barca8585 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 43 minuty temu, MaciekPL napisał: Wszystko można ale co pomalować na ten chrom?
mariusz36 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 3 minuty temu, barca8585 napisał: ale co pomalować na ten chrom? Ja ostatnio odnawiałem dwa grille i środki malowałem na czarno . W jednym zostawiłem chrom a w drugim był czarny , ale myślę że można ten chrom pomalować Najlepiej spytać lakiernika . Niektórzy go oklejają na czarno folią .
barca8585 Opublikowano 8 Lipca 2020 Opublikowano 8 Lipca 2020 nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe
duzy616 Opublikowano 9 Lipca 2020 Opublikowano 9 Lipca 2020 (edytowane) Panowie silnik 3.0 TDI CCWA Czy dźwięk silnika różni się między filmikiem 1 a 2 Jeżeli tak to który brzmi lepiej (jest prawidłowy) 2020-07-08__(2).mov 2020-07-08__(2).mov 2020-07-08 (1).mov Edytowane 9 Lipca 2020 przez duzy616
grzes283 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Panowie, regenerował ktoś dwumasę? Opłacalny zabieg, biorąc pod uwagę około tysiąca złotych różnicy?
pietrz44 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Mam male pytanie: Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ? Pytam sie bo mam male watpliwosci. Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look / W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji. Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii. Mam prosbe jeszcze Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy. Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881
luk330 Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 W dniu 7.07.2020 o 22:49, Exmi napisał: Skąd od razu taka diagnoza ? Tym bardziej, że nie robił to pierwszy lepszy Mirek w stodole. Nie jest to tak, że procedura może zacząć się przy np 70% i 17g zapełnienia ? Z tego co czytałem na forum nie u każdego zaczyna się wypalanie przy 100% i 24g w 2.0 Skoro jechałeś to pewnie ze 100% ten DPF zdążył wypalić 30% sadzy i zatrzymało się na 70%. U mnie jest tak samo. Jak przerwiesz procedurę to masz niższy poziom sadzy ale licznik kliometrów od ostatniego wypalania się nie resetuje. Jak dojdzie znow do 100% to ponownie zacznie się dopalać. Póki co nie doszukuj się problemu.
Barti_ Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 8 godzin temu, pietrz44 napisał: Mam male pytanie: Czy serwis audi musi w historii auta wpisac wszystkie czynnosci, ktore wykonywal w aucie ? Pytam sie bo mam male watpliwosci. Kupilem 2 lata temu A4 B8. Opisalem to w temacie https://a4-klub.pl/topic/432228-a4-b8-daytona-gray-20-190-km-rs-look / W trakcie zakupu kolega aprox99, ktory mi pomagal w trakcie zakupu slyszal dziwne dzwieki z silnika, okazalo sie, ze to cos z rozrzadem i w serwisie podobno wymieniono caly rozrzad. W ksiazce serwisowej nie ma o tym informacji. Mam na liczniku 160k i wymienilbym rozrzad dla pewnosci, chyba ze sa odpowiednie wpisy w historii. Mam prosbe jeszcze Czy ktos kto ma dostep do historii w serwisie mogl by zobaczyc czy mam jakies wpisy po 2018-06-20 przebieg 126176 bylo malowanie maski wtedy. Moj VIN to WAUZZZ8K7FA137881 Pisz do @stanley
KoJ@K Opublikowano 10 Lipca 2020 Opublikowano 10 Lipca 2020 Powinno wejść. Pytanie jeszcze na jakim zawiasie.
szafa Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 12 godzin temu, MaciekPL napisał: 10j et40 20", wejdzie to w bude b8 ? Z tego co kojarze to Hugo ma takie parametry, podpytaj jego
szesi1919 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 koledzy czy dekor tunelu jest taki sam przy skrzyni automatycznej i manualnej ? bo chce zmienić i nie wiem czy pasuja
karolek_ust Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 W dniu 8.07.2020 o 22:05, barca8585 napisał: nio lakiernik mówi ze chromu słabo się będzie trzymać też pomyślałem o foli ale nie wiem jakie to bedzie trwałe zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic . 1
barca8585 Opublikowano 11 Lipca 2020 Opublikowano 11 Lipca 2020 36 minut temu, karolek_ust napisał: zmienić lakiernika , bo ten to słąby jest , po pierwsze to nie chrom , a plastik pokryty chromem , matujesz to papierem na po podkład do plastikow , zwykły podkład , czarna baza i bezbarwny , robilem sam u siebie i nic nie odpada ani nic . akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie
karolek_ust Opublikowano 12 Lipca 2020 Opublikowano 12 Lipca 2020 10 godzin temu, barca8585 napisał: akurat gościu bardzo dobry jest w tym co robi może dla niego to jest lipa i tyle a Ty długo już to masz u Siebie Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować.
Osiollekk Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 W dniu 12.07.2020 o 07:49, karolek_ust napisał: Obecnie w audi to nie długo bo ponad miesiąc. W poprzednim aucie z 2 lata i nic się nie działo. Nawet jak był odprysk od kamienia to przy myciu myjka nie zrywalo nic dalej. Ja pracowałem na lakiernie i nie raz się malowalo różne rzeczy. To jak lakiernie twierdzi że nie będzie trzyma co to naprawdę słaby albo nie chce mu się matowac bo trochę z tym roboty bo trzeba wszystko dokładnie zmatowac papierem. To na chromie nie trzyma to auta aluminiowe trzeba nie lakiernie bo to tez inny rodzaj stali by malować . A jakby miał trochę pojęcia to by wiedział że listwy w aucie są plastikowe i pokryte chromem które łatwo że szlifować. Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją. Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii. Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem
karolek_ust Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 31 minut temu, Osiollekk napisał: Sam malowałem dokładke z listwą od zderzaka z s’ki i cholernie ciężko jest zrzucić chrom z tego plastiku... mi się nie udało, a próbowałem różną gradacją. Cała dokładka wyszła idealnie i trzyma się bez zarzutu ale lakier z chromowanej listewki zaczął schodzić po 2miesiącach i po każdym myciu na bezdotyku było tylko gorzej - skończyło się na folii. Także nie jest to taka prosta sprawa do końca z tym malowaniem Dawales podkład na plastiki pierw przed zwykłym podkładem? I lakierowales pistoletem czy że sprawy?
barca8585 Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 pytanie z innej beczki robie lifta i mam pytanie odnośnie mocowania lampy przód ile ich jest
duzy616 Opublikowano 13 Lipca 2020 Opublikowano 13 Lipca 2020 Panowie co powiecie o EGR silnik 3,0 TDI CCWA EGR Log.xlsx
Rekomendowane odpowiedzi