczki z modułu.
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 31 minut temu, grzes283 napisał: Błąd tylko w gatewayu. Wykodowałem z niego moduł pamięci, błąd nie powraca, ale sterowanie dalej nie działa. Prąd do fotela dochodzi bo działa lędźwie. Stawiam na moduł. Wysypał się i jakoś blokuje działanie sterowania. Muszę odpiąć wtyczki z modułu. Przytrzymaj obojętnie który przycisk np przesunięcie do przodu, przez10 sekund możę załapie
Kodzak33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 48 minut temu, WydRos napisał: Podepnij stary albo najlepiej pentle światłowód i odepnij wzmak W starym muszę ochronę zdjąć haha ale sprawdzę bez wzmaka. Poza tym ładowanie jest słabe 13.60 a było 14.30 więc coś jest nie tak i zwiera wzmak pewnie
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 9 minut temu, Kodzak33 napisał: W starym muszę ochronę zdjąć haha ale sprawdzę bez wzmaka. Poza tym ładowanie jest słabe 13.60 a było 14.30 więc coś jest nie tak i zwiera wzmak pewnie Wzmak nie ma nic do prądu ładowania, jeśli masz słabe to kabel trzeba dołożyć między alternatorem a podszybiem zmierz lądowanie na podszybiu i bezpośrednio na alternatorze
Kodzak33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 32 minuty temu, WydRos napisał: Wzmak nie ma nic do prądu ładowania, jeśli masz słabe to kabel trzeba dołożyć między alternatorem a podszybiem zmierz lądowanie na podszybiu i bezpośrednio na alternatorze A może wzmak obciąża
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 4 minuty temu, Kodzak33 napisał: A może wzmak obciąża Nie może mieć wzmak takiego poboru, zagrzałby ci się jak piekarnik wzmak nie miał błędów
Kodzak33 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 4 minuty temu, WydRos napisał: Nie może mieć wzmak takiego poboru, zagrzałby ci się jak piekarnik wzmak nie miał błędów Czasami bardzo gorący bywa
WydRos Opublikowano 11 Kwietnia 2018 Opublikowano 11 Kwietnia 2018 3 minuty temu, Kodzak33 napisał: Czasami bardzo gorący bywa A gra? Odepnij i sprawdź, dobrze podpięty ?
grzes283 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 7 godzin temu, WydRos napisał: Przytrzymaj obojętnie który przycisk np przesunięcie do przodu, przez10 sekund możę załapie Niestety, przerabiałem taką ewentualność. Pozostaje chyba tylko wypięcie modułu i może wówczas fotel ruszy, wymontuje go i sprawdzę przewody. Ale obstawiam walniety moduł.
wrclaguna Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 12 godzin temu, grzes283 napisał: Siemano. Panowie w gatewayu wywaliło mi błąd: 01964 control module for seat & steering column memory. Oczywiście po skasowaniu powraca. Nie działa pamięć fotela, nie działa regulacja fotela, nie może połączyć się z modułem adres 36. żeby nie było, pacjent to A6C6......;-) a CP gdzie było sciagane ?
grzes283 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 38 minut temu, wrclaguna napisał: a CP gdzie było sciagane ? Ponoć a ASO, ale jakiś czas mi działało bez zarzutu. Od niedawna pojawił się problem.
Kodzak33 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 8 godzin temu, WydRos napisał: A gra? Odepnij i sprawdź, dobrze podpięty ? Gra, jutro się pobawie. We wtyczce nic nie zmieniałem i są błędy głośników drzwi po prawej stronie ę martwią mnie te inne błędy i to że czasami radio się nie włącza
WydRos Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 40 minut temu, Kodzak33 napisał: Gra, jutro się pobawie. We wtyczce nic nie zmieniałem i są błędy głośników drzwi po prawej stronie ę martwią mnie te inne błędy i to że czasami radio się nie włącza Światłowody sprawdź dobrze bledy głośników to nie mam pojęcia, nie było żadnych błędów głośników popytaj co i jaki pin się zmienia przy zmianie z audi sound na b&o
Kodzak33 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 Opublikowano 12 Kwietnia 2018 56 minut temu, WydRos napisał: Światłowody sprawdź dobrze bledy głośników to nie mam pojęcia, nie było żadnych błędów głośników popytaj co i jaki pin się zmienia przy zmianie z audi sound na b&o Ale przed zdjęciem ochrony jak podłączyłem to nie było błędów prócz tego z ochrony , myślę że nowy Soft w mce 09 się źle komunikują z resztą ale z drugiej strony powinien być kompatybilny
grzes283 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Opublikowano 13 Kwietnia 2018 Panowie, czy po wyjeciu modulu pamieci z fotela regulacja elektryczna działa? Czy moze brak modułu powoduje przerwe w zasilaniu?
Rekomendowane odpowiedzi