Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Góral65 napisał:

....w B8 utrzymuje zadaną prędkość i jak trzeba sam hamuje nie silnikiem tylko hamulcami, :hi:

I o to mi wlasnie chodzilo 

• Odpowiedzi 34,8 tys.
  • Wyświetleń 2,4 mln.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 5.06.2019 o 23:43, Dev napisał:

20190419-184632.jpg

To ori fele z S4, do sprzedania z oponami z przebiegiem 2000km, ET 45 Ale są do tego dystanse, przód 15 a tył 20mm 

Za ile je chcesz sprzedac?

Opublikowano
7 minut temu, Kooga napisał:

Za ile je chcesz sprzedac?

Napisz do mnie na Whats Appie

Opublikowano

Panowie kto ma vcp z okolic Oświęcimia i zrobi mi parametryzacje wzmacniacza z banga ?

Opublikowano

Panowie, bardzo proszę o pomoc w weryfikacji problemu w Audi A4 B8 2.0 TDI Quattro z AdBlue (CNHA) z 2014 :

Film z dzisiejszego poranka:   https://youtu.be/hzOZH1h3kcc

Od jakiegoś czasu auto, ma ciężko odpalić z rana, nie chodzi tu o rozruch (rozrusznik, akumulator jest OK, kręci dobrze) lecz tak jakby nie dostawał paliwa :(

Jeżeli mu włączę wcześniej z 3 - 4 razy zapłon na chwile to odpali od strzała.

Potem już jest wszystko OK, auto normalnie jeżdzi.

Mam dostęp do oryginalnego VCDS, co ma wpływ na takie odpalanie?

- czujnik temperatury paliwa / powietrza

- pompa w baku nie domaga

- pompa wysokiego ciśnienia

- jakiś czujnik / regulator paliwa na listwie CR

Jak bardzo długo kręci to wywali błąd:

4113 - Czujnik położenia wałka rozrządu (G40)

P0341 00 (038) - niezrozumiały sygnał Sporadycznym, niepotwierdzony:

Priorytet: 2

Prędkość obrotowa silnika w momencie wykrycia błędu:  557 obr/min

Obciążenie 100%

Nie dawno zmieniony był:

- wszystkie filtry, olej LM

- kompletny rozrząd ori 

- paski, rolki osprzętu

Pomoże ktoś od czego zacząć szukanie?

Opublikowano

Z zawieszeń gwintowanych może ktoś coś polecić? W poprzednim aucie Miałem KW, iść dalej ta drogą czy coś ciekawszego do b8 można założyć? 

Opublikowano

Panowie czy jest ktoś w stanie pomóc w uruchomieniu Audi side assist (czujników martwego pola). Auto kupiłem bez zderzaka. Po podpięciu wiązki PDC i sterowników Master i Slave auto się komunikuje, ale nie może odpalić systemu z powodu jakiegoś błędu. Błąd jaki wywala to nie te popularne typu: nieodpowiednie napięcie, błędna adaptacja lub uszkodzony sterownik. 
Ktoś coś? A może ktoś zna magika, który byłby w stanie z tym pomóc?

Opublikowano
6 minut temu, bodas napisał:

Panowie czy jest ktoś w stanie pomóc w uruchomieniu Audi side assist (czujników martwego pola). Auto kupiłem bez zderzaka. Po podpięciu wiązki PDC i sterowników Master i Slave auto się komunikuje, ale nie może odpalić systemu z powodu jakiegoś błędu. Błąd jaki wywala to nie te popularne typu: nieodpowiednie napięcie, błędna adaptacja lub uszkodzony sterownik. 

Jakie moduły kupiłeś ? Co pokazuje vcds jaki nr 

Opublikowano

moduły były od razu ze zderzakiem i wiązką 8t0 907 566b i 8t0 907 568b. VCDS pokazuje błąd:

388356-databus
U1121 00(009) missing message

Auto to a5 8t coupe 2016

Edytowane przez bodas

Opublikowano
7 godzin temu, WydRos napisał:

Jakie moduły kupiłeś ? Co pokazuje vcds jaki nr 

8t0907566b i 568b

Opublikowano
8 minut temu, bodas napisał:

8t0907566b i 568b

A fabrycznie było tak wcześniej Side Asist tak? Wszystko podłączone. ?

Opublikowano
8 godzin temu, bodas napisał:

Zapytam kolegi o to, bo chyba dokładał side assist w B8 albo q5. A jeździłeś na kalibrację do serwisu? Też możliwe, że sterownik jest któryś uwalony, jak masz gdzie to trzeba by je sprawdzić i ewentualnie postawić na nowo. Bo zakładam, że podłączyłeś wszystko zgodnie ze schematem i sprawdziłeś dwa razy czy jest ok. 

Opublikowano
Teraz, mlody020 napisał:

Zapytam kolegi o to, bo chyba dokładał side assist w B8 albo q5. A jeździłeś na kalibrację do serwisu? Też możliwe, że sterownik jest któryś uwalony, jak masz gdzie to trzeba by je sprawdzić i ewentualnie postawić na nowo. Bo zakładam, że podłączyłeś wszystko zgodnie ze schematem i sprawdziłeś dwa razy czy jest ok. 

Side assist był fabrycznie w aucie. Ja go nie dokładałem. Podłączone wszystko na fabrycznej wiązce.

Opublikowano
1 minutę temu, bodas napisał:

Side assist był fabrycznie w aucie. Ja go nie dokładałem. Podłączone wszystko na fabrycznej wiązce.

No to skoro był fabrycznie to dwie możliwości: albo któryś sterownik uwalony jest (z tego co wiem to się zdarza dosyć często) albo nie byłeś  w ASO na kalibracji. Tylko nie wiem czy jeżeli sterowniki są nieskalibrowane to sieją błędami. Tak czy siak do serwisu będziesz musiał pojechać bo (chyba) tylko oni są w stanie wykonać ten zabieg.  

Opublikowano

Panowie, od jakiegoś czasu borykalem się z ubytkiem płynu chłodzącego. W ostatnim czasie mocno się nasiliło - okazuje się, że mam spaliny w płynie. Czy w 3.0tdi da się jakoś ominąć chłodnicę EGR żeby przetestować czy to ona jest winna? Nie chcę od razu głowic zrzucać bo to w tym momencie dla mnie za duże koszty. Ewentualnie jakie objawy wskazywałyby na chłodnicę EGR a jakie na uszczelkę pod głowicą? U mnie temperatura płynu zawsze w normie, oleju w płynie nie ma, płynu w oleju też nie (żadnego masła w zbiorniczku czy pod korkiem oleju).

Ewentualnie kto w Warszawie ogarnia 3.0tdi na tyle, żeby się podjąć diagnozy? Bo od lokalnego mechanika od razu usłyszałem, że głowice do zdjęcia a o chłodnicy EGR w ogóle jeszcze nie słyszał :)

Edytowane przez luk330

Opublikowano

Witam :hi:Panowie pacjent to Avant przedlift na zawieszeniu 1BL niestety Amor tylny prawy wylał zupełnie tylko wielka plama została? wymieniał ktoś u siebie te amortyzatory aktywne i może coś polecić? Nie wiem jakie szły na pierwszy montaż..

Opublikowano
4 minuty temu, Wolf1991 napisał:

Witam :hi:Panowie pacjent to Avant przedlift na zawieszeniu 1BL niestety Amor tylny prawy wylał zupełnie tylko wielka plama została? wymieniał ktoś u siebie te amortyzatory aktywne i może coś polecić? Nie wiem jakie szły na pierwszy montaż..

daj nr moze mam

Opublikowano
3 minuty temu, Dev napisał:

daj nr moze mam

Jaki nr potrzebujesz?

Opublikowano
15 minut temu, Wolf1991 napisał:

Jaki nr potrzebujesz?

amora

Opublikowano

Panowie potrzebuję numery oryginalnych osłon oraz odboi do tylnych amortyzatorów 1be. Z góry dzięki :)