Skocz do zawartości
IGNOROWANY

B8 TrOOOOp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
43 minuty temu, MaciekPL napisał:

Wszystko można ;)

ale co pomalować na ten chrom?

• Odpowiedzi 34.5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• wrclaguna

2274

• Hohe

1836

• Gibons

1520

• mumen

995

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
3 minuty temu, barca8585 napisał:

ale co pomalować na ten chrom?

Ja ostatnio odnawiałem dwa grille i środki malowałem na czarno . W jednym zostawiłem chrom a w drugim był czarny , ale myślę że można ten chrom pomalować :eusathink:Najlepiej spytać lakiernika . Niektórzy go oklejają na czarno folią .

Opublikowano

nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe 

Opublikowano (edytowane)

Panowie silnik 3.0 TDI CCWA 

Czy dźwięk silnika różni się między filmikiem 1 a 2 Jeżeli tak to który brzmi lepiej (jest prawidłowy) 2020-07-08 (1).mov

Edytowane przez duzy616
Opublikowano

Panowie, regenerował ktoś dwumasę? 

Opłacalny zabieg, biorąc pod uwagę około tysiąca złotych różnicy? 

Opublikowano

Mam male pytanie:

Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ?

Pytam sie bo mam male watpliwosci.

Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie

https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look

/

W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji.

Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii.

Mam prosbe jeszcze

Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy.

Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881

Opublikowano
W dniu 7.07.2020 o 22:49, Exmi napisał:

Skąd od razu taka diagnoza ? :D

Tym bardziej, że nie robił to pierwszy lepszy Mirek w stodole.  Nie jest to tak, że procedura może zacząć się przy np 70% i 17g zapełnienia ? Z tego co czytałem na forum nie u każdego zaczyna się wypalanie przy 100% i 24g w 2.0

Skoro jechałeś to pewnie ze 100% ten DPF zdążył wypalić 30% sadzy i zatrzymało się na 70%. U mnie jest tak samo. Jak przerwiesz procedurę to masz niższy poziom sadzy ale licznik kliometrów od ostatniego wypalania się nie resetuje. Jak dojdzie znow do 100% to ponownie zacznie się dopalać. Póki co nie doszukuj się problemu.

Opublikowano
8 godzin temu, pietrz44 napisał:

Mam male pytanie:

Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ?

Pytam sie bo mam male watpliwosci.

Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie

https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look

/

W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji.

Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii.

Mam prosbe jeszcze

Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy.

Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881

Pisz do @stanley

Opublikowano

10j et40 20", wejdzie to w bude b8 ?:eusathink:

Opublikowano

Powinno wejść. Pytanie jeszcze na jakim zawiasie.

Opublikowano
12 godzin temu, MaciekPL napisał:

10j et40 20", wejdzie to w bude b8 ?:eusathink:

Z tego co kojarze to Hugo ma takie parametry, podpytaj jego ;)

Opublikowano

koledzy czy dekor tunelu jest taki sam przy skrzyni automatycznej i manualnej ? bo chce zmienić i nie wiem czy pasuja 

Opublikowano

Taki sam. 

Opublikowano
W dniu 8.07.2020 o 22:05, barca8585 napisał:

nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe 

zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic . 

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano
36 minut temu, karolek_ust napisał:

zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic . 

akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie

Opublikowano
10 godzin temu, barca8585 napisał:

akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie

Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować. 

Opublikowano
W dniu 12.07.2020 o 07:49, karolek_ust napisał:

Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować. 

Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją.

Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach  i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii.

Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem

Opublikowano
31 minut temu, Osiollekk napisał:

Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją.

Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach  i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii.

Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem

Dawales podkład na plastiki pierw przed zwykłym podkładem? I lakierowales pistoletem czy że sprawy? 

Opublikowano

pytanie z innej beczki robie lifta i mam pytanie odnośnie mocowania lampy przód ile ich jest

Opublikowano

Panowie co powiecie o EGR silnik 3,0 TDI CCWA

EGR Log.xlsx